Tradmete-SM i Bollnäs 2017

Då har man varit på ännu ett SM.
Trubbigt att avgryta mitt i semestern från ett soligt Kållandsö för att fara upp norrut för 4 timmars fiske men sagt och gjort så for jag ut på Torsö och hämtade Bosse för vidare fär upp mot Bollnäs där man ville visa Bollnäsarna att Vi från Lisch kan vara lite farliga trots fadäsen i semifinalen i bandy i våras. Men det stora orosmomentet var ju vädret då de flesta apparna inklusive Daniel Malmquist förutspådde regn medans andra trodde på finväder så det var ju en chansning att fara upp för en tältnatt. Men redan på vägen upp så såg det dystert ut mer än i Filipstad och molnen tornade upp sig.
 
Regnmoln?
 
Allteftersom så blev det bara mer och mer vatten i luften och till slut så var vi helt inneslutna inne i regnmolnet som kallas Bollnäs och vi fick slå upp tältet under ett lättare regn så att det skulle få "torka" lite under tiden vi kollade byn och åt lite mat innan golvet lades in och så även vi.
 
 
 Men efter en god natts sömn kunde vi vakna upp och förbereda oss för lördagens drabbning och kollade över sträckan. Hade kollat upp lite dåligt med vart vi skulle fiska och hur förhållandena var men det var bara att köra på med de få tips man fått av goda vänner. Men d det var ganska exceptionella förutsättningar så var det ju ingenting som var normalt då vattnet hade stigit 3-4 decimeter och fortsatte stiga hela tiden och det mesta låg numera under vattenytan. Inklusive gångbanan runt sjön.
 
Gångbana eller kanotled?
 
Och när lottningen var klar gick vi ut och visst skulle det vara den sträckan som vi skulle fiska på med gångbanan och de som kunde vattnet talade om att vi skull nog försöka gå vidare åt höger precis som Peo brukar säga men det var ju ingen vanlig dag och med ryktena om en röjd mosse högre upp och mycket ovanliga förhållanden såg det ändå bra ut där vi satt och jag bestämde mig för att inte flytta från min plats direkt.
Startrakan ser ju lite giftig ut med de förhållandena vi hade.
 
 
Fisket började och jag började med 3,5 meters intill kanten för att börja plocka småfisk under tiden man hade koll på om det var någon som fick något längre ut. Men det var ingen som fick något så jag trätte på med kortspö och gjorde även en rev för 3-metaren så att det kunde gå fortare att få in småmörtarna. Men efter ett tag fick grannen 2 platser vänster om mig en brax på bottenmete så jag lade ut 5-metaren och flötet dök direkt och första braxen var krokad.
 
Men den var helt ensam där så jag testade på 9-metaren och bottenmete men ingenting hände. Så det var bara att ta fram fjollspöna som gör att man känner sig stor och stark då man kan bolla med spöna som Lilja gör.
Och det var inte mycket som hände förutom att det var småmört som nappade i omgångar men slutade allt för fort. Och då ryktena gick om att de som fått platserna runt ett dagvattenrör där det bara forsade ut höll på och bollade med den ena braxen efter den andra så insåg man att loppet var kört. Men visst kan saker och ting ändra då vattnet fortsatte att stiga med 1 cm i timmen. Så det var bara att sitta kvar på sin plats och hoppas på bättring.
 
Helt plötsligt fick jag en brax på kortspöt följt av ännu en mört och hoppet tändes igen. Ut med 5-metaren och ännu en brax. Kanon nu kör det igång. Måste ju bli bra för fisken i detta bakvatten som blir tänkte jag. Men då växlade det igen och Erik ett par platser vänster om mig fick ett par braxar i stället. Och med en halvtimme kvar så började det nappa för de flesta och jag hade till och med napp på 9-metaren. Men det blev bara mört ända fram till slutsignalen och jag fick väga in 1399 gram vilket jag fick vara nöjd med då jag var om inte värst så bland de värsta. Frågan var då hur det var på den högra delen som normalt skall vara den bästa. De som satt vid dagvattenröret var det ju inget att göra åt men hur många var det och hur var det för de andra?
 
Hade ju även hört att det var många som inte fick napp emellan braxfläskarna men fisket hade varit bättre däruppåt så min vikt räckte bara till en 19:e plats men jag få ändå vara nöjd. Jag gjorde en bra insats och fiskade helt rätt för sträckan och var ju helt chanslös mot högra sträckan då det var mycket bättre snitt däruppåt. Kul att se att det gick bra för andra Skaraborgare då Fredrik Ahlstrand knep en silvermedalj då han fått stå och fläska brax i strömfåran och Anders Rotsén tog en fjärdeplats men vart han stod vet jag inte. Moa Ahlstrand tog även hon en silvermedalj i yngre damjuniorer och jag fick se mig med 3:e högsta Skaraborgsvikt.
Skaraborgs stoltheter under trad-SM i Bollnäs 2017 Moa och Fredrik Ahlstrand.
 
 
Men efter detta så for vi direkt hem och jag får härigenom gratulera alla medaljörer då jag inte stannade på prisutdelningen utan fick åka bil hem mestadels i ljus lagom hemma till Usain Bolts sista lopp som han tyvärr inte vann utan en fuskare som i mina ögon alltid kommer att vara bränd.
 
Sköt nu om er alla och tack för en blöt men trevlig tillställning så ses vi.

Kommentarer
Postat av: Lennart Larsson Partille Sportfiskeförening

Bra jobbat Tomas, vi hade betydligt bättre väder på lördagens lagtävling.Blev 61 fiskar för min del (34 löjor, 26 mörtar o 1 abborre) men ack så små, medelvikten var bara 7,7g. Såg bara 1 brax landas i närområdet från min plats (304)så jag nötte på med det minsta jag hade med mig som var 22-krok

2017-08-08 @ 23:20:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0