SM i morgon.

Då var det redan dags för SM i Internationellt mete.
I morgon bitti åker Lidköpings SFK till Tranås för att försöka "Matcha" de olika "Constellationerna" och hålla "Balans" i fiske-Sweaden så att det inte "Splashar" för mycket vid vattenkanten. Skall bli kul att se hur detta vatten beter sig över huvud taget då det för det första är ett helt nytt vatten för oss. Det skadar nog inte att vi ej var med på förtävlingen Browning open för förutsättningarna ändras allteftersom det blir varmare. Men så mycket varmare som önskat har det inte blivit och man undrar om mörtleken är över eller inte. Kanske har braxen börjat leka i stället och det är återigen nya förutsättningar.
 
Att komma dit helt förutsättningslöst utan mer info än rykten och en förtävling tidigare på säsongen gör ju att man kan börja från början. För få vatten är samma 2 gånger i rad. Det skulle väl vara Svartån i Örebro som har 2 olika sidor. Antingen löja eller bottenfisk på alla spölängder. (behövs inga låååånga spön där inte)
Jag, Challe och Rosenkvist far iväg med bankrunnern med det långa spöet Hjelm för att möta upp Blom som redan har insupit atmosfären på plats. Lyxresa för mig då jag inte behöver hålla i något över huvud taget. Jag behöver inte köra eller ha med grejer för att sälja. Mäsk och beten är färdigt på plats. Enda jag har behövt tänka på är mina egna grejer och plocka mask. Även en burk med gröningar är med för man vet ju aldrig, kanske det är det som gäller?
 
Att binda grejer som man inte hoppas skall gälla (fjollgrejer) har man fått göra men förhoppningen är ju att det skall behövas grövre grejer. Frågan är ju om man kan få dit de lite större fiskarna eller inte så man kan låta Lilja vara i fred med småfisken. Först får man se hur platsen ser ut och sedan göra en bedömning hur man skall gå tillväga. Har faktiskt fått lite förhållningsregler som skall följas av mina kamrater med vissa ändringar. Och så blir det.
Fjollgrejer de lux för SM i Tranås.
 
Såg även på pimpelsport.se att de gjort en summering av vinterns bravader och det är inte utan att man saknar det redan när man tittar i hallen som är fullbelamrad med utrustning inför helgens drabbning. Att man skall behöva ha så mycket utrustning för att meta mört sommartid! På vintern räcker det med ett tafsspö, isborr och något att sitta på. Javisst, någon liten burk med larver också. Inte litervis som nu. Inte 48 spön där det ena är längre än det andra. Konten väger säkert 20 gånger mer och så behöver man en väska som man kan ha som tält i värsta fall om man har glömt att boka boende.
 
Nej nu är det bara att bita ihop och kämpa på i helgen. För nu är det formtoppning och koncentration som gäller.
 

Kommentarer
Postat av: Lindgren

Glöm inte de gröna maskarna,SKITFISKE på dej!!!!!

Svar: Grönt ljus för maskarna.
Tomas Leijon

2014-05-09 @ 18:07:16
Postat av: Peo Nilsson

Skit fiske på dig, Tror att det kommer att bli T.A.P fiske :)

Svar: Svär inte i kyrkan.
Tomas Leijon

2014-05-09 @ 18:24:55
Postat av: Ahlgren

Skitfiske nu grabbar.

Dags med en lagmedalj i den dä diciplinen åt skaraborg va?

Svar: Heja Tibro!
Tomas Leijon

2014-05-09 @ 19:07:46
Postat av: Little Jimmy

Fjollgrejjor?
Det där ser ju ut som rena baggingtackel;)
Strlk 14 på krok borde vara strlk 24😝

2014-05-09 @ 22:23:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0