Nu kör vi!

Tack Kung Bore!
Äntligen har du gett de minusgrader vi har längtat efter så länge.
Nu börjar isarna stärka sig så att till och med Kinneviken i Vänern ligger och fartygsskepparna börjar gnälla. I Skaraborg så väver isarna nu så det knakar då det blev lite regn som tryckte ihop snölagret för att sedan frysa ihop till ett lager med sammafruset stöp så att kylan biter igenom och bygger is.
 
Morgondagen blir det Knalleserie på sjön Tolken där det vankas djupfiske eller?
Man vet ju inte riktigt då sjön inte har varit sig lik sedan SM gick där för ett antal år sedan då grundfisket fick sig en ordentlig knäck. Om det berodde på SM:et eller ej kan man ju aldrig veta men det skedde en ändring samtidigt och det blev sedemera bara djupfiske som gällde i sjön. Men de sista åren har även grundfisket gett bättre och bättre så snart kanske det kan vara bra igen. Kanske i morgon?
 
På söndagen blir det Skaraborgs DM 2 på Vristulven. Kanske lite väl tidigt att ha en tävling där men ändå. Vi får en liten förhandsvink om hur det kan bli längre fram på säsongen där. För de flesta minns väl att sjön blommade senaste året vi hade tävling där och levererade ett fullgott fiske efter fisk i bra tävlingsstorlek. Men vi skall nog inte räkna med några högre vikter där ännu men vi får ju se vad snittvikten ligger på och därefter får vi dra våra egna slutsatser.
 
Samtidigt går första deltävlingen i den härliga pimpelsport cup i och med Norarycket vilket även det hade varit kul att vara med på men man kan inte göra allt. De som kommer dit kommer säkerligen att bjudas på ett härligt fiske och alla vill väl slå föregående års rekord som slogs på sjön. Även deltagarna där kommer att få tillgång till bloodworms då min leverans bara hamnade 4,5 timmar norrut så att vi härnere blev utan. Men till nästa vecka så kanske det levereras till rätt adress.
 
Nästa helg blir det även där krock då DM 3 och Järfällamästerskapen går av stapeln samtidigt. Synd för det är andra deltävlingen i PSC vilket är en riktigt lattjo tillställning. Dels att det är PSC samt att det är på Mälaren vilket alltid är kul. Kanske man kan göra helt rätt någon gång där och det har ju bara gått uppåt för egen del. Från diskad på SM då jag lyssnat för dåligt på ingångstiden till 4,5 kilo och senast 8,9 kilo och nästan poäng i PSC. Blev väl nästan även i Nora men det räknas ju inte då det bara är poäng som räknas.
 
Nu laddar vi så gott det går och värmer upp oss inför morgondagen då Tolkens is ihop med randiga riddare skall bemästras så jag hoppas det kommer riktigt mycket folk för det brukar ju bli folkfest där. Kom ihåg bara att det är ny infart till tävlingsområdet så det kan vara bra att ringa Knallens telefonsvarare för vidare information.
'
Kör försiktigt så ses vi på någon is i helgen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0