Mudman gjorde det IGEN !

Då var årets upplaga av R.S.T-mete avgjort.
R.S.T står för distrikten Skaraborg, Örebro och Värmland. Distrikten får ställa upp med hur många deltagare som helst och är en vanlig tävling samt en Distriktskamp. De 7 bästa resultaten räknas och då skall det vara 1 junior, 1 dam och en herr. Resten kan blandas fritt.
 
Dagen till ära hade Göta kanal bytts ut mot piren i Mariestad. Ett "säkert" kort för att alla skulle få fisk och betydligt bättre fiske än i kanalen. Nytt vatten som nästan alltid levererar men man vet inte med vad. Det vanligaste är löjfiske, braxfiske eller björknafiske.
 
Kom iväg en timme för tidigt då parabolerna på sidan av skallbenet inte registrerat rätt angående tiden för samling. Klockan sju var hela Leijonklanen på plats förutom Albin som fick jobba istället. Tog en tur runt hamnen för att kolla läget och blev oroad av de mängder löja som var inne i hamnen. Kommer det att gå att komma igenom löjmassorna för att meta bottenfisk? Träffade på en lokalbo som satt och fyllde på betesförråden med agnfisk och såg då att generellt var det smålöjor med enstaka inslag av fina exemplar.
 
Bortåt 8-tiden började det rulla in andra arrangörer och platsutsättningen startades. Undrade bara hur det skulle vara i Tidan på andra sidan piren. För emellanåt kan det vara etter värre med löja där då de väl har kommit in och är då över hela området. Lottning skedde och jag fick plats 21. Black Jack med en gång. Ut till platsen och såg att det var en av niba favoritplatser som alltid levererar. Om det inte är braxen så är det sarv eller björkna som regerar där. Enda orosmolnet var att fasan från Filipstad Ingemar Lindgren fått braxahålan lite längre ut. Men bra tänkte jag då får vi se om det är dyngmask från häststallarna i Värmland eller Toftamask som regerar. Ingemar är ju 3-faldig Svensk mästare i mete så det blir intressant. Såg även att Chefen Nilsson fått en guldplats och visste att jag inte kunde hålla ögonen på honom.
 
Starten gick och jag började med 5-metersspöt som var aldeles lagom att fiska utanför näckrosbältet och vassen. Körde på i 10 minuter med endast några eventuella draganden i grejerna. Ut med 9:an där det var 10 cm djupare (90cm) inte ett pet och gick tillbaks. Började med ett majskorn på kroken och snart så dör flötet. En mört i hande men inte i påsen då den tappades ned mellan stenarna i vattenbrynet. Ut igen och ny mört. Nappade på en kort stund medans många sprang omkring och letade nya platser. Tron var ju stark på min egen plats och då det kom rapporter om att det var ökenfiske åt alla håll med några fåtal småbrax här och var så stannade jag kvar.
 
Efter 2 timmar lade jag i bottenmete med 2 saftiga Toftamaskar och 2 majskorn för att övertala den allra kräsnaste braxen att bita över min krok. Gick en sväng utåt och såg att det var endast på hamnsidan utanför fyren som det fångades lite fisk. Var dock ont om platser så det var ingen mening att byta. Tillbaks till platsen och spännde upp botten metet och vevade in en mört. 2 utlägg till och 2 nya fiskar.Trodde då att jag hittat dagens modell men det tog återigen stopp. Vägde sedan in drygt 700 gram vilket är en katasrofvikt i Tidan men en genomsnittlig vikt idag. Naturligtvis inte på prisplats och  inte heller en Plats i SKaraborgs lag men däremot tog Anette en plats som bästa dam då hon sopade banan med resten av familjen
 
Dagens segrare blev Jesper Dyberg som nu har vunnit 2 år i rad då han även vann i Kristinehamn i fjol. Bra jobbat Jesper. Men han fick inte igång sina landskapsbröder och systrar i samma kaliber för landskapskampen vanns av Värmland på 21 Kg
R.S.T-mästarna Värmlands lag 2014
 
På andra plats kom Örebro på 15 Kg och Skaraborg 3:a på 11 Kg
Dubble R.S.T-mästaren Jesper Dyberg
 
Skönt också att se halva Tidaholmslaget placera sig genom Pelle Hagman och Pierre Eriksson. Men jag tror nog att de har förtatt sig inför morgondagens drabbning i Lidan då DM i Int-mete skall avgöras. Även om de har levande jokers så har de inte Urban soil. Lidköpingslaget har nu vilat sig i form och ingen av oss drog över 1 Kg fisk idag då vi sparar dem tills i morgon. Har redan förberett mäsket och det ser så mumsigt ut att det inte finns en sötvattensfisk som kan motstå alla dessa frestelser. Frågan är ju om man ska ta med sig ett extra keepnet eller inte?
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0