Trubbel till påsken? Fiske i paradiset.

Då börjar det tryta på isfiskesäsong.
Är ju alltid med blandade känslor man åker iväg till påskpimpeln. Å ena sidan så väntar fantastiska fiskemöjligheter med alla sorters fisk. (Inte gädda och lake) Å andra sidan så vet man att efter detta så är is-säsongen över. Antiklimax!!!!
 
Detta året blir det lite ändringar då det för 2 veckor sedan var 60 cm is på Storhamra inför OS-pimpeln som nu sedemera har blivit inställt då vårvärmen har slått till och redan en vecka innan så kom det bittra beskedet. Raskt försökte Svegarna med att anordna på fågelsjö men även där har Mats Pettersson satt käppar i hjulet och nallat drivmotorn till ismaskinen så den har blivit överhettad och gett isen en oförtjänt värmebölja. Nu får vi se vad det blir på annandagen vad som bjuds i fiskeväg och i synnerhet var.
 
För den gamla planeringen som vi kört de senaste åren med övernattning i Sveg innan OS-pimpeln låter o-nödig och man får se vart den tävling finns som ligger längst söderut. För hur det är med isarna så ska de vara säkra för att jag ska ge mig ut. För det kommer ju en säsong nästa vinter igen.
 
Men nu ska vi gotta oss så länge det går och ge de svullna Jämtlandsborrarna en dust. Och man får väl se om man äntligen kan få väga in över 5 kilo vilket har varit min emesis detta året. Trots att man har fiskat på Viken, Tolken, Alsen och Mälaren för att nämna några. Så kan man summera att denna säsongen inte har varit någon höjdare för min del. En seger i Värmland och några prisplatser är ju inte direkt godkänt.
 
För när man går längre så går man för långt och då man stannar i starten så är det uselt fiske där. Men det kanske är just ett sådant år? Sverige är ju långt och det är olika förhållanden överallt och det sköna med att åka till Jämtland är att allt nollställs inför varje tävling. Och de dagar det är 2 tävlingar så är det ju dubbla chanser att göra en bra prestation. Bara att ladda om och ladda rätt.
 
Vi börjar ju på Vikfjärden på torsdagen och senast vi var där så vann väl Thomas Larsson där då han hittade ett område med skapliga mörtar. Själv blev jag 3:a med bara borre. Men det är ju helt annorlunda denna gången och vi får se vad som bjuds nu. För om lekabborren gått in för lek så står de väl i vassen och det kan då bli ganska ordentliga vikter om man gör rätt. De vikar som var kass senast kanske är helt vinnande denna gången. Och det går ju fort då man väl hittar fisken. Såg ju på Strengelsrud som hade lika ökenfiske som mig på första halvan av tävlingen men avslutade med ett par smörhål och bara vräkte upp fisk. Själv gick jag åt andra hållet och hade knappt napp. Engvallarna satt och fläskade mört i parti och minut men det gällde ju att träffa rätt också!
 
Och när det gäller Pimpelsport cup så är det en rafflande avslutning som kommer att ske på landsomfjärden på påskdagen. Allas våran byxgrabb leder ju den efter fina poäng i Norrdonsnappet. Kan bli en kul avslutning för honom om han kan ro detta i land. Men kanske jag kan sätta käppar i hjulet för honom och gnussa lite innan start och ro hem en seger där. För som Gunde säger- ingenting är omöjligt.
 
Ska bli intressant att se vilket tema det är som gäller detta året. Är det abborre eller mört som dominerar? Går de djupt eller grunt? Nya hål eller gamla? Plockefiske eller klunsar? Ensam eller i klunga? Blankt eller matt? Bete eller inte? Dessa frågor skall ju besvaras under helgen och först efteråt så kan vi summera vad som har gällt.
 
För sedan är det ju bara att plocka ihop alla grejer och göra den årliga rokaden och plocka bort de korta spöna och ta fram de långa. Redan efter en vecka kör det igång med Kinnekulleträffen i trolling som Morelius skall försöka plocka hem SM-titeln. Vi får se hur de går. Men det återkommer jag till efter påsken. För nu skall vi passa på att njuta till fullo och hoppas på att vädrets makter är oss nådiga över kommande helg.
 
Så ta vara på varandra och om ni tvekar någon gång om vart ni skall gå på isen så lyssna på den onde anden och gå höger.
 
Sköt om er så ses vi till påsk i Jämtland.
Kör försiktigt

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0