Samisk B-H

Ja man får väl inte vara allt för rasistisk nu för tiden för då kommer nog Kenneth och tar mig i hampan!
Satt under gårdagen med bokföring och hörde då en smäll och undrade vad som föll ner bakom datorn och slog av strömknappen då datorn slocknade. Men när jag böjde mig bakom så möttes jag av ett illaluktande vitt moln. Attans battans också. Det kom ur datorn. Inget att tänka på utan till och med jag begrep att den vandrat vidare i den sälla cyber-rymden.
Vila i frid!
Fick ta en snabb tur ut på människo-byn och införskaffa mig en ny. Var då lite häftig och köpte mig en samisk B.H- Ja det är väl inte värt att säga lapp-topp för det kan tas lika fel som att säga neger-boll.
 
Att man sedan inte är den värsta hackern då utveckilngen har gått långt fram och programvaran inte alls ser samma ut som på Hedenhös tid då min gamla dator införskaffades. Bara att hitta fram till var man hittade excel tog lite väl lång tid och man orkar inte sitta framför datorn och se ut som ett fån utan att veta vad man skall göra. Tur att det finns hjälpsidor som är ganska väl utformade så till och med jag kunde hitta fram till slut. Nu är det bara att göra nya mallar och gå igenom all utrustning inför den stundande inventeringen. Det var ju ganska bra att ha allt förspännt med färdiga dokument att bara gå runt och räkna grejer. men även detta skall ju uppdateras så inget ont som inte har något gott med sig.
 
Får se nu om man innan nästa sommarsäsong kommer att ändra utbudet till att passa bättre in till områdets fiskare och ta bort och lägga till detaljer som efterfrågas men det r väl alltid så att det är endast de grejer som inte finns inne som efterfrågas. Det slår väl aldrig fel för någon försäljare någonstans om man inte har alla pinaler från alla leverantörer. Men mig veteligen så har jag inte sett någon som har allt, även om det finns några som har mycket.
 
Var förra söndagen inne på XXL i Karlstad för att leta reda på de ultimata pimpelkläderna för just mig och Matilda. De hade ett stort urval av många grejer från många ledande leverantörer men inget de hade föll mig i smaken ändå. Att hitta kläder som har en lång öppnings.sida så att man kan ventilera sig då man skall gå långt samtidigt som man inte skall frysa då man sitter still är svårt att hitta. Att de sedan sitter som de ska och inget sitter i vägen så att det skaver eller linor fastnar i uthängande delar är också svårt. Men man får väl göra som vanligt- en kompromiss. Men kompromissar man så blir det ju sällan helt bra heller. Så det får väl bli samma utstyrsel som de senaste åren ändå. Det funkar ju, är billigt och kan alterneras i det oändliga.
 
Veckan som kommer blir det att trimma grejerna till havsfiske-SM som avgörs i Öresund med utgång från Helsingborg. Man får se hur fisket blir då men nu har vi ju i alla fall ett litet hum om hur det kan bli då vi var nere förra fredagen. Att det kommer att vara mer fart på rödspättorna tvivlar jag inte ett dugg på ihop med övriga plattfiskar. Att vi sedan inte var ute på disken förra turen är ju en liten nackdel. För fisket där brukar skilja sig från det övriga fisket.  Det är djupare, mer vitling och även mer knot ändrar ju förutsättningarna helt. Lidköpingsfiskarna brukar ju vara ganska duktiga på just vitling och knot så vi får väl hoppas på att det int görs som vanligt då vi fiskar på för fulla muggar att det skriks att byta ställe då vi fiskar från de flesta där.
 
Låter kanske lite kaxigt för en utböling att säga så men på något sätt brukar vi och vitlingarna dansa efter samma pipa och vad de andra gör kan jag inte svara på för jag brukar inte ha tid att inspektera de andra mer än under tiden jag vevar upp fisken. Men underbart är kort och man kommer ju att få inrikta sig på en hel del fiske på grundvattnen mellan Helsingborg och Helsingör. Om det blir något bloggande under tävlingshelgen får vi se om man har lärt sig den samiska B-H:n eller inte. Det finns ju många finesser på den och man får se vad man har hunnit lära sig tills dess. Har ju ännu inte skaffat FB men får väl ta Matilda till hjälp angående detta under veckan så man kan uppdatera sig där med.
 
Jädrar vad fort det går nu för tiden men ändå sänks hastighetsgränserna överallt på vägarna!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0