Ny sträcka på Lag-DM Intmete Skaraborg

Då har vi klarat av premiären med de långa spöna. Igår var det nedplockning av grejerna och kontroll av att det mesta var på plats men ingen överdriven genomgång utan mer framställan av grundutrustningen. Lite mask plockades och lite maggot plockades med. För nu skulle vi prova en sträcka som de flesta av oss aldrig sett. Vi har inte fiskat särdeles långt därifrån men förutsättningarna är klart annorlunda emot potatislagret i Mariestad som brukar vara den vanliga arenan. Vattnet strömmade på rätt så skapligt och vanligt långspöfiske skulle bli förhållandevis svårt då drifterna blev ganska korta.
Uppladdning på den nya metesträckan i Tidavad.
 
Lottning skedde och Tibro fick uppströms och Lidköping nedströms. Jag fick Askolin på min lott och han hade dagen till ära försett sig med såväl benskydd som hjälm för att sitta säkert på metestolen. På B-sektionen drabbades Thörneling och Rosenkvist samman i giganternas kamp och sedan på C var det Pirre och Challe som tog en dust. på D satt Gädd-Pelle och Micke med långa spöt och fightades.
 
Mäskblandningen för dagen blev en Kajsa Varg och jag blandade ihop 2 fattiga mäskblandningar med 2 burkar mixad majs samt lite hela korn. Toppade det hela med urban soil och resterna av maggots sedan pimpel-SM. Tilsatte sedan lite gardons bara för själva principen.
 
Starten gick och grundmäskningen skedde på 7-metaren för 9:an chansade jag inte med då ryggen fortfarande är lite klen. Fortsatte att feedra ut med rullspöt men det var taskig botten så det gick några feedrar innan jag hittade en fiskbar fläck. Löja fanns i vattnet och 2 spön hade laddats men inget löjmäsk. För det skall väl gå att få något annat?
 
10 minuter senare börjar vi fiska och 7:an lades ut och driftade över platsen i rask takt. Var lite gräsfläckar så en liten justering fick göras. Men ingen fick en enda fisk de första 10 minuterna så jag lade ut feedern. Redan på första utlägget innan jag druckit upp kaffet kom ett litet ryck och linan slaknade. Krokade genast en brax som följde med in till håven och in i keepnetet. Skön start och det började komma upp lite fisk här och vart. 
 
Tänkte att efter denna starten så kan det bli riktigt bra men efter flera utlägg utan fisk gick jag in med 7:an igen. Strömmade på för fort och jag bytte till Borlänge-tackel i stället och fick en snorluva. Strax efter fick jag en saftig sarv på samma tackel innan det dog igen. Nedströms på B-sektionen satt Thörneling och Rosenkvist och drog den ena fisken efter den andra och det var fördel Rosenkvist då han till slut började få upp de större fiskarna med. Och nedåt på C började även Pirre få lite på feedern Men på A var det fortsatt trögt och Askolin plockar till och med fram löjpiskan. Jag testade själv med löjspöt intill vasskanten då det knackat i stråna ett par gånger men ingen ville nappa.
 
Efter drygt 2 timmar fiske kom det ett ihållande regn som bromsade upp nappandet ordentligt och det var inte många fiskar som landades under regnperioden. Men strax innan regnet hade Thörneling saftat upp en härlig stridslysten sutare och strax efter regnet tog han en ändå fetare. Askolin tog fram 6 metaren i slutet och där stod det mört och han spurtade allt han orkade men det räckte inte hela vägen så jag fick äran av att vinna över honom med 1 kilo. Tur han inte plockade fram det spöt tidigare!
 
På B-sektionen blev det giganternas kamp mellan Rosenkvist och Thörneling och först till invägning var Thörneling som plockat det mesta på feeder med sina sutare på topp vägde in 6,1 kilo.
Thörneling med 2 saftiga sutare från Tidan Tidavad.
 
Sedan var det Rosenkvists tur och han hade fått det mesta på T.A.P och även bränt en hel del grisar med bland annat en sutare närmare 2 kilo och en hög med braxar. Att det skulle bli jämnt insåg vi men Rosenkvist vann med 7,6kilo
Rosenkvist med dagens högsta vikt.
 
På C-sektionen var det ändå magrare fiske och Pirre och Challe fick kämpa hårt för att få fisk över huvud taget och Challe vann sin sektion  med 1,9 kilo tillgodo på Pirre.
 
D-sektionen var dagens jämnaste av dem alla. På denna sektionen fick de endast fiska på halva vattnet då botten var för usel för att feedra så för deras del blev det T.A.P för hela slanten. Tur då att det var flest fiskar här men storleken var mindre och de hade en hel del mört och småpankor och jämnt så att det förslår. Gädd-Pelle vägde in 5140 gram medans Micke vägde in 5160 så Lidköping vann även denna sektionen. Totalt 4-8 till Lidköpings favör efter den första deltävlingen.
 
Heja Tibro!
 
Nästa helg skall det vara dubbeltävling på eller vid Sörvattnet mellan Idre och Särna där det skall finnas god chans att fånga grova fiskar av olika arter som Sik, harr och abborre. Mer info skall komma på ovansiljans telesvar och även på FB när alla tenkikaliteter är färdigutredda.
 
Men för egen del blir det säkerligen inget isfiske förrän nästa istid!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0