Värmland i helgen

Isens frånvaro på sydligare breddgrader gäller fortfarande.
Men norr om Karlstad och Örebro så finns det fiskbara isar. Väder-rapporterna far som väloljade jojo:s och har svårt för att bestämma sig för om det ska vara höst, vår eller vinter. Eftersom temperaturerna har varit i snitt 4-5 grader på fel sida av nollan så finns det inga gångbara isar i närheten. Då får man sätta sig i bilen för att komma till dem. För om inte Mohammed kommer till berget så får berget komma till Mohammed.
 
Till helgen så blir det dubbla tävlingar i Värmland med Södra Hyn på Lördagen. Det var ju inte alls för länge sedan som det hölls en tävling där men den mesta fisken är ju kvar i sjön då de inte var riktigt i nappatagen då. Flera talade redan innan tävlingen att det var för tidigt och fisken inte ställt sig där de brukar vara och så var nog fallet. För visst blev det några granna fiskar men inte i den mängden som sig bör i sjön. Segraren Thomas Larsson dominerade då och tog en av sina segrar i vinter men det var mestadels småfisk.
 
Det finns ju några som utmärkt sig i vinter redan och förutom Jesper Dyberg så är det ju just Thomas Larsson, Morgan Rhen och Per "chefen" Nilsson som har startat säsongen starkast. Nu är det nog bara Morgan som kommer till start på södra Hyn då örebroarna har egen tävling. Säkerligen så är Roul Steiner revanschsugen efter förra tävlingen på sjön så han blir säkerligen giftig. Även denna helgen kommer att förgyllas av deltagare från vårat västra grannland så det blir ju återigen ett härligt återseende.
 
På söndag så är det tävling på Borgviksjön som var en av sjöarna som SM gick på för 2 år sedan. Det var sjön som var längst bort från starten så det är nog mest folk från för-SM som provat sjön (förutom Värmlänningar). Kalle Abresparr har återigen lagt ner ett hästjobb med att ruska av farliga partier på sjön men har nog hela sjön i kontroll. Många ruskor har det blivit! Fisket här är en kombination av vanligt pimpelfiske som en liten del av Vänerfiske så allt kan fungera här och storleken på fisk vet man inte ett skit om förrän tävlingen är igång. Det kan likaväl vara att man sitter på surfiske efter småloppor som att man saftar upp klunsar i värsta Jämtlandsstil.
 
Vad det gäller isarna på SM-sträckan har jag ingen säker information men ryktena gör gällande om skapligt isläge och det är ju positivt. För om det var magert isläge skulle oroskorparna flaxa ordentligt i cyberrymden. Nästa vecka verkar vintern stabilisera sig och det vore tacknämligt så att man får kortare resvägar till tävlingarna för än så länge har det inte varit under 2 timmar enkel resa. Blir väl en sjuk känsla om man "bara" har en halvtimme till tävlingen?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0