Onsdagspimpel i Jämtland

Nu har vi varit ute en liten sväng igen på Gåxsjön Lövberga.
Efter ett quickstop på Rogers Gräv för att reparera bordet som faller sönder så bar det av igen. 
När vi vaknade upp så var det påtaglig vind och snöade ymnigt redan vid stugorna.
Snöar skapligt i stugbyn.
 
På vägen upp så ökade snöfallet och vägarna slaskade ordentligt men vi tog oss fram ändå. Ut på isen och nu var det snötäckt igen och man undrade hur det skulle nappa med det nya snötäcket på. Det brukar ju inte vara nån höjdare.
Nu var sjön vit och fin igen.
 
Inga problem att ta sig fram idag heller då snön sjönk in i isens yta och det var bra grepp.
Ut igen till området där det nappade igår med fin fisk och nu hade det slutat snöa och solen sken igen. Det var svårt att hitta gammelhålen då snön täckte det mesta men allteftersom så tinade snön och det blev allt lättare. Första hålet och direkt en 150 grammare. Nästa hål 2 st och det nappade skaplig fisk vart man än släppte ned. Fortsatte utåt bland de glesa vass-stråna och fick även nån 6-hektos på topp. Men sedan började det snöa igen och då var det bara lopporna som högg. Och då det inte såg ut som någon ljusning och att det är dumt att chansa med hälsan inför SM så avbröt vi fisket. Hade då fått 5-6 kilo på denna korta tur och även om det var slöfiske så var det OK ändå.
 
Dagens fångst i en blandning av abborre och mört.
 
Testade även utloppet på vägen hem men fick inte ens ett pet där så det var bara att fortsätta upp till bilen. Men när vi väl kommit hem så sprack det upp och blev fint igen men det känndes onödigt att vända upp igen utan hem och torka kläder vilket tar lång tid när man bor i stuga.
 
I morgon far vi upp emot Norsjö med ett möjligt mellanstopp på vägen för att fiska av oss lite resdamm och förbereda oss inför helgens tävlingar på Norsjön.
 Nedan några bilder från dagens fiske medans det nappade.
Hejdå Fisken!
 
All fisk återutsattes i vanlig ordning men tänk på det när ni skall återutsätta fisk att de inte får utsättas för frost då ögonen skadas snabbt och de blir blinda. Men idag var det inga problem för det var inte minusgrader. Om man skall återutsätta fisken då det är kallt så skall de sättas i omedelbart så att de inte skadas.
 
Glöm heller inte: Det är bara timmar kvar av att lämna in SM-tipset så att jag hinner renskriva. Förhoppningsvis kan jag få resultaten tillräckligt snabbt på lördagen så att vi kan tillkännage arvtagaren av att kunna mest om pimpel-Sverige efter Lars Gullstrand som segrade i Faluns SM i Februari på magnifika 48 poäng.
Många rader har spelats och aldrig förut har det varit så ovisst om vem som skall vinna och det är många olika "spelhästar" som har valts.
 
Kör försiktigt så ses vi på lördag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0