Kul på isen.

Ja då har man testat på att ta en vilodag. Ronja ville inte ut och åka bil så då var det bara att ta och lugna ner sig och ladda batterier. Och vila med god mat blev det också. Men nu blir det nog fiske igen efter detta.
For iväg till byns lokala ishall och fick se Villa BK ro hem andraplatsen i serien och det syntes ordentligt att musklerna inte var på helspänn. För det var nog bara 20 minuter riktigt spel under matchen och då var det lekstuga med stackars Sirius som fick se sig besegrade med 8-2 och en historisk Davva som numer är tidernas mesta målskytt. Grattis Davva!
Villa BK efter slutsignalen av bandyserien 2016 som 2:a efter Västerås.
 
Och en sån som farbror Peo så förstår jag att han tycker att bandy är lika kul som att se färgen torka på ett nymålat hus. Men då har han aldrig fått se ett Villa BK live när de spänner musklerna och leker bandy för det är en fröjd för ögat. Och nu väntar Vetlanda BK redan på lördag på Villas hemmais och om man går dit beror på vart det blir pimpeltävling på lördag. För matchen börjar klockan 17:00 och då kan man ju inte ha åkt för långt för att hinna dit.
 
Och att det kan bli fiske på någorlunda hemmaplan kan ju kanske Knallen klara av. För med sista veckans minusgrader så har isarna bitit ihop lite grand och det finns chans att det blir serie % på lördag och deras DM på söndagen. Men vad det blir får man se närmare helgen. För om det inte blir där så blir det norrut igen och då får man se vilket distrikt det blir till och därmed vilken typ av fiske det blir. Och fisket är ju som de flesta vet helt beroende på vilket område man åker till och när. Likväl så kan det ändra sig mycket beroende på vädret.
 
Men de som bara åker ut när fisket är "flötit" och det bara är att hala och dra uppskattar inte fisket då det är skapligt eller mer. I alla fall inte på samma sätt. Och detsamma gäller ju njutningsgraden med att vara ute i naturen. För om man inte varit ute då det är mer än 15 minusgrader eller mer än 10 sekundmeter så njuter man inte lika mycket som om man bara åker ut när det är glassarväder. För har man härdats lite innan så värms hela själen av att det kryper fram några solstrålar eller bara blir lite njutningsfyllt i luften.
 
Så nu får man bara vänta ut veckan och se vart det bär av till helgen men kul skall det bli. Och för de som inte sticker ut så får de väl nätsurfa lite för nu har det kommit ut djupkartor inför stundande pimpel-SM i Örträsk, Lycksele. För där blir ju avslutningen på pimpelsäsongen 2016 för min del för efter det så är det nog bara att jaga solskyddsmedel och kläder inför Papua-resan. Styvt 2 månader kvar dit och mycket kommer att hända innan dess. Slaget om Runn, Påskpimpel med Storhamra och Lycksele-SM. Sen blir det nog några tillställningar till men vilka det blir återstår att se.
 
Sköt om er så ses vi!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0