I väntans tider

Så här i höstrusket när man sitter och väntar på den riktiga säsongen blir det andra sysslor i görningen. Man surfar i cyberrymden och söker information om när, var och hur det händer.
Stange har gjort sitt bästa att fläska upp en hel kasse med regnbågar på fluga som han gör varje höst. Och det var oroväckande sent då även detta brukar vara ett tecken på att isen närmar sig. Lilja frossar i olika våldsfilmer men han kanske ändrar lite på utbudet nu när han blivit krösus efter att ha lekt med maten.
 
Såg en härlig bild på PK Nordics hemsida om en pimpeltur på 8-10 cm is. Helt fri från snö och några abborrpinnar vid hålet. Tävlingsmötet är avklarat och de största rubrikerna verkar vara att det skall skickas ut på remiss till distrikten angående 3-mannalag i junior och damklasserna för att höja deltagarantalet. Samt att feeder fortfarande skall vara OK att använda i DM/SM i Interationellt mete. Är ju helt OK bestämmelser då de båda håller upp deltagarnivån inom båda disciplinerna.
 
Hemma är vi i stort sett färdiga med köksrenoveringen då det endast återstår att bonka dit lite golvlister. Snyggt med ett kök gåendes i grått i olika delar av gråskalan och nymålat tak. Allt detta utan att PEO fick sätta sig i Mercan och åka ned för assistans. Inte heller fick Andersén slita sig från Bohuskusten eller att Ahlgrens alltjänst blev anlitade. Nej vi gjorde det mesta på egen hand men när det kom till tapetseringen fick vi ta till hjälp av svåger och svärfar för att det skulle se respektabelt ut. Och det med den äran att resultatet blev bra.
 
Satt igår med Matilda då hon är hemma på besök i helgen. Fick då hjälp med FB som ännu är rena Grekiskan men det skall nog gå att förstå det här med. För om fjortisar klarar av det här så skall väl en gubbe klara av det med? Om man annars klarar av att programmera robotar och styrsystem med felsökningar och intaktningar så skall det väl inte vara en omöjlighet med FB? Fascinerande hastighet bara på det för redan vid inregistrering så kom första vänförfrågan upp. En fiskevän sedan länge lade in en vänförfrågan utan att någon fått veta att FB existerar för min del. Emma Forsberg var snabb som en kobra med denna förfrågan och jag fick vägledning i hur man godkänner detta. 
 
I och med FB kommer man åt en hel del information sägs det då det är mycket info som läggs ut här och bara här så man kommer nog att få reda på mer grejer tack vare detta. Det är ju flera tävlingar/kulor som bara finns på denna app. (Ja de finns ju i verkligheten med) Men det är enda sättet att få reda på dem samt flera resultat som endast kommer här.
 
Hur det ligger till med isläget har jag ännu ingen information om men man kollar ju temperaturbilden varje dag och det verkar vara en markant skillnad med gräns i Östersund. Norr om detta så är det vinter medans söder så är det tveksamt eller finns inte på kartan. Temperaturerna ändras för varje dag och det är oftast åt fel håll. Det som var på -10 ena dagen kan ha förvandlats till +grader nästa dag. Så det är nog säkrare att spela lotto än att vara meteorolog. Begriper ju inte hur de kan komma med prognoser som gäller månader eller till och med år i framtiden då inte ens morgondagen går att gissa sig till.
 
Kollar man på vädret i Sveg/Noppikoski så finns ju i alla fall chansen till att isen skall ligga till den 29 Nov då Sverigepremiären skall avklaras. Men om isen skall hinna bli hållbar så borde den ligga redan nu. Väntar med info om isläget tills jag får några säkra rapporter men håller så många tummar jag kan. För nu är pimpelsuget stort och minskar ju inte direkt då man kollar igenom alla youtubeklipp som finns angående vinterfisket. Finns ju en hel del att välja på både till abborrpimpel som rödingpimpel. Alla av varierande kvalitet och SR får nog skärpa till sig om de vill ha kvar någon status alls för med så många duktiga filmare/redigerare det finns ute i landet så är många saker bättre här än på SR. Men de är ju inte så kända för att ligga i täten även om de gjorde det på stenåldern. Utvecklingen går för snabbt för de gamla stofilerna där.
 
Hoppas nu att Mats sitter fastkedjad och inte har en chans att störa Kung Bore i vårat avlånga land utan att vi kan få en pimpelsäsong där inte halva tiden går åt till att åka bil.

Kommentarer
Postat av: Nisse på Åsen

Vi hörs under nästa vecka om reset blir å. Jag bor i din stuga i alla fall.

Svar: Det blir fint. Men det är illasinnad information om att isen just nu är borta i Orsa Finnmark. Det är bara att vänta och se. Men blir det av så sparas en plats till den förnämsta Smålänningen av de alla.
Tomas Leijon

2014-11-18 @ 09:16:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0