Balett i Knalleland

Då har vi varit på Premiär av Svansjön i Knalleland. Dagens primadonna blev Mats Petterson med 2,4 kilo fisk.
Det var Södra Älvsborgs DM men ändå en öppen tillställning och det var en skön känsla med en kortare biltur än tidigare på säsongen. Knallens isletargäng har slitit som djur och satt fotboja på Mats så han inte kommit nära sjön så att det kunde finnas någon is. Och vad isen gäller så var det fantastisk is jämnfört med vad jag hade trott innan. Hade befarat att isen skulle vara sämre men iskollarna hade trollat fram en is som hette duga. Trodde inte detta var möjligt men den som söker finner.....
Bra jobbat iskollarna.
 
Hade som plan innan att gå åt det håll det gick minst folk åt och det valet blev ju inget svårt då 70% gick mot den stora delen av sjön där di grove skulle infinna sig och man kunde med lätthet se vart de brukar vara då det blev inte bara en klunga utan en hel hop med fiskare på den utvalda fläcken. Har aldrig sett en sådan koncentration av fiskare på så lite yta. Liknade mest en parodi på REA på Ullared.
Startklungan som sökte efter de stora.
 
Själv gick jag över i den lilla delen av sjön och tänkte börja där jag slutade senast jag var där på ett DM för några år sedan. Att denna viken var mindre populär såg man på antalet startande i viken. Tror att jag hade något på 2 hekto senast så det skulle jag försöka slå.
Lilla delen av sjön med endast ett fåtal fiskare blev min start.
 
Började en bite ut och fiskade mig inåt vassen och i 3:e hålet fick jag en liten loppa och fiskade runt men fisken var så liten att jag böt pirk och krok till de minsta jag hade och fick raskt ett par stycken. Men det var allt för långt mellan dem och efter halva tävlingen hade jag bara 18 fiskar så jag drog ut i viken och letade. Testade runt ett område där jag såg ett näckrosbälte senast då det var blankis men inte ett litet pet ens. Sprang på Jörgen Bertilsson som rapporterade om surt fiske i andrsa delen så jag vände tillbaks och testade runt på lite olika områden och petade upp några loppor till och fick ihop hela 41 stycken med en vikt av 614 gram och blev då lika med Herr Ahlgren.
Invägningskön på Svansjön.
 
Kul att se att det var 2 pimplande juniortjejer och ju fler juniorer vi får med desto roligare blir det. Om jag inte såg och hörde fel så var Patrik Olsson bäste Skaraborgare med en ruskig påse. Inte så att det räckte till att spöa dagens vinnare Mats Petterson på 2,4 kilo och Andersén med 2,3 kilo strax följd av Henrik Bengtsson.
Hade nog gått någon konstig influensa i gänget då de lät som om de varit på en AC/DC-koncert hela veckan och kraxade omkring och var allmänt matta.
 
Skulle varit något annat och vara ute på Sundsjön och tampas med Janne Johansson i stället som krossade allt motstånd och hade 28 KILO MER än 2:an Mikael Rhenman som "bara" hade 17 kilo.
 
Får väl se hur det blir nästa helg med fiske då det skall bli plusgrader här i veckan och kanske inte ens Knallarna med skallgångskedja går ut och letar så vore det fantastiskt om de lyckas ännu en gång. Själv tar jag en tur till syd-Frankrike och kommer hem på Fredagen så ni får hålla koll på vart tävlingarna går själva.
Jag tar gärna emot information om vart isarna håller och hur långt/kort men behöver åka. Men det finns ju ett alternativ på lördagen då om Villa har avgjort mot Edsbyn i bandyns semifinal eller vill ha en hemma-match till för då kan det bli bandy i stället.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0