Midsommarhelg med mete i Vänern.

Ja då detta inte är en vanlig blogg utan mest om fiske och då mer eller mindre i tävlingsform så har det inte blivit skrivet något det sista. Om det är någon som blir trakasserad så är det ju jag och så kan det väl inte få vara. Men då det är flera som önskar att jag skriver lite om mina företéelser mellan tävlingarna så får jag rapportera lite grand.
 
Har haft en liten tur med Ronja till Karpojaure för att se till våra små vänner och har fått se att de växer och ser ut att vara kul fiskar att få på kroken men vi har inte lyckats ännu. Det som var bäst med den turen var ju att Ronja fick sin första fisk på spinn som hon tagit aldeles själv. Resulatet blev en abborre och det var riktig fiskelycka då hon kämpat flera år uta framgång.
 
Midsommarhlegen blev ute på Naven mitt i Vänern där vi skulle fiska i "döda viken" En vik som ligger aldeles ypperligt till men brukar inte leverera nåt speciellt. Men med lite mäsk brukar det bli lite mört och brax i alla fall så att det händer nåt. Så det första vi gjorde var att mäska upp lite för att grunda även om vi själva inte skulle komma ut förrän nästa dag. Juniorerna fick vara själva första natten. Och när vi kom ut på fredagen mäskade vi på lite mer. Men inte förrän vi ökade majsmänden började det hända nåt mer än enstaka mörtar och ett fåtal braxar. Men vi fick in ett gäng med braxar och drog ett 20-tal och Albin drog den största som den mästare han är.
Albin med en fetbrax på 1700 gram.
 
Nästa pass blev med de yngre i gänget och nu hade det börjat blåsa lite men de var inte sämre än att de fortsatte på inslagen väg och började fånga den ena fisken efter den andra. Och slutligen drog de även dubbelbrax.
Dubbelbrax för Ronja och kusin Emil.
 
Fortsatt fiske med lite upptäktsfärd runt om halvön och hittade lite nya såväl fiskeställen som grill/fikaplatser så att man kan variera lite. Men ingen fisk som nappade men man vet att ytterdelen brukar ge en hel del abborre och den inre delen brukar det husera en hel del gädda. Men att ta sig runt dit var ingen riktigt sugen på då helgen började med regn och fortsatte med kraftig vind så det var ingen höjdare att ge sig ut på sjön utan vi fick hålla till på land. Men det var ju inte helt fel då vi skulle ha tävling mellan de yngre och de äldre med 1 poäng per fisk. Började bra för de vuxna tills kusin Emil fick på en bättre fisk och lyckades med konststycket att landa en sutare på 1750 gram. Viktigt att veta är att vi har sett massor av sutare där men ingen har lyckats få på någon under de 26 år jag fiskat där.
Emil med en rekorderlig sutare på 1750 gram tagen på 5-meters toppknutet!!!
 
Men kampen hårdnade i matchen då denna fisken tilldelades 10 poäng direkt och när det stod 14-14 blev det sudden death med första fisken vinner och det blev de vuxna som vann men behållningen var ändå Emils fina sutare. Och nästa dag var det bara ett suktande efter att få en sutare till men det blev bara en hög med mört och brax så nästa sutare får vi vänta på men förhoppningsvis inte lika länge. Men söndagen passade vi på att testa kajakfiske som var planerat sedan innan men nu fick vi ge oss ut innan chansen rann ur handen på oss. Vi fick trotsa vinden men just i våran vik var det ganska lugnt men så fort man kom utanför udden friskade det i så juniorerna vände självmant.
Ronja paddlar iväg i god fart.
 
Kul grej med att åka kajakså jag var tvungen att testa hur det var att fiska ifrån den och paddlade mig ut i farleden för att göra ett par kast. Men trots att jag hade ett påslag så gick jag strax tillbaks till hamnen då det blåste lite väl mycket därute. Säkerligen 12-14 sekundmeter och Vänern är en stor sjö. Hoppas man får ny chans under bättre förhållanden nån gång men jag vet redan nu 2 kusiner som önskar sig var sin kajak.
 
Nu kommer det att bli sparsamt med rapporter det närmaste då det inte blir tävlingar förrän i Augusti nån gång och det som kommer innan det kanske jag skriver om ifall det är något att skriva om men den som lever får se.
 
Sköt nu om er alla och ha en skön sommar så ses vi. 

Kommentarer
Postat av: Lennart Larsson Partille Sportfiskeförening

Hej Tomas, ha nu en riktigt go sommar även om den verkar ha tagit semester för tillfälle, regnar o blåser o 13 grader. Blir lite tävlingar för egen del i närtiden, närmast är det 10-timmars lagmete i Vänersborg på lördag(Branellarna brukar vara med). Och på lördagen därefter blir det Ängelholm med Lergöken Cup.

Svar: Ge järnet och ha det gött.Sommarn kommer tillbaks snart.
Tomas Leijon

2017-06-25 @ 22:29:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0