Stråk-kvartetten i helgen?

För många år sean gjorde jag Fiol-läraren Tofta-Jonas glad då jag slutade spela fiol. Det var ingen skönlåt som kom ut men jag provade och vet numera att jag aldrig kommer bli violinist. Det är ju inte Jonas fel att jag inte lärde mig för han har ju även lärt upp riksspelemän samtidigt.
 
Men nu är det inte musik vi ska prata om utan helgens fisken. 2 gånger på samma sjö. 2 olika utgångar och 2 olika distrikt. Först på söndagen i södra änden med Västra pimpelserien och sedan på söndagen med Skaraborgs DM-serie. Lätt att tro att det är en fördel att vara ute på "samma" vatten men inte här. Det kan sätta griller i huvudet då Stråken är en mycket speciell sjö.
 
Stråken är en sjö med 2 utlopp och om jag inte har helt fel så rinner ena änden ut i Vänern genom Tidan och andra hållet rinner ut på västkusten. Vart brytpunkten är har jag ingen aning om men fisket kan vara ordentligt olikt i de båda ändarna. Mörkt vatten och abborrar som är av varierande kaliber och kvalitet. Det kan bli abborrar som är av det mjuka, slemmiga slaget och man kan få knallhårda aggressiva abborrar som riktigt fräser åt en när man skrapar upp dem i hålet. För då de spänner ut alla fenor och kröker kroppen kan det bli problem redan med fisk på ett par hekto då de fastna i hålet.
 
Har ju inte varit något hejdundrande fiske för min del där de senaste gångerna men hoppet finns ju alltid att hitta rätt storlek på fisken på rätt djup för dagen. För det kan likväl vara fiske på 10 meters djup som att det knappt är vatten under isen. Vissa gånger kan man med fördel fiska med balanspirk på grunt vatten för att plocka alla storlekar på fisk som att man sitter på 10 meters djup ned tafs för att plocka loppor.
 
Så det skall bli spännande att se vad sjön har att erbjuda denna helgen och man får se vad skillnaden är denna gången mellan ställena. Det finns ju dem som i stort sett alltid lyckas på sjön men jag har ännu inte greppat vad som krävs här för då jag kör på samma sätt som dem så lyckas det inte. Men vi får se om jag kan göra mera rätt i helgen än vanligt men det är att slå ur underläge då det finns många som klarar av fisket här. Per-Anders och Peter lyckas ju oftast då det gäller den södra delen och hela Tidaholms-gänget är riktigt vassa på den norra. Men det är bara att kämpa på och göra det bästa av det.
 
Kör nu försiktigt så ses vi mellan Mullsjö och Ulricehamn i helgen.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Ett utlopp Tomas

2017-02-03 @ 21:07:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0