Nu är det slut!

Det är med vemod jag skriver dessa rader.
Men det är bara att krypa till korset och inse att pimpelsäsongen tog slut för min del i och med pimpel-SM i Norsjö.
Och det var ju en bra tävling som vi i klubben svarade för igenom att vi slog nytt klubbrekord igenom att bli 4:a i Herrseniorklassen. Det är ju inte fy skam och man såg flera lag som jag själv hade kunnat peka ut som potentiella segrare efter oss i prislistan. Bra kämpat av alla i laget Daniel Blom, Charles Fasth, Jan-Henrik Branell och jag själv som toppade vårat gamla klubbrekord från Tisjön då vi var 6:a, även då med flera bra lag bakom oss.
 
Och att isläget ger sig i rask takt nu bekräftades idag av självaste Greven då han rapporterade om uschliga isar söder om Östersund. Blev genast lite lättare för hjärtat att komma i takt igen och inte gråta sig till sömns var kväll då man vet att det är för långt att åka till isarna. Det brukar ju vara en och en halv månad med flyttande trakasserier om folk som varit ute och gottat sig på isar lite varstans i vårat avlånga land.
 
Men runtomkring i landet går saker och ting tillbaks till de rutiner som gäller resten av året.
Stangemannen fixar och trixar med grejerna så att de skall fungera klanderfritt hela gös och gäddsäsongen.
Lilja har krupit ur idet och får väl en varningsflagg om att man kan inte läsa sig till allt utan de måste upplevas. Annars får man inte en verklighetsbild som stämmer överens.
Möller fiskar lax men har suget kvar att eventuellt dra till Trysil cup för att avreagera sig en sista gång då han inte var med i Norsjö.
Andersén åker upp och dominerar i Dalarna innan grejerna läggs på hyllan.
Modermetarna vaknar upp igen och har full fart på fisket i Lidan.
Full fart på fisket i Lidan.
 
Att det kommer att vara många som far till Lidan i år är det inga tvivel om då det är många stundande tävlingar där i år. På söndag är det Västra meteserien. Nästa helg Sensas open. Och i höst är det återigen dags för SM i Internationellt mete. Så det är bara att frossa i Lidanmete i år. För utöver detta kommer det säkerligen vara flera som lägger sina DM här och säkerligen några klubbmästerskap med för den delen. Och ju mer tävlingar som hålls desto bättre blir ju fisket. Men jag har ännu inte gjort färdigt på rokaden mellan vinter och sommar. Pimpelgrejerna ligger redan på plats uppe på vinden förutom titanborret som skall servas och kopieras. För det är många som frågat om en likadan adapter som jag själv har då den verkligen håller. Nya skall tillverkas och om det är någon som är sugen är det bara att höra av sig.
 
På hemmaplan så har alla snöskyfflar lagts undan tillsammans med snöslungan. (onödigaste inköpet denna vintern) Terassen har rensats och frugan har gjort den så ren och fin så att behöver köpa sockiplast för att beträda den. Ett litet växthus är införskaffats så man får se om man har några gröna fingrar så att vi kan få något gott att äta framåt sommaren. Lite paprika, sallad och chili har såtts och det är ju ingen dålig start ihop med gurkorna som skall vara både för inläggning och vanliga slanggurkor. Vi får se vad som får plats med.
 
Men nu skall vi ta det lite lugnt och inte förhasta oss med att plocka fram sommargrejerna utan hinna andas lite grand innan nästa fisken kör igång. Och som det ser ut just nu så kommer det att bli ovanligt få SM-tävlingar för min egen del då det inte finns någon arrangör av trad-SM. Det internationella SM:et kommer jag nog att agera bankrunner. Men det individuella halkade jag in på ett bananskal då det var tillräckligt många avhopp så att även jag fick vara med. Men då blir det ju ändå mer att slå ur underläge och då brukar jag vara som bäst! Gäller bara att kolla upp lite lagom om hur fiskevattnet är då det blir nytt vatten för mig. För om jag får reda på för mycket så brukar det inte funka. Bättre att göra som vanligt och fiska och ha kul för då kommer resultaten med.
 
Men vi får se vart det bär. Och ni som fortfarande kan ge er ut på isen- Se till att ni kan ta er in med. För nu går det riktigt fort med upptining av isarna.
Sköt om er så ses vi.
Tack för en fin vinter alla andra pimplioter!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0