Kommande fisken

Ja vädret är ju nästan så stt man får starta upp gräsklipparen i stället för snöslungan.
Man kan ju inte riktigt se att det är slutet av februari då snödropparna redan är överblommade och man väntar på att se en massa tussilago i vägkanten.
 
På fredagskvällen väntar ju semifinal 1 mellan Villa och Västerås på bortaplan men sedan stundar ju helgen.
På lördagen är jag övertygad om att det inte finns någon is på våra egna breddgrader så om det skall bli något pimpelfiske så får man följa kompassnålen norrut.
 
Mormuskafiskarna håller på för fullt under helgen så de får väl hållas ifred av mig denna helgen.
Örebro kör sitt sista DM och till och med där så är isläget prekärt och sjö inte bestämd. Planerat är att köra på Fåsjön norr om Nora men om vädrets makter ställer till det så blir det i stället på Ramsjön söder om Nora. Kolla på telefonsvararen 019-310114 på fredagskvällen om hur det blir. Annars skjuts denna tävlingen på framtiden.
 
Vart det går i Värmland vet jag inte men även där så börjar det tunnas ut på sjöar som är fiskbara och händer inget snart så blir det ju ändå värre. Kyla skall ju komma in i nästa vecka men är det för sent? Och är den återigen för dålig? Östgötarna har nog sista chansen i helgen att ge sig ut på is då det gäller hemmaplan och det är ju som om man börjar fundera på att ordna bussresor norrut för pimplioter som det rycker i pimpeltarmen på. 
 
Under söndagen så anordnas pimplare mot cancer på Runn och det är ju en tävling värd att åka på. Att pengarna som kommer in går till välgörande ändamål som cancerforskning är ju ett bra skäl att dra man ur huse för att deltaga. Men om vi kommer dit är ju upp till Ronja då det är en tråkig bilresa dit och hem.Vi får se hur det blir.
Det lär ju vara gott om folk ändå i Dalarna då skid-VM pågår för fullt. Dock i Falun men ändå så är det ju i skaplig närhet till Runn. Kanske det även börjar komma dit lite skidåkare som är på väg till Mora-trakten som skall deltaga i öppet spår eller Vasaloppet.
 
Nästa helg så är det ju Kälarne cup också men hur det blir med den vet man ändå mindre för den bilresan är ju ändå längre. Det var ju en riktigt rolig tävling full av likasinnade och sjöar som det fanns fisk i alla storlekar i. Så om man inte varit norrut och fiskat förut så kan det rekommenderas. Men en varningsflagg höjs då det är starkt beroendeframkallande att åka upp till dessa breddgrader.
 
Men att vintern redan är över vill jag varken hoppas eller tro på för det är ju inte så många år sedan som vintern kom i slutet av februari och isen låg tjock på Vänern långt efter påsk. Hällekisträffen fick flyttas fram och man kunde fortsätta att pimpla.
 
Men om ni åker ut i helgen så kör försiktigt så ses vi någon gång.

Kommentarer
Postat av: Stefan O

Silverfiskarna i Sala kör allmän tävling på lördag på Hörendesjön, som ligger mellan Sala och Norberg. Det är både individuellt och 4-mannalag (får mixas fritt, både med avseende på klass och klubb).

Hörendesjön är normalt en trevlig sjö, där "alla" brukar få en del fisk. Småfisk finns lite varstans efter stränderna och runt öarna och normalt brukar segervikten landa på runt 7-8 kg på 4 timmar.

Info kan fås på telefonsvarare 0224-13594, eller 072-2115189 (Lasse Ohlsson, som är tävlingsledare).

Svar: Härligt.Tack Stefan för informationen. Vi får se vad det blir i helgen!
Tomas Leijon

2015-02-25 @ 21:33:57
Postat av: Claes

Hej Tomas

Om du åker till Runn så hör av dig.
Försöker få ihop en bil dit.

Svar: Jadå. Men vet inte förrän på lördag kväll. Beror på Ronja.
Tomas Leijon

2015-02-26 @ 02:16:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0