4 dagar till SM

Den blomstertid nu kommer..........
Ja det har väl varit lite si och så med blommorna som skall visa sig i värmen men några har i alla fall tittat fram och vissa vår/sommartecken kommer ju oavsett vädret. Våren är ju alltid en hektisk tid och det är svårt att få allting på plats i tid men nu är mycket avklarat så att man kanske kan bli någorlunda normal igen som människa.
 
Helgen har ju varit minst sagt händelserik och började redan i fredags då det var studentdags uppe i Värmland på sportfiskeakademin i Forshaga. Utrensning från lägenheten och utspringning från skolan. Olika seder vart man än kommer och nu blev vi ännu en händelse rikare i livet. Men det är ju tur att det inte är samma visa överallt.
 
Under torsdagen var det tältmontering och gräsklippning på agendan för senare skulle det ju regna och ge problem om det inte gjordes i tid. Fick faktiskt trimma gräsmattan ytterligare en gång på lördagens förmiddag då gräset växer nåt fruktansvärt nu men det blev i alla fall bra och jag tror att alla blev nöjda med magarna fyllda med Thaimat i stora lass följt av diverse godsaker som önskats av dagens student. 3 frisläppta pimpelfiskare som Matilda, Tim och Rolf-Magnus tillsammans med alla gädd och laxfiskare som samtidigt tog studenten.
Sjung om studentens lyckliga dagar.....
 
Kvällen fortlöpte gott i goda släktingar och vänners lag men när de flesta hade gått kom en extra gäst för att gratulera Matilda utan någons vetskap och det blev mycket populärt. Joakim "Bacon" Eriksson visste väl inte om han skulle sätta sig härötta eller därötta då han kom själv från Kass Humorgänget och grattade. Mycket uppskattat Joakim!
Finbesök från "Bacon"
 
Fram på småtimmarna var det dags att krypa till kojs för söndagen var ju Ronjas dag med klassfotboll på agendan. Plockade bort det värsta så det inte skulle bli allt för mycket myror som invaderade och då de lovat 5-6 sekundmeter på söndagen så kunde vi ju låta tälten stå kvar tills nästa kväll.
 
Men då vi vaknade på söndagsmorgonen så pustade det lite mer än utlovat men det skall nog klara sig tänkte vi och for iväg. När vi väl kommit ut på vägen som löper på andra sidan kikade jag in och fick se att ena partytältet blåst upp på huvudtältet så någon åtgärd fick göras men det hanns inte med då Ronja hade tid att passa. Men efter de 2 första matcherna fick jag åka hem för att i alla fall montera ned partytälten.
 
Nu hade ju bägge partytälten blåst sönder för vindarna var över 15 m/s och det kom ordentliga pustar emellanåt. Och av de 2 tälten kan jag kanske plocka ihop 1 helt då det mesta var knäckt. Men det stora tältet var så stabilt att vi kunde avvakta med det tills kvällen. For i stället ned till landslagskvalet där storfräsarna satt på rad i blåsten och knäckte spö efter spö i den starka vinden.
 
Men det som var mest fascinerande var nog ändå Kent "Kant" Adell som dag 1 drog kant nedåt och dag 2 kant uppåt och kanske redan förbrukat sin kvot av kantplatser redan innan SM. För han är ju makalös med sina kantplatser med har väl inte fått sitt smeknamn för inget.
Kent "somvanligtpåkanten" Adell
 
Men i själva tävlingen var Tom Östlund starkast och leder kvalet med 3 poäng. Samma poäng har även den fruktade Stefan Holst som bara blir bättre och bättre. Heta kandidater till bucklan i år?
 
Efter spöknäckar sejouren for jag åter till klassfotbollen för att se de sista matcherna för Ronjas klass och det resulterade i 2 vunna, 2 förlorade och en oavgjord match vilket de var nöjda med.
Ronjas klass efter väl förrättat värv på klassfotbollen 2015
 
Hem igen och plocka ned det resterande av tältdelarna och rensa bort så mycket som möjligt innan det skulle börja regna igen och faktiskt hann vi få bort allt ur trädgården innan det började regna igen. Väl tajmat!
 
Men nu får man koncentrera sig på att få ihop alla grejer innan helgens drabbning i Kinda kanal. Hur det blir med formtoppning får man se men så lite som jag har metat inför ett SM har jag nog aldrig gjort i hela mitt liv. 2 gånger totalt i år och man får väl se om det var bra eller inte att göra så men nu är det i alla fall gjort. Hoppas nu bara att det kan stämma vid vattnet så skall det nog bli bra ändå. Man får väl fiska på rutin istället!
 
Sköt om er nu så ses vi nästa gång!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0