Västra meteserien har startat.

Västra meteserien har nu startat med första tävlingen i Lidan.
Tog en sväng ned för att kolla läget. Hade ju bestämt att inte deltaga och det var väl tur det för jag har fått latmask i hela ryggen.
Satt en omgång i massagestolen och det känndes bättre och jag for ner för att se hur det gick för deltagarna som idag var 26 stycken uppdelat på 3 sektioner. 1 vid Meken, 1 i gräset och 1 mitt emot sjukhuset.
 
Började med att kolla upp Mekensträckan efter 40 minuter men det var mycket låg aktivitet på spölyften. Kom upp lite sporadiskt med småfisk och någon enstaka brax.
Flyttade upp och kollade översträckan och det var inte heller där någon överdriven aktivitet. Stig Borlinger satt i bästa Lilja-stil och plockade löja medans de andra satt och fiskade på slaka braxar. För det var ingen större aktivitet på dem ens när de var krokade. Om det berodde på de kyliga vindarna eller regnet som kom igår vet jag inte utan kan bara spekulera.
Övre sträckan på Västra meteserien.
 
Gick ned till grässträckan och där var det lite mer fart på fisken. Men det var svårt för flera av deltagarna att få ut sina grejer då det blåste längs med Lidan och ställde till problem. Att det var problem att hålla spöna still i vinden var även det ett faktum då det kom ganska kraftiga byar emellanåt.
 
Termometern visade 12 grader men det känndes då rakt inte utan var riktigt kallt längs med å-brinken. Men det var kul att träffa mete-gänget igen och flera hade ju bara fått pimpla ett fåtal gånger denna vintern då de inte velat åka bil vilket är min andra hobby!
Kent Adell visade upp bästa fisket på denna sträckan och tro det om ni vill- Han satt i mitten av sträckan!
Kent Adell  med sitt fighting face i MITTEN av gräs-sektionen.
 
Men överlag kan man säga att de 2 första timmarna var trögt fiske men började arta sig lite i slutet av min titt och blev nog bättre senare delen av tävlingen.
Men denna stunden fick räcka då masken i ryggen växte ihop med de kalla vindarna så det var bara att fara hem och vila igen. Men i veckan får jag nog ta fram meteprylarna och börja meta. För nu är alla pimpelgrejerna undanlagda i väntan på en ny pimpelsäsong.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0