Pimpel i helgen?

Kung Bore gör comeback efter skadefrånvaro och ger oss lite minusgrader.
Men frågan är om den kommer i tid och om den är tillräckligt stark?
Isarna har ju ätits sönder av Hawai-vädret eller den Svenska midsommarens väder i parti och minut. De sjöar som haft is kvar har ändå varit förvånansvärt bra då det bara har varit kärnis kvar. Men de är inte överdrivet kaxiga i kvaliten.
 
Men nu skall det ju komma in minusgrader igen och vi får hoppas på att meterologerna tagit i underkant då det är väldigt få minusgrader som har beräknats. Men det har ju visat sig vara fel förut och det kan ju bli både kallare och varmare än förutspått. Var ju lite svårt att förstå då man kom hem från jobbet igår och fann hela gräsmattan full av daggmask! Ja ni läste rätt. Det var hur mycket daggisar som helst uppe och kröp och då vet man att all tjäle är borta ur marken.
 
Men nu på lördag så skall det enligt planeringen vara R.S.T pimpel i Värmland och Värmlänningarna letar febrilt efter ett vatten där vi kan hålla våran regionsmatch. Och att det inte blir Östersjön är vi nog alla överens om och det verkar bli sjö närmare Lesjöfors som gäller. De har hittat is men går ut i morgon då de gör en sista iskoll med avruskningar. Tävlingen är öppen för alla och det spelar ingen roll om ni bor i R.S.T-områdena utan alla är välkomna. Det är säkerligen den tävling som hålls längst söderut i Sverige om inte Smålänningarna kan skramla fram någon pöl.
 
Men i övrigt så är det som vanliga höstdagar i området med regn i stort sett varje dag och igår tvättade jag till och med bilen. Var ganska välbehövligt, inte bara på de synliga delarna utan även i hjulhusen. När jag tvättat av bilen så spolade jag även insidan av fälgarna och undrade om jag varit i Noppikoski då det bara vällde ut lera och sörja och det tog lång tid att bara spola av fälgarna invändigt. Hur behövligt det var kan man förklara med att nu är all obalans borta och bilen glider fram som strykjärnet på en silkes-skjorta! Att det kan göra så mycket med bara lite smuts.
 
På söndagen så skall det tydligen vara pimpeltävling i Stockholm då de har sitt DM och det är ju intressant att åka till. Inte för DM men de brukar ju ha tävlingar med gott om fisk. Kanske inte de allra största men mängden och nappvilligheten finns ju där. Behöver lite mer sådant fiske för att glömma av debaclet i Varnumsviken som inte går till min historie som en av de häftigaste tävlingarna i mitt liv. Då är Lersjön väldigt långt före på min lista och har nog bara Ornungen efter sig. Kanske Milsjön med för de fiskar som nappade där var så ynkliga och mesiga.
 
Fram emot påsken så är det nu stugor bokade så de som bestämt sig för att följa med på Leijontouren påsk 2016 kan ge sig till känna så att vi har bäddar så det räcker. Kommer bli som vanligt med Strömsundsområdet i början för att fiska oss via Vikinganappet i Landsomsfjärden för att avsluta med OS-pimpel i Storhamrasjön på vägen hem. 5 dagar av fantastiskt fiske med lite sömn och hårda bataljer stundar och man funderar på vem som kommer få den största påsen eller den tyngsta fisken. Det kan ju bli vem som helst.
 
Men nu får vi börja med att ladda batterierna inför helgens dust som verkar bli på Näs-Rämmen emot Värmlänningar och Örebroare.
 
Sköt om er så ses vi.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0