Åntligen!

Gert Fylkyng gav ordet ett ansikte då Nobelpristagaren i litteratur utsågs.
Men känslan är den samma för mig efter 2 veckor i sjuksäng fått komma ut som en yster kalv på grönbete.
Testade mig själv genom att klippa gräset för om jag inte orkade så var det ju bara att släppa handtaget och gå och lägga mig igen. Men tjurskallen kom fram och gräsmattan blev färdigklippt. Gött!
Tog en tur ned till Lidan under lördagen då allt kräftbete var slut  för att fylla förråden med betesfisk. Jag och Ronja testade av mekensträckan där det brukar vara så säkert med betesfisk av bra storlek men efter en timme utan respons på mäsket flyttade vi till ravinen mot cykelbron. Möttes där sv Challe som skulle göra ett träningspass och satte oss uppströms med våra 5-meters spön. Mäskade ut en del direkt och började fiska. Fick direkt ett par mörtar men sedan var det ovanligt lugnt för att vara Lidan. Annat var det förra helgen då det var grymmefiske efter regnvädret. Fiskade på och fick en blandning av mört, löja, björkna, abborre och den minsta id jag sett. Challe däremot fick lite större fisk ute med T-A.P-spöt såväl braxen som björkna och ett par skapliga abborrar. Fick i varje fall ihop ett par kilo betesfisk men inget att spara då de försvann ner i kräftburar under eftermiddagen. Mest irriterande var ändå båtfolket som inte visade någon som helst hänsyn. Kanotister som följde kanten och tog paus där vi fiskade likväl som de med snabbgående båtar körde en bra bit över lagstadgade 6 knop som gäller i Lidan. Värst var dock en med en V8 undet huven som brötade på rätt så bra och var nog närmare 30 än 6 knop. Funderade på att kasta mäskbollar på dem när de kom tillbaks men lugnade ned mig i sista stund. Konstigt att de skall hålla på så inne i stan då de har hela Kinneviken utanför att lattja på.
Årets idiot på Lidan som tror att Lidan och Le Mans är samma sak.
 
Varje gång dessa idioter for förbi var det bara att plocka upp grejerna en bit på land så att de inte skulle svepas ut av de ordentliga svallvågorna som blev. Samt att det störde fisket varje gång och grumlade upp hela strandsidan.
 
Kvällen gick i goda vänners lag hos grannarna Fredriksson på den årliga kräftskivan så då åts det kräfter så att hela munnen blev söndersliten men fy vad gott det är. Tillsammans med västerbottenpaj och några brödbitar så är det ju oslagbart. Men starka drycker vågade jag mig inte på då magen hade varit som den varit och tidig hemgång fick det bli ändå eftersom orken tröt. Efter tipsrunda, pilkastning och hästskokastning så var det sängen som gällde.
 
På söndagen blev det återigen ett pass till ravinen för att se om det var någon andradagseffekt att tala om på kortspöna. Fick genast ett knippe mörtar men sedan blev det ungefär som på lördagen. Men det var flera gånger jag fick dit bubbelfisk men det blev aldrig några braxar på kroken. Någon fin mört och björkna i varje fall och bortåt 10 kilo bete att frysa in, men ingen abborre denna dagen. Dock 170 djupriggslöjor som också frystes in inför stundande trollingfisken.
 
Metesäsongen börjar ju närma sig sitt slut och nu till helgen blir det Feskehälja i Åmål, men bara under lördagen. under tiden skall Ronja fiska ung storfiskare i Mariestad tillsammans med brorsan och vad vi gör under söndagen får vi se.
Nästa helg är det R.S.T i mete på piren i Mariestad och då får vi hoppas att Skaraborgarna går man ur huse för att vara med så att vi kanske har något att sätta emot Värmlänningarna med Wasa i spetsen. För ingen kunde väl missa deras framfart under mete SM i Tranås där de sopade hem så mycket priser att bussen fick bränslestopp på vägen hem!
Närkingarna med Nora i spetsen som skall vara Sveriges bästa fiskeklubb i spetsen får vi ju se upp med också. För om det blir löjfiske så blir de nog svårslagna. Piren i Mariestad kan ju bjuda på än det ena och än det andra fisket beroende på dag. Från ökenfiske till värsta bonanzafisket efter det art som samlat sig bäst. Kan ju vara löja, braxen, björkna i första hand men det kan vara grymt abborrfiske med för den delen och inslag av lax och ål är ju inte helt ovanliga. Hade själv på en lax mellan 5-6 kilo på 7-metarn en gång men naturligtvis gick linan (0,23) av som en dragsmällare men först efter ett par minuters batalj. Så hur fisket kommer att bli då återstår att se men det skall i varje fall bli kul att träffa alla fiskebröder och systrar igen.
 
Söndagen är det sista DM-tävlingen i Internationellt mete och det är ju då det avgörs, Tärnan eller Lidköping som mästare 2014? För den som vinner då vinner hela serien trots att Lidköping vann med 4-0 i kanalen så är det ju vikten som avgör. Och om det inte skulle bli högre vikter i Lidan än i kanalen skulle i varje fall jag bli mycket förvånad. För i kanalen var det ingen som kom över 2 kilo och i Lidan skall väl alla klara av det?
 
Väldigt najs att det klipper så mycket vass som de gör i Lidan just nu. För hela starnpromenaden är välansad och nu kör de med en speciell farkost ovanför fiskesträckan vid kanothuset. Var länge sedan jag såg sådan god vård av vattnet.
 
Nä ut och fiska med er nu innan ni deppar ihop för att det fortfarande är ett par veckor kvar till isläggningen.
 

Kommentarer
Postat av: Lennart Larsson Partille

Gött o läsa att du kryat på dig, alltid trevligt att läsa din blogg. Förra veckan var det rätt intensivt fiske här i Gbg. DM i trad-mete på söndag i Massertjärn Mölnlycke, följt av Charlie-kula med artfiske i Nordre Älv Kungälv på torsdag och avslutade med KM3 i int.mete i Göta Älv Stig Center på söndag. Och denna vecka har jag bevakning i Abborresjöns Fiskevårdsförening så här är inga fritidsproblem.

Svar: Tack för det.Kul att ni kommer ut och fiskar i Götet med. Någon gång kanske man hinner komma till er på era tävlingar. Är ganska sugen på att fiska ute vid Vinga med sina piggvarar bland annat. En och annan blågylta är ju heller inte fel.
Tomas Leijon

2014-09-09 @ 23:02:30
Postat av: ÅSA-NISSE

Nu tar du la i mä isläggninga din hyvens väschöötte.Själver klura ja på å va på is i oktober i år, velket sölle va nytt pb för enn annan i sånna fall.

Svar: Vi får väl ta en gemensam satsning i Orsa-trakten som förra året. Det var ju en hel del trevliga tävlingar där. Men som du vet så är jag inbiten optimist och tror på tidig is.Längtar faktiskt en hel del nu. Bara borr och skrylla så är det klart. Underbart!
Tomas Leijon

2014-09-10 @ 15:31:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0