Dubbelhelg i pimpelfiske.

Nu kör det igång med tävlingar "på skarpen" här hemma.
Senaste dygnet har det snöat och lagt ett lock på de tunna isarna. Att det är tunna isar nämns för att gemene man inte ska ge sig ut på isarna under helt okontrollerade former. Varningen är då isarna varierar brutalt och man får vara riktigt van och kunnig för att ge sig ut. Men kontrollera isarna flera gånger då det beror ordentligt på åt vilket håll det blåste då isen la sig. Isarna kan variera så pass mycket som att det är upp emot 15 cm is på flera ställen medans det kan finnas fläckar där det endast finns en tunn hinna. Värre är ju att det har snöat och täckt isen så att man inte kan se hur tjock isen är. Ännu mindre "höra" när isen pratar och varnar om att den är tunn för det blir en ljuddämpare så man inget hör.
 
Men nu finns det även gångbara isar och blodhundarna från Knallen har återigen lyckats och nu bär det av mot Alingsås för att fiska på Ornunga som är en sjö jag inte ens har hört talas om. Så det blir en ny sjö att lägga till handlingarna. Har inte en susning om vad det kan bjudas på för fiske och inte heller vilka djup eller storlek på fisk. Men man får väl göra som Bertilsson i onsdags och drömma sig tillbaks till Jämtland och river upp lite granna abborrar. Och Mats är väl lite revanchsugen då det inte blev allt för många fiskar som ville bita på hans krok i onsdags.
 
På söndagen så blir det DM på ännu en ny sjö för mig då vi far till Töreboda för att fiska på Månsarudssjön vid golfbanan. En sjö jag aldrig heller hört talas om tidigare trots att det tidigare gått ett DM där. Men då var jag väl fortfarande med i Götene SFK och där åker man inte på annat än klubbtävlingar. Så blir det i en klubb som är mest för inbördes beundran.
 
Men nu laddar vi för 2 nya sjöar som ska bemästras då det är både seriestart i Knallens serie såväl som Skaraborgs DM-serie med nya förhoppningar om att lyckas att antingen gå upp i A-klassen och/eller komma till SM.
 
Kör försiktigt i snömodden så ses vi. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0