Slutspurt och SM

Nu har man klarat av den övervägande delen av semestern och har bara 1 dag kvar.
Slutet i Malmö blev en jakt efter Multe som visade sig vara mycket skygg och svårfångad. Sökte en hel del tips om hur man skulle fånga dessa bestar och fick en hel del tips från folk runt om i landet. De flesta tipsade om att använda flytande bröd antingen grönfärgat eller naturellt. 1 och en halv Dansk tipsade om att popcorn skulle vara bra om man fick dem till att börja beta dem och en Ståkhålmare tipsade om att bjuda dem på bira!
Så jag samlade ihop alla tips och for och inhandlade alla ingredienser samt havre och majs då det var en hel del granna idar som drog förbi.
Samlade ingredienser för Multefiske.
 
Testade först ena kvällen men då hade vinden vänt och drog då in alla de flytande betena i badviken och lockade heller ingen fisk så jag bröt tidigt för annars skulle de badande fått bada ihop med popcorn och Vårgårdaris och det önskade de nog inte.
 
Dagen därpå hade vinden vänt igen så jag och Ronja tog en sväng ned för att  göra slut på betena och eventuellt klara av att lura upp en Multe.. Sagt och gjort så satte vi oss på stenen där vi sett Multarna tidigare och lade ut 2 spön med flytande bröd samt det ena med en krok agnad med majs. När vi väl lagt ut spöna kom det 2 multar i full kareta in mot betena men vek snabbt av för att inte visa sig mer. Men Ronja tyckte det var riktigt häftigt att se dessa stora fiskar som hon själv döpte om till Mjös då multe var svårt att komma ihåg. Men vi mäskade ihärdigt utan att få fisk till att börja beta av de utlagda godsakerna förutom majsen som uppskattades av idarna.
 
Det var riktigt granna idar som kom emellanåt och de var riktigt försiktiga då de smaskade i sig korn efter korn och liknade mest karpen med att bara provsmaka och om det var något galet så spottade de raskt ut betet igen. Så man fick kroka direkt om man skulle få någon. Och till slut lyckades jag att kroka en och det var den minsta i samlingen och de flesta var 2-3 gånger större än den jag fick upp men i alla fall fisk.
Malmö-id. Foto: Ronja Leijon
 
Efter detta var det dags att fara upp till Norrköping med en familjeträff och tro det om ni vill så träffades hela familjen Leijon samtidigt. Riktigt trevlig helg då Matilda fyllde år under fredagen och Albin ett par dagar före som sedan följdes upp med en heldag på Kolmårdens djurpark med delfinshow, Rovfågelsuppvisning och sälshow. En dag då alla djuren visade sig och den enda vi saknade var ekorren som Albin matade ur handen senast vi var där. Spänningen steg dock i slutet då man hörde på skötarnas kom-radio att det saknades en snöleopard. Raskt tömdes barnens lantgård på getter och minigrisar så dessa skötare kunde hjälpa till med sökandet. Hur det gick vet jag inte men säkerligen så hittade de den senare. Men tyvärr kommer de att bygga ytterligare en bergbana som skall vara extrem och inbyggd i bergskanten och kommer att ta bort en hel del av tjusningen av att fara dit. Det kommer i alla fall få mig att hålla mig borta från djurparken ett bra tag.
 
Men nu skall jag bara koncentrera mig på helgens SM-tävling. Fick lämna resten av familjen ute på Kållandsö för att ägna hela fredagen åt förberedelser med att finputsa grejerna och plocka mask så det räcker till hela laget. Trots att jag kört över kanalen i närheten av fiskesträckan flera gånger har jag inte ens varit nere och tittat på vattnet men jag kommer väl ihåg hur det såg ut då och det kommer nog inte vara någon större skillnad. Även om rapporterna går om hur fisket är så tar jag alla rapporter med en stooooor nypa salt. För det har varit allt för många som inte har varit öppna tidigare om hur fisket är och om man kommer på något nytt som kan hjälpa inför stundande tävling. Så jag kommer inte att lämna ut hur jag kommer att göra själv heller mer än till lagkamraterna och vi vet på söndag om vi hsr haft rätt taktik eller inte. Vi har dock delad uppfattning om att det borde vara rätt (som alltid inför en tävling). Men som vanligt finns det hängslen och livrem med för den delen men vi vet som sagts så vet vi inte förrän på söndag eftermiddag om det är Daiwa-swinget som regerar eller ej.
 
Kör försiktigt och sköt om er så ses vi.

Kommentarer
Postat av: Lennart Larsson

Sketfiske på SM och jakten på ytterligare en pallplats.

2015-08-14 @ 08:11:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0