3:e serietävlingen Västsvenska pimpelserien Öresjö Örby

3:e tävlingen avklarad i västsvenska pimpelserien på Öresjö i Örby söder om Borås.
Isjägarna hade sniffat upp en is som var riktigt bra och förhållandena kunde göra varenda Jämtlänning avundsjuk.
Det var fruktansvärda mängder med snö på isen men inte tillräckligt för att halkskydden skulle tas av. Så det var bara att pulsa ut i det halvcentimeter tjocka snötäcket så långt man orkade.
 
Men vi var ett glatt gäng som klev ut på isen i solskenet och några få minusgrader och hoppades att det var nu vändningen skulle komma och fisken började nappa lite normalt. Jag satte mig strax utanför värstingarna för att se om det var någon action i området där det brukar nappa som bäst. Men ingen aktivitet vad jag såg så jag började förflytta mig med 50-stegsluckor för att dels söka fisk, dels hitta kanter. Men det fanns varken eller så det blev många hål innan jag fiskat mig ett gott stycke ut på isen och helt plötsligt hade ett litet darr i spöt. Men det blev inte mer än så.
 
Valde då att testa höger som den onda anden säger och fortsatte till höger om inloppet och hittade i alla fall en kant men fortfarande ingen fisk. Var ute på 5 meter som djupast och 30 cm som grundast. Men resultatet uteblev. Så jag fiskade mig tillbaks över sjön med likadana luckor och över området där jag hade napp innan men helt stendött. Såg då Bernt Andersson och Börjesson och kunde då konstatera att jag och Bernt var lika med var sitt napp och Börjesson var då lååååångt efter oss då han inte hade haft napp. Så jag fortsatte bortåt och träffade på en herre som sa att det var trögt men han hade fått 10 fiskar så jag började fundera på om jag skulle göra en Samuel!
Såhär kännde jag mig efter halva tävlingen!
 
Fortsatte bortåt och Jerry Svensson visade upp sin fångst med 2 loppor och en "bumling" på säkerligen 20 gram så jag fortsatte bortåt. Helt plötsligt ser jag Bernt får en fisk och strax därefter får även jag min första och då fick jag ju tillbaks mitt vanliga namn. Men det fick traskas en bra bit till innan nästa napp kom och man funderade på om det var mat på att gå över till udden där de satt i 2 klungor och hade suttit en bra stund. Men jag såg då en inföding som satt och plockade lite fisk så det vore väl själve Fn om man inte kunde lura upp några.
 
Och när jag kom fram till dem som satt och plockade så fick även jag lite fisk och ju längre bort jag gick desto bättre nappade det. Men ingen riktig ordning på det så tanken fanns kvar att sticka iväg. Såg då att Andersén och Möller satt längre bort ute i sjön och dit var det ju ingen mening att gå. För om de har fått fisk hela tävlingen så fiskar inte jag förbi dem så jag måste hitta något bättre. Men det blev bara marginellt bättre så jag petade i alla fall ihop 24 fiskar och något på 8 hekto. I efterhand så var det inte så dåligt resultat för Andersén hade strax över kilot och Möller hade mindre och jag hade ju i alla fall inte fiskat lika dåligt som Mats Pettersson!
 
Men sen var det ju de som gjorde rätt för dagen och det var ju i första hand Dan Johansson som redan har krossat motståndet  och vunnit serien trots att det återstår 1 tävling. Mycket bra jobbat Dan och det unnar vi dig.
Wulff kom på andra plats med 2.8 kilo och går från klarhet till klarhet efter sin seger i parallellen i Mälaren.
Nu får vi ladda om batterierna inför morgondagens fiske på Lerdala-Lången där vi skall fiska vårat sista DM. Har ju personligen inte några högre förväntningar då inga fisken har varit som de skall när de är som bäst. Och Lången blir ju ingen trevlig tävlings-sjö då den vänder fel sida till. För då blir det fiske efter fiskar mella 1 och 8 gram med en 10 grammare som bonus!    Känn på den PEO
 
Men å andra sidan kan ju sjön bjuda på grymmefiske med efter fina fiskar och då medeldjupet på sjön är knappa 2 meter och en minidjuphåla på 6 meter. Men det brukar ju vara att man ställer in djupet i första hålet och sedan är det bara att fiska på. De små justeringarna av djupet räcker att spänna vaden för att justera in.
Så att leta kanter i sjön är ju inte det lättaste och vi får se vad sjön bjuder oss på. Det är ju lika för alla och vi får hoppas att alla får fisk. Och för dem som inte skall dit så går Fävren cup av stapeln i morgon.
 
Kör nu försiktigt dit så ses vi

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0