Tisdagspimpel i Jämtland

Nu har vi varit ute och frifiskat lite för att se om man skulle kunna få någon luns då man inte lyckades under tävlingarna. For iväg till Gåxsjön där vi tävlade tidigare i helgen och många hade fått stor fisk och flera rapporterade om brända storfiskar. Började med att svänga in vid den K-märkta granen i Lövberga som ser lite underlig ut men syns på långt håll.
Lite underlig gran!
 
Ut på isen och redan då vi kommit ut på isen såg vi att det var ändrade förutsättningar än när vi var här i helgen. Nu var det inte snö på isen utan slask och 8 plusgrader. Men vi började med att testa där jag avslutade med bra ficke och blev helt utan napp. Så det var nog tillfälligheter att det nappade just då. Vidare ut mot ett område som rekommenderades av Heikki och Jörgen där de hade fått sina fina fiskar och även bränt en hel del men det var svårt att hitta med en vag förklaring men till slut kom vi nog rätt.
 
Daniel testade längst ut och jag testade intill vassen. Fick fisk direkt men det var "vanlig" fisk så jag fortsatte inåt kanalen. I 3:e hålet fick jag lite bättre borre och ganska snart så brände jag första i iskanten. Testade inåt vassviken och fick lite mört tills det var en bättre fisk som revs. Ut igen och nytt hål. Ganska snart nappade det men fisken ville annat och linan brast.
Skaplig start på frifisketuren.
 
Fortsatte en stund i området medans Daniel tog en ordentlig lov runt hela sjön och testade inåt vassen och även ut på frivattnet. Men det var sporadiskt med fisk och inga luns över huvud taget. Fortsatte inåt och hittade oborrad yta så jag slog ett hål och satte mig och ryckte men ingenting hände. Helt utan förvarning knackade det till i spöt och jag krokade. Men fisken ville inte riktigt upp och tog lina i omgångar. Fick fisken till hålet men den ville inte upp så jag fick ta fram huggkroken för att bärja min Gåxsjöluns.
Vackert exemplar av Perca Fluviatilis a la Jämtland
 
Fortsatte en stund till och i ett gammelhål nöp det till igen men även denna gången brast linan. Fasen också nästa gång får det nog bli 0,30 mm lina för att det skall hålla. Men utöver dessa så var det flera rivningar och ishugg och 2 gånger slets spöt ur händerna. Och skall man se till hur det brukar vara så var det väldigt händelserikt men med Jämtlandsmått så var det nog ett mellanting. Fasligt kul att äntligen få en kluns som kommer upp. Och vart skall det ske om inte här?
 
På hemvägen såg man att det fortfarande tinade på ytan och slasket som fanns var i stort sett bara vatten och snart är det helt blankt. Men inte behövs det halkbroddar ännu då ytan  ger bra grepp ändå. Men hur det blir i Norsjö på SM är det för tidigt att orda om, kanske i slutet av veckan men se till att plocka med halkbroddarna.
Snart helt blankt på isen i Jämtland.
 
Nu får vi se vad det blir för fiske i morgon. Men det beror nog en del på hur det blåser för nu har det blåst en hel del under dagen och med alla plusgrader så är det mycket som smälter.
 
Glöm nu inte pimpeltips-SM som skall vara inne senast i morgon kväll.
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Patric Eriksson

Bra skrivet Leijonkungen och grattis till den fina abborren(vikten?). Jag är inte alls avundsjuk på er =)

2015-04-08 @ 16:30:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0