Vilket "släpp" är det mest förväntansfulla.

Partypinglan väntar på insläppet.
Den miljömedvetne har koll på utsläppet.
Hockeyspelaren väntar på nedsläppet.
Men nu väntar många på gössläppet.
 
Gösen har nu varit fredad på 5 områden i Vänern där det beräknas ha pågått lek mellan den 25 april till den 25 Maj. Dessa områden får man således inte fiska efter gös så den 26:e är det full fart på gösfiskarna i Vänern. Har nu plockat upp massvis av nya wobbler som jag tror skall ge en hel del gös och de som tittar in får se vad som erbjuds. De som varit hos mig tidigare vet ju att jag har ett skapligt jigsortiment och wobbler i färger som man tidigare bara kunde drömma om.
 
Men vad som gäller i år vet man ju inte och kanske är det mete efter gösen som gäller detta året?
Havsöringfisket på västkusten har ju inte varit någon hit i år ännu men vem vet, nattfisket under sommaren kanske blir fantastiskt bra i stället?
 
Till helgen stundar Sensas Open i Internationellt mete och tyvärr kan jag inte vara med då tiden inte räcker till. Men en tur ned som åskådare skall man väl hinna med? För de som skall fiska så ser det bra ut då regnandet inte har blivit så mycket som var utlovat tidigare och vattnet är inte så skitigt som var befarat så fisket borde nog bli bra. För om de vattenmassor hade kommit så hade det blivit svårfiskat med en brun sörja som strömmat allt för fort för att fisken skulle hinna med.
 
Men nu ser allt bra ut och vi får se vem som står som segrare efter helgens dust. Och det troligaste blir ju att det är mestadels braxen i keepneten och att segervikten blir 20-30 kilo på lördagen och det dubbla på söndagen. Bara de fiskande vågar tänja på gränserna lite så skall det nog bli bra. För jag tror inte att det blir någon som "fjollar sig" som tar hem det utan det blir nog en hårdfiskare med valkar i händerna så både Bernta och Snygg-Lars hade blivit fulla av avund.
 
Väl mötta i helgen och kör försiktigt ni som skall ta er till Lisch.
Och för de som inte skall fiska så kan det vara kul bara att se hur det går till. Speciellt under söndagen.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0