Sista träningen innan pimpel-SM

 Då har vi gjort ett sista pass innan pimpel-SM i Norsjö.
Vi valde att lyssna på Steve och gick ut på isen utanför campen. Det visade sig vara en grund vik och vi sökte snabbt av den och det enda som behagade nappa var en liten gädda så det var ju ogjort jobb.
En liten gädda.
 
Och att våren är i antågande och det är varmt ute dagligen så börjar det att kläckas även här och en hårig kompis syntes på isen.
Liten larv kröp omkring på isen.
 
Men eftersom vi behövde någon form av nappe så spetsade vi till det och kallade in eliten i form av Harriet som tipsade oss om ett annat vatten i närheten. Och storleken på sjön spelar ju ingen roll bara det nappar.
Så vi tog vårat pick och pack och for iväg till den minsta träningssjö jag sett.
Den lilla träningssjön.
 
Men Harriet den lilla godingen hade visat oss ett litet guldkorn och vi fick fisk lite varstans och vi kunde testa av lite vad som fungerade. Testade stora och små pirkar. Stora och små krokar. Tafs, mormuska och även balanspirk. Fick fisk på allt utom mormuskan men det kan bero på att jag är kass på att fiska med den. Blev även här av med en pirk på en gris. Men plockade ändå upp  ett par kilo fisk i blandad storlek från 5-500 gram så det blev en kul liten stund.
blandad fisk från den lilla träningssjön.
 
For sedan iväg för att prova tröjor i fotbollshallen och kolla upp inför morgondagen och väl där inne testade Ronja på hur hon skulle göra och det ser ju helt OK ut tycker jag.
Ja det är ju bara en tidsfråga innan 3:e Leijonungen står som segrare.
 
Men det var ju en god vetskap om att isen är förhållandevis tjock och man fick ta omtag och rensa hålet efter 40 vevtag så att det inte nöp fast. Men Novan verkar räcka till nätt och jämnt. Men det är ca 45 varv med snabbskären så det kommer nog bli begränsat med hål för dem som kör med de gamla Rantanenborren om det inte är urstarka.
Nu är det bara kvar att äta upp sig inför morgondagen och lägga sig tidigt och bara ladda maximalt. För det kommer nog att krävas lite ork i morgon. Dels med att gå men även att borra för isen är tjock och blöt.
Såg även nere på människobyn att bussarna börjar anlända och Bergsfiskarbussen har anlänt. Samt att det rullar in ena bilen efter den andra.
 
Skall bli kul att träffa alla i morgon bitti för att tampas ute på isen igen.

Kommentarer
Postat av: Patric Eriksson

Hoppas ni får en kall natt så att isarna är lättborrade imorgon, skitfiske på er.

Svar: Det blir nog fint men jobbigt att gå tillbaks.
Tomas Leijon

2015-04-10 @ 18:07:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0