Ack vad det gör ont när knoppar brister!

Variationer i "vinterläget" är ju stort i vårat avlånga land.
Från att pimpelsäsongen precis börjat i norr till att den är långt, långt borta i södra delen av landet.
Här hemma i Lidköping är det 2-siffriga grader med ett plus framför och metesäsongen är i full gång med massvis av id, stäm, björkna och mört som huvudingrediens. Har redan sett en hel hög med mygg. Daggmask på uppfarten för en månad sedan och löven börjar få små små musöron. Vårblommorna är nästan överblommade och man känner sig förkyld dagarna i ända. Tack för det, allergisäsongen är här!
Vårblomster i Lidköping 2015-03-12
 
Gräset växer så det knakar och persienner får dras för så att det inte skall bli en bastu inomhus då solen ligger på som värst. Och nej jag är ingen solhatare men jag är en pimpliot fram tills pimpelfisket är utom räckhåll!
Detta året går det en vecka efter påsk då SM i Norsjö går av stapeln. Och vi kommer vara 11 startande på detta SM från Skaraborg varav 7 från Lidköpings SFK. Knepigt då vi är minsta klubben!
 
Angående SM i pimpel så fick Norsjö en hel del kritik för sin höjning av startavgiften men när det kom till kritan så fick olyckskorparna som skrek högst till slut inget mer vatten på kvarnen då det finns skäl till höjningen och därmed är diskussionen över. Man skall inte kasta skit innan man vet bakgrundsfakta.
 
Vi hade möte i Distriktet i går kväll och beslutade där att inte aspirera till att arrangera SM i trad då det inte är en säker tävling att arrangera om man vill få in några kronor till distriktet och det verkar inte vara någon annan intresserad heller men visst vore det kul att det kunde bli av! Var ju själv inte med på DM förra året då jag hade förhinder men laget tog ju ett brons så lagtävlingen får vi ju vara med på om det nu blir ett SM.
 
Men allt detta är ju inget att bry sig om just nu för pimpelsäsongen är ju fortfarande igång och det finns en hel del tävlingar kvar att åka till. Frågan är bara om man orkar åka. För allt eftersom så blir det ju bara längre och längre till tävlingarna och det finns en gräns även för mig. Bilen får ju rulla en hel del och det sätter sina spår såväl i valken på rumpan som i statusen av bilen Fick byta bägge bromsoken då de gav upp på vägen hem från Dalarna i helgen som var. Men nu är den lika fin igen!
 
Närmsta tävlingarna nu i helgen för våran del blir väl i Värmland. Men där vet man ännu inte vilka sjöar det blir då värmen ställer till med problem även där. För på söndag skall pimpelfiskare mot cancer gå. Och visst finns det 7-8 sjöar att välja på men det skall ju finnas parkeringsplatser också. Och när tjälen går ur marken så minskar parkeringsmöjligheterna drastiskt. Men vi får hålla koll på Kalles blogg så man vet vart det går av stapeln.
 
På lördag går NM i pimpelfiske uppe i Sveg på siksjön. En sjö som vi var på och fiskade förra vintern och där finns det lite blandade möjligheter till fiske. Det kan bli enstaka få lunsar, sporadiskt med skaplig fisk eller en hel del "loppor" Men det kan även bjudas på ett glänsande fiske med. Men att tro att det skall vara samma som på Runn är ju bra för då är man helt fel ute. Leta fisk och hitta dem för dagen med tålamod som få.
Men det här är ju inget som de tävlande på lördagen behöver veta för det är ju de bästa från Sverige, Norge och Finland som deltager så de behöver inte dessa tipsen. Tipsen är till dem som fiskar på fredagens förtävling mellan 11 och 15 på södra delen av sjön. Det kan ge en fingervisning om hur fisket skall bedrivas men kommer ändå inte att berätta allt om sjön för skillnaderna i fisket kommer naturligtvis att ändra sig.
 
På fredagen fiskas på den smalare södre änden som blir utlopp av sjön medans lördagens batalj blir på den bredare norra änden av sjön med stora bakvattensvikar, grund och sund att tillgå. Men vart det är som gäller då vet vi inte förrän på lördag kväll då resultaten kommer ut. Men pimpelsport.se är nog snabba att få ut resultaten precis som vanligt. Och om ni vill få mer information om denna tävlingen så är det den sidan som rekommenderas. 
 
Hoppas nu alla tar till vara på den sista delen av säsongen som finns kvar för sedan får vi vänta ända till nästa vinter innan vi kör igång igen. Och till dem som skall med på "våran" Jämtlandsresa kan gärna höra av sig snarast så jag kan boka tillräckligt boende på respektive platser. Oavsett om ni skall fortsätta mot SM-vattnen eller inte. För eventuellt skall vi även testa nästa års SM-vatten på vägen till Norsjö. Bara jag får någon information av tävlingsledningen där.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0