Mormuska-DM Skaraborg

Ja då var Skaraborgs andra mormuska-DM avklarat.
Hade ingen ork att deltaga då jag varit utomlands och kom hem först på fredagkvällen.
Åkte och hälsade på ihop med Ronja ute på Höjentorpsjöarna och skaffade med lite korv och bröd till de deltagande.
 
Att Höjentorpsjöarna inte är några sjöar med stjärnstatus såg man ganska snabbt när man kom fram men Daniel Ahlgren visade oss att det verkligen gick att få lite fisk direkt när vi kom dit och plockade upp både abborre och mört innan vi gick vidare. Längre bort på sjön satt resten och så såg resultatlistan ut med då Ahlgren pulvricerade motståndet och ställde skåpet på rätt plats med en gång.
Daniel Ahlgren med sitt "fighting face" är han krossar allt motstånd.
 
För i den andra delen satt de övriga deltagarna och fick dela på samma mängd fisk som Ahlgren tog själv.
Patrik, Challe, Bralle och Albin satt längs med kanten i den delen det strömmade och det var nog inte rätt melodi för dagen.
Patrik koncentrerar sig maximalt på spötoppen.
 
Efter halva tävlingen var det sidbyte med vägning och korvgrillning innan det var dags att byta till nästa sjö.
Ahlgren hade 1140 gram medans 2:orna Albin och Patrik hade 480g
 
Taktiksnack innan andra tävlingen.
 
Vi grillade lite korv innan de tävlande gick ut igen och sedan var det full fart igen! Höjentorpfiskarna var som de brukar. Små och svårkrokade men återigen var det Ahlgren som var bäst och tog hem DM-titeln med 2 st 1:or och försvarade sin DM-titel. Patrik blev 2:a med 4,5 poäng och Albin knep bronset med 6,5 poäng. Endast ett halvt poäng före Bralle på den fjärde platsen.
 
Challe fick gå ohotad i Veteranklassen och tog hem DM-titeln med sina ettor. Så detta blev nog en välbehövlig genomkörare innan SM nästa helg då de åker upp för att försvara Skaraborgs färger. Kan ju i alla fall vara nyttigt att i alla fall ha ett pass i kroppen.
 
I Östergötland var Knallarna och visade upp sig och det var ju skönt att de visar att det inte är nån skam att bli slagen av dem alltsomoftast då Möller vann storstilat i sina skitiga byxor och Andersén knep andraplatsen med ett par kilo dammsugare, eller var det abborre?
 
Morgondagen så bär det av norrut till sörsjön då isarna inte är särdeles bra hos oss och det verkar nästan som om säsongen är över innan den ens börjat. IGEN!
Känns lite fördjävligt då det inte är särdeles kul att behöva sitta timtals i bil för att fiska endast ett litet pass men vad göra? Hade ju varit fantastiskt att få fiska på hemmaplan nån gång emellanåt i varje fall. Inte det att det är bättre fiske eller så men det kan vara skönt att få vara hemma i varje fall på kvällarna.
 
Kör nu försiktigt så ses vi nånstans.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0