Åsunden 23/1

Nu har vi tagit en tur till Östergötland för att kunna få igång lite fiske!
Tanken var att på denna säkra sjö få igång armarna inför stundande DM-final i morgon på Kyrksjön. Sjön levererar ju överallt men kanske inte mest överallt men i alla fall så man kan få in lite timing i fiskdragning vilket har uteblivit mesta delen av säsongen än så länge för egen del.
 
Jag och Challe utförde våran andra hobby och åkte bil till Åsunden vid Rimforsa. Ligger ganska nära Järnlunden där rykten går att fisket har kommit igång. Och då man innan start fått höra att det vid avruskning bet i en del grova fiskar så hoppet ökade om ett riktigt gott fiske.  Planen var då att hålla koll på de "värstingar" man känner till i området för att lära sig mer om vattnet och se vart de beger sig ut på isen för det finns ju en del som kan vattnen där lite bättre än andra.
 
Hossa som brukar vara en dominator på vattnen i Östergötland och Kent Adell som brukar hitta en egen kant att sitta på är ju några av storfräsarna jag ville se vart de tog vägen. Men som så ofta förr så drog det ut på tiden och när jag väl kunde äntra isen så var de flesta bortom synhåll och än mindre kunde jag urskilja vilka som gått åt vilket håll. Men de flesta hade ringt Peo:s telefonsvarare och gick iväg åt höger men det fanns de som gick åt vänster och rakt fram med så hela Herr Nilssons taktikbok var med.
 
Jag traskade iväg åt högerhållet och stannade vid en ö jag haft bra fiske tidigare då det var 30 sprittande minusgrader och snö på isen så det kan ju inte skada att stanna där. Så jag började på behörigt avstånd och fiskade mig mot ön med 3-krok men kände inte minsta stöt i grejerna. Väl inne vid ön så vek jag av och där satt en fiskare och plockade lite fisk men jag kännde inget och gick över till tafs. Genast vart det fisk och 5 stycken fick komma upp och 2 i nästa hål. Men sedan var det stopp för mig. Så jag fiskade mig över hela delen av sjön ute på det öppna men dat var som ett dansgolv helt sterilt.
 
Bort emellan öar och testade av så mycket som möjligt och hörde andra rapportera lika surt fiske med en enstaka fisk här och var. När jag fiskat av delen och kommit ut i sundet så var valet om man skulle ge sig ut eller gå tillbaks där jag fick fisk i början. Då det var för stora arealer att leta av utåt och man inte hade minsta hint om vare sig att det var fiske eller vart man skulle gå så gick jag tillbaks mot startplatsen fortfarande borrandes fram. Men då jag kom tillbaks hade jag nog ett 10-tal fiskar och hade nog inte bommat en enda!
 
Väl tillbaks så sitter en dam och hivar för glatta livet mitt emellan mina starhål! Jaha det är precisionsfiske idag tänkte jag och slog lite hål emellan dem som gett fisk tidigare. Men då det återstod 40 minuter av tävlingen hade jag bara 13 fisk och ville justera drastiskt. Så på med en 25 mm pirk på 6 meters djup och fick fisk ganska strax. Men att fiska med en så liten pirk på sådant djup är inte lätt så då skiftade jag till en lite större som skulle provköras. Den hade simhud och fjädrar och kroken på var en som jag själv rekommenderar till just Åsunden så det är väl bara att köra?
 
Pirken kom till botten och 1 lockryck och det var fisk. Ganska raskt fick jag 8 fiskar i det hålet och undrade vad som varit så svårt idag? Men efter detta kännde jag eller fick fisk i stort sett i varje hål och slutade på 32 fiskar. Vikten 810 gram och en tiondel av dagens segrare idag. Det var ju helt tydligt att man varit i fel del av sjön men ändå? Så dåligt var det inte i den delen jag var och varför fick man ingen fisk på 3-krok i början där? Ingen bonusfisk som togs i den delen såvitt jag vet men det var ju inte alls som vanligt och att höra de som fått hål med 50-80 fisk i låter som en utopi och undran om det var en annan sjö de fiskat på.
 
Får nu se till att inte göra om samma fel i morgon på Kyrksjön men vad var det egentligen som gjordes så fel idag av mig. Inte bara val av del på sjön utan över huvud taget. Det får jag fundera på tills i morgon och helst komma på en lösning innan start. Men som det är just nu så har jag ingen egentlig förklaring mer än att jag förutom välja fel del även fiskade riktigt uselt idag. Men som de säger så ett dåligt genrep...............
 
Kör försiktigt och sköt om er så ses vi snart på någon is!

Kommentarer
Postat av: Kaj Hagström

Fjädrar anamma!

Svar: Ja det var DEN som gav någon fisk till slut. Men vissa pirkar skall man få mer tur av eller hur det nu var! Nya tag i morgon men jag tror det kommer bli för djupt för den i morgondagens drabbning.
Tomas Leijon

2016-01-23 @ 23:02:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0