Rammsjön och morgondagens fiske.

Nu har man äntligen tagit sig ut på is igen!
Dagens fiske begav sig på Rammsjön vid Dannicke. Och det var inte med största iver man begav sig ut utan fick nöja sig med att få komma ut efter förkylningen som har suttit i lite väl länge och som till och med hindrade mig från att deltaga på Kyrksjön då det inte fanns någon ork kvar.
 
Men allt eftersom så har det kommit tillbaks lite kraft så man orkade ta sig ut på isen igen. Och det var förhållanden som de norr om Orsa varit avundsjuka på då det var 15 cm is täckt av ett tunnt skikt snö som bettat i isen och var lättgånget. Någon plusgrad så det skulle inte bli några problem att fiska i gammelhål om nu det skulle vara melodin. Men jag hade planerat att ta det riktigt vackert så det gjorde jag. Och då de flesta gick på lämmeltåg långt bort så stannade jag direkt utanför starten för att säkra mig om att bli själv.
Fina förhållanden vid Rammsjön.
 
Och för de som aldrig varit där så är det en sjö där det mestadels är mindre abborrar 10-30 gram och det gäller då att få många för att plocka ihop lite vikt. Men jag borrade första hålet 20 meter ut och hade då ett djup på 4 meter och fiskade mig inåt. I 3:e hålet fick jag första fisken och det var förhållandsvis brutalt napp men den var ack så ensam. Så jag fiskade mig bort mot inloppet för emellanåt står det lite bättre med fisk där såväl i mängd som storlek. Och i rännan från bäcken fick jag lite fisk men det var inte i önskad mängd så efter ett tag så fiskade jag mig därifrån förbi udden och ett par nedfallna träd men först i nästa vik fick jag fisk igen.
 
Och då jag började närma mig de andra som suttit på grundet så gick jag tillbaks till inloppet igen då det visades inga indikationer på att det var bättre där. Fick några fiskar i viken igen och då kommer Bosse och slår ett hål mellan mina vid udden och bara där plockade han fler än jag fått på hela dagen i ett enda hål! Utklassning! Slog ett hål på andra sidan om den nedfallna granen och fick 2 fiskar men inget mer. Så jag lämnade honom i fred för att inte störa och testade inloppet igen. Visst blev det någon fisk härochvar men inte nog. Och att vi har varma förhållande fick jag med på bild då jag fick se en mygga flaxa omkring på isen!
Mygga i mars!
 
Men jag bestämde mig för att fiska bort från Bosse som förnedrade mig och jag behövde få lite fisk som ville nappa på min krok! Så jag fiskade mig tillbaks till starten och väl där så fick jag fisk i nästan vartenda hål och till slut fick jag även lite små serier men det var ju allt för sent och då slutsignalen ljöd så var fisken som heltokiga nere i hålet så jag släppte ned för att se om det fanns fler och drog 3 snabba som fick simma ner i hålet igen och det bara för att det var så himla kul med att det nappade. Men jag visste att jag inte hade något med placeringar att göra med mina 68 fisk och 1440 gram så om någon velat diska mig så hade det gått bra för då hade det varit någon  annan som blivit sist.
 
Men det var underbart att bara få röra sig på isen igen och det blev nog ett brunt stråk efter mig på isen för man kännde sig riktigt ringrostig trots att det bara varit en helg man låtit bli att pimpla. Kul också att det var så pass jämnt då Henrik Bengtsson vann på 3,5 kilo följd av Mikael Johansson strax under 3 kilo och Andersén på 2,8 sedan var det fallande skala ned till mig på sista platsen. Så jag är nöjd ändå trots att det hände igen att fisken var 10 meter från platsen jag startade men åt andra hållet jag gick. Så nu kan Mikael Engvall hänga på mig till helgen utan att vara skraj att han är i fel område. Bara han går åt andra hållet mot mig!
 
Och i morgon så ställer de till med Knallemästerskapen på Grytteredsjön men för min del så blir det Flämsjön då det bara är en halvtimme dit. Då blir det djupfiske efter lite större fiskar och med inslag av klunsar om de vill bjuda till och det är en förståndig flytt då isen på Lerdala-Lången visade sig undermålig. Flera öppna fläckar med öppet vatten gör att det är ohållbart att ha en tävling där nu. Och då skall man väl ta i lite mer än idag och kanske använda armbågar om det behövs. Men det beror på vart alla går.
 
Så sköt om er så ses vi snart.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0