Säsongsmellanrum

Nu efter vintern har det varit lugnt på fiskefronten. Har varit medvetet efter den långa pimpelresan med påsk och pimpel-SM som avslutning. En fantastisk resa som man aldrig vill ska ta slut med trevliga fiskekamrater nya som gamla. Trevliga fiskevatten nya som gamla. Nya bostäder goda som dåliga. Nya matställen bra som usla. Men det är ju läropengar i allt.
 
Och att det sliter på kroppen trots att det är en njutning vartenda pimpelpass så syns det på de flesta informationssidorna. Om det beror på att ingen vill förstöra pimpelsäsongen och sparar alla kroppsrenoveringar tills säsongen är över. Med de varma vintrarna vi har haft det senaste sliter det än mer på kroppen än annars för om man skall ge sig ut och fiska får man åka bil en längre bite (4-6 timmar) för att komma till fiskeplatsen. Man får övernatta på diverse härbärgen med nya sovförhållanden som även de tär på kroppen. Samt att det inte varit en enda helg i vinter som det har varit FÖR kallt för att pimpla och man tar en vilohelg för det.
 
Många är det som redan lagt upp sig på läkarbordet med operationer av knän, höfter, axlar och även lite andra kirurgiska ingrepp på diverse ställen av sina kroppar. Hälsning till alla Er att ni skall krya på Er så att ni alla kommer  kuranta till nästa säsong. Även de som är "vanligt" utkörda av vintern råder jag er till att ta till vara på er och ladda batterierna efter bästa förmåga. Ingen nämnd och ingen glömd.
 
Härhemma har det varit lite "normalt" liv med förberedelser inför Matildas student den 29 Maj från Forshagaakademin och skall då vara lite festligheter på hemmaplan. Och då får man göra det lite extra fint och har målat husgaveln ovanför terassen så att det skall se lite respektablare ut. Frugan har rengjort stenarna på terassen och alla utemöbler så de är rena och fina. Nästan allt som skall planteras är planterat och de flesta har även grott och frodas i växthuset innan utplanteringen. Har lite kvar att göra men det börjar rätta till sig allteftersom och vi betar av grej efter grej och ser bättre och bättre ut.
 
Har även kollat efter nyare bil och vi får se vad det blir av det för nu är det dags att föryngra sig då 740-eran tar slut då det inte finns några tillräckligt bra att köpa längre. För en bil skall man bara vrida på nyckeln och ta sig från A till B utan att vara orolig för transportsträckan. Men innan sommaren måste det vara klart för då skall vi ut med tattarvagnen igen och följa väderkartan efter trevligt semesterväder. Blir det inget härhemma får vi väl ta en roadtrip söderut. Finns ju även lite att se utomlands med men inget man bestämmer sig om förrän det är dags.
 
Idag var vi på fotbollsmatch där 06:orna spelade match och vi fick äran av att vara med när Ronja "målade" första gången och det var ju som om hon aldrig gjort något annat. Snygg passering av målvakten och in i burgaveln var nog ett av de snyggaste junismålen jag sett men jag är nog partisk också men snyggt var det.
 
4 veckor kvar till INT-SM och har endast varit ute en enda gång med metspöna men det får väl bli en formtoppning då det är dags. Fram med de långa spöna och svinga men vad jag har hört om Kinda Kanal är att alla fiskesätt kan vara vinstgivande med vad folk kommer ihåg ifrån de svunna dagarna då det var många tävlingar där. Löjfiske, långspö, rullspö och T.A.P har alla varit vinstgivande och jag kan ju hänga med på alla förutom just T.A.P. Och Nej jag har ännu inte skaffat något sådant ännu och nu är det för sent att lära sig inför SM:et för jag inser att man behöver mer erfarenhet än så för att klara av det och kunna matcha storfräsarna under SM-helgen. Fast planen är ju inte färdigställd för den helgen och får nog putsas både en och två gånger.
 
Men nu får det nog bli lite att träna för att få upp hastigheten och rätt reflexer och det får man inte om man håller sig borta från själva fisket. Att bara gå ner och titta på dem som sitter vid Lidan och metar ger ju inte så mycket för att få in justeringar i rätt tid. Men av det jag sett så är det ingen som fiskar likadant som mig i Lidan och heller inte någon annanstans. Men det är skönt att ha lite trumfkort att spela ut. För alla har jag inte talat om! Hoppas bara att det är just dessa kort som gäller söder om Linköping i Juni!
 
Sköt om er nu och krya på er alla med olika krämpor så ses vi snarare än vad ni tror. För nu är det nog bara 6 månader till nästa pimpelsäsong!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0