Frifiske mitt i veckan.

Nu har vi ju fått isar i närområdet och då vore det ju skam att inte prova på "hemmaplan".
Så eftersom det var eftermiddags arbete så tog jag lite kvalitetstid och for till en sjö i närheten för att testa av den lite grand. Trots att det varit varmt det senaste och snön har försvunnit så for jag iväg till Lerdala-Lången.
En grund sjö med snittdjup på 1,5-2 meter med 2 djuphålor på 4 respektive 6 meter. 7 Km lång och 1 Km bred.
Sjön är ju en lustig en och det brukar vara loppor de flesta gånger men vart 20:e år så blommar den upp och det är kanonfiske på finare fisk hela vintern för att sedan återgå till loppstadiet.
 
Började från Melldalabadet och redan i badviken borrades första hålet och fortsatte rakt över sjön i en rak linje. Först när jag kommit ut på mitten så fiskade jag i ett vindhål och fick 9 små loppor. Men jag fortsatte över till andra sidan som varit vinnarplats flera gånger. Men där var det lika fisktomt som vanligt. Ut på isen kom det en trio med mästare och medaljörer från såväl DM som SM i form av Challe, Börjesson och nykorade DM-mästaren Ahlgren. Ja då var man blåbäret på isen igen då! Men de var ute för att leta upp en lämplig sjö att ha mormuska-DM på och då skall det väljas en sjö där artrikedomen är bred för att få variation i fisket.
 
Och Just denna sjö kan ju leverera olika fiskar för under en pimpeltävling för ett par år sedan så fick vi upp. Abborre, mört, snorgärs, löja, nors, braxen, björkna, gädda och gös. Så det måste ju vara den optimala sjön samt att den har det djup den har. Men idag var det i stort sett bara abborre som nappade men emellanåt så är mörten dominerande på såväl pimpel som tafs och mormuska och man kan lämna sjön efter att ha fått mer mört än abborre på kroken. Och de dagar braxen är i stöten så är de de som dominerar. Men det slutade idag med att de bytte sjö för att testa av nästa.
 
Värmen som har varit betydande det sista var hela 8 plusgrader idag och på kvällen kom det även ett varmt sommarregn ner så det luckrar nog upp isarna mer än de behöver. Och att det samtidigt blåser 10 sekundmeter är ju heller ingen förlåtande förseelse av Kung Bore som nu får ta i med hårdhandskarna för att inte helt få börja om med isbygget. Isen idag var ju helt OK med ett par vindhål där vattnet runnit ned och ätit upp hål i halvmeterstorlek i värsta fall. Men isen var förvånansvärt hård och fin men snart måste det vända för att inte ta kål på isen.
 
Tillbaks till fisket:
Då jag inte hade all tid i världen på mig så gick jag tillbaks till området där jag fick lopporna och när jag kom i närheten av dem som hade en hel del nate så började det nappa igen och jag fick fisk i stort sett i vartenda hål. Knepigt att man bara hittar en så liten fläck då man har förflyttat sig 2 Km över isen och inte ett enda napp på de andra ställena. Men det är svårt att bestämma sig för vad man skall använda då storleken på fisken är minst sagt varierande här och jag fick fisk emellan 2 och 200 gram. Så de minsta kunde man nästan rakt igenom medans de större fick en att längta till påsken med Jämtland och Storhamra.
Synnerligen varierande storlek på fisken idag.
 
Men det blev i alla fall 82 fiskar innan man fick avbryta för att jobba och det är ju ändå OK efter endast 2 timmar på isen med mest sökande av fisk utan stopp. Hoppas nu bara isen klarar sig så att det går att göra om detta snart. Men till helgen har nog Knallens blodhundar hittat nån is och då blir det serien där på lördag. Söndagen blir nog att åka till Drevviken i Stockholm för att vara med på PSC 2 som går där och det är ju en höjare så fort det är PSC som grabbarna på pimpelsport skall ha en eloge för att dragit igång.
 
Och på tal om pimpelsport så har de fått en ny korrespondent i och med att de värvat storfiskaren Arvid Einarsson som är första reservidol efter Kenneth Lilja som äntligen tagit sig ut på is med syfte att behålla idolskapet. Och bra gick det för Lilja med då han blev 2:a på Dalarnas DM 1. Men han tog nog ut sig lite då det inte gick lika bra på söndagen. Men Kenneth, du får börja träna lite med kroppen istället för endast verbalt!
 
Hur det gick för egen del i DM-serien är ännu inte klart då det hänger på om alla betalt in till sportfiskarna eller ej. Sitter i ett litet prekärt läge som slits mellan hopp och förtvivlan då man kom kom 4:e plats och det var 21 startande seniorer. I och med 21 startande så blir det just 4 som skickas till SM. Men då det inte finns sportfiskarnas nummer på en av deltagarna så blir det ju endast 20 seniorer och då missar jag SM. Så det är bara att avvakta och se om nr 21 löst medlemskapet eller ej!
 
Sköt om er och kör försiktigt så ses vi!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0