Dubbla Skaraborgssegrar vid midsommarfiske med Knallen

Som alla säkert har sett så ha Tor härjat friskt över hela landet.
Och som läget är nu så börjar det ta på isarna och endast kärnisen finns kvar. Detta gjorde att det endast hittades ett vatten som skulle kunna bära men flera valde att åka hem i stället och de ska ha en eloge för sitt beslut. Nu var det så att ingen bröt igenom isen men det fanns fläckar på sjön som var sämre än de andra delarna. Men över lag så var isen förvånansvärt bra på sjön Stråken. Men jag råder ingen ensamfiskande Svensson (inte Inge denna gång) att ge sig ut på någon is innan det kommer kyla nu utan det skall ske tillsammans med rutinerade fiskare och ha både hängslen och livrem i detta fall då isdubbar och livlina.
 
Det svåraste var att ta sig ut på isen me en vik hittades så vi kunde starta fisket. Men jag safeade lite och stannade i startviken då jag inte ville chansa och en fläck hittades av Inge som drog igenom isbillen mitt ute på sjön. Bra gjort Inge för nu tog alla det lite varligare! Släppte ned pirken och direkt small det på en riktigt förbannad stråkenabborre och man fick en nöjdkänsla att de var ordentligt i tagen. Men det var den enda fisken som nappade så för mig på hela dagen så man kan ju lätt bli lurad.
 
Fick sitta och titta på när Engvall plockade den ena efter den andra och såg även att bonden hade ställt ut ett litet vindkraftverk på isen för att hålla hushållskostnaderna nere. Men jag petade omkring i startområdet och fick nån fisk här och var men såg då att vindkraftverket flyttat på sig. Och efter ett tag gick jag bort mot detta och såg att det var Trollhättans stolthet Johan Mattson som satt och drog fisk. Men när jag testade runt honom så kännde jag inte ett napp utan gick tillbaks.
 
Fortsatte med lite gammelhålsfiske och fick lika bra i nya som gamla hål men till slut vart det så trögt att jag gick ut lite djupare. Återigen sammanstrålad med det nya vindkraftverket så fick jag ett skapligt hål. Bara loppor men ändå, det var ju fisk. Petade ihop 91 abborrar och ett 10-tal mörtar 2,1 kilo och knep 5:e plats i B-klassen före Mattson. Blev helt förvånad då han hade mindre än mig då jag inte tittat åt hans håll en enda gång under tävlingen utan att armarna gick!
 
B-klassen vanns av Patric Ericsson på 3,5 kilo om jag inte minns fel och A-klassen vanns av nykorade DM-mästaren Daniel Ahlgren. Mats Pettersson kom strax efter och sedan var det en fallande skala. Daniel hade 4,9 kilo och Mats 4,8 Men vädret har väl varit bättre för det var rena rama midsommarvädret idag med blåst regn och 3 plusgrader. Så jag väntade bara på att få se Näcken visa sig. Vi var ju redan på Stråken!
 
Men som sagt så var det ingen som trampade igenom idag vilket var glädjande och i morgon arrangerar Skara SFK pimpeltävling på Skärvalången i stället för Tärnans lilla SM som ställts in.
Men vi far upp till Enskede för att deltaga på PSC 2 på Drevviken. Ny sjö för oss alla i bilen men det ser jag fram emot.  Och tillika premiär för året i PSC ihop med en massa andra pimplioter från hela Sverige.
 
Och till dem som skall ut och frifiska så återigen. Ta det vackert för isarna krymper även underifrån!
Lidan Har exempelvis öppnat sig till hälften och i morgon är det nog helt öppet inne i Lisch.
 
Kör försiktigt och ta hand om varandra så ses vi.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0