Vem kan klå Jonas Gustavsson?

Nu i helgen så går slaget om Runn. Eller Falu/Borlängemästerskapen av stapeln på Runn respektive Ösjön.
Av sydlänningarna är det många som far dit och endast de alra hårdaste Ahlgren och Olsson far upp till Kälarne.
Knallarna har sin årliga bussresa dit och själva far vi en bil upp till Dalarna för att tampas med hårdingarna där.
 
Hur det skall gå vet man ju inte på förhand men ett tips är väl Jonas Gustavsson eller Mr 100% som han även går under benämning av. Han tar ju titel efter titel och verkar i det närmaste oslagbar då det gäller detta fiske. Senast tog han ju hem pimpelfiskare mot cancer och tydligen var han även svårslagen i lotteriet med. Men en bra fiskare skall ha tur men jag själv tror att det är mycket mera än tur som spelar in här. Han har ju ork och fart så att det räcker och att han är en duktig fiskare finns det väl ingen som tvekar om.
 
Vad kan det då bero på? Är det pirken? Är det kroken? Är det att han orkar ta sig längst? Eller vad beror det på?
Tror själv att det är en god kombination att ha en god fysik så att man kan få fiska där det inte är allt för trångt. Det är även att han har en mycket god kännedom om vattnen han beträder och att han är en synnerligen skicklig fiskare!
 
Men det är många som vill peta ner honom från tronen men det krävs en hel del om man skall lyckas med detta. Men även solen har sina fläckar och ingenting är omöjligt som en annan Dalmas sa. Frågan är ju om Möller kan trimma upp sig och ha en bra dag och matcha de andra storfräsarna eller om det är nån annan som toppar formen inför denna tävling men oddsen på att Jonas skall stå som segrare är ändå ganska låga.
 
Själv skall jag se till att få en fin helg på isen ihop med Ronja som vart lite purken att hon inte fick åka förra helgen men får ta igen det nu med dubbeltävling i Dalarna nu i stället. Att vi inte åker till Kälarne beror endast på sträckan dit för det är ju minst dubbelt så långt dit och åka bil är ju inget kul. Annars är ju fisket mer passande däruppe så att även en sån som jag skulle kunna hävda mig en solig dag. Men det blir ju lite sådant fiske vid påsken i stället så det får man nöja sig med.
 
Nästa helg så skall nästa pimpelfiskare mot cancer gå av stapeln i Värmland men där vet de inte ännu inte vilken sjö det blir då värmen börjar ställa till med ordentliga problem farligt långt söderut. Så vi får se vart det blir av för det finns ju en del köldhålor i Värmland med. Vi får hålla tummarna för att de skall hitta en hållbar is till nästa helg.
 
Matilda knåpar på för fulla muggar och har skickat iväg en hel del armband till Kenta och om det blir några fler klara innan helgen så tar jag med dem upp för försäljning där alla pengarna går till cancerforskning.
 
Vädret i helgen skall bli ganska varmt så se till att ha dricka med så att det räcker för annars är det många som kommer lida av vätskebrist. Speciellt om de skall hänga med Jonas. Men även vårsolen kommer att göra sitt. Har sett många genom åren som bryter ihop då de druckit allt för lite (vanlig vätska) innan, under och efter tävlingarna. Vårsol i kombination med kylan från isen gör att man dricker för lite och man landar med en sprängande huvudvärk och benhinneinflammation som heter duga. Så glöm inte att dricka ordentligt.
 
Kör nu försiktigt alla så ses vi framöver.

Kommentarer
Postat av: Stefan O

Jag ska nog också till Falun, så om du vill kunde vi köra en liten prisutdelning för det där SM-tipset? :) Om du har tänkt stå och sälja grejer, kunde jag komma och hälsa på?

Svar: Hejsan Stefan!Perfekt om du kommer till Runn så kan du välja priset live och få precis det spö du behöver. Även Lars skall få sitt pris då och om Jörgen kommer skall även han få sitt spö. Så du är inte ensam om att inte fått priset ännu men efter helgen hoppas jag att jag fått ut alla priser till pristagarna.
Och ja, jag kommer att ha med lite grejer till försäljning med.
Tomas Leijon

2015-03-06 @ 00:12:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0