DM 3 Skaraborg på Lerdala-Lången 25/2 2018

Skaraborgs DM-serie avslutades idag på Lerdala-Lången med utgång vid Melldala-badet.
Sjön är en grund sjö som kan bjuda på många olika ansikten emot oss fiskare med MYCKET varierande fiske. De flesta (även jag) har en bild av sjön fylld av microber som bara tävlar om att vara minst och kunna nappa på kroken. Men emellanåt blommar den upp och ger ett ymnigt fiske efter fin fisk och till  och med jag har lyckats fylla skryllan 2 gånger om under samma dag vid 2 tillfällen. Det var inte överdrivet stor fisk men då man fiskade på 1 meters djup så går det riktigt fort.
 
Det var även på denna sjön jag gjorde min debut 1980 och vägde då in 2 abborrar som vägde 125 gram fångade med lys-draken. Även den gången var det nog Ove Ritheim som var prisutdelare om jag inte minns fel. Och turerna har varit många till denna sjön då man bodde i Götene och tog mopeden dit för att få pimpla. Men aldrig har jag förstått den. Dessa microber är nog ingenting som är meningen att jag försöker lära mig fiska för det lyckas ju bara på Siksjön. Men förhoppningarna var ju att sjön skulle bjuda på ett fröjdefullt fiske efter blandad storlek på fisken och att det skulle nappa lite för en gångs skull.
 
Blandad kompott av uppsättningar med pirk-kombinationer samt även en mini-Vänerpirk som emellanåt kan reta upp de slöaste borrarna. Vi fick bara se vad det var för dag idag! 10 glada minusgrader hade gjort att det mesta av stöpet på isen frysit till och det var bara någon centimeter med lös snö ovanpå detta. På vissa ställen var inte stöpet helt genomfruset men det var inga problem att gå. Planen var att börja utanför starten och hålla sig i utloppsdelen och inte traska iväg till bäcken som jag brukar eller gå till klungan bortanför stugan utan leta reda på de bättre fiskarna på frivattnet.
 
Starten gick och det blev ett lämmeltåg åt vart håll. 1 gick till bäcken 1 gick till stugan och 1 gick till utloppet. Ja det var ju mot utloppet jag skulle dra mig så det var ju ingen mening att hänga på direkt då det var lite väl mycket folk som gick dit. Började då i viken till höger som anden tipsat om. Det var ju där juniorerna satt och fick 8 kilo var för ett par år sedan då jag själv satt i badviken och fick närmare 5. Segrade då gjorde ju Heikki på 10.5 kilo och han gick ju återigen till utloppet.
 
Första hålet och jag tror att jag hade napp men var inte nöjd med det och vandrade vidare. Sedan en hög med bomhål så jag tog 50-stegsluckor och då jag kännde ett par fiskar som inte krokades bytte jag till fjollgrejerna och fick då ett par microber och var med i matchen. Hade då insett att det var ingen racerdag och varje fisk fick vårdas ömt för idag blir det inga höga vikter. Men att jag ska försöka hänga med genom att fiska microber här är uteslutet för det har jag aldrig lyckats med någonsin. 
 
Halv-vägs över sjön sitter Thörnelig aldeles själv så jag gör några hål intill honom och får några till där men det var inget att hänga i julgranen så det var bara att fortsätta över. Och alla som träffades på sa samma sak och det var att det var kasst över hela sjön. Och jag vet ju från sommarfisken i sjön hur mycket abborre och vilken storlek med  så jag undrar bara vart de gömmer sig vintertid. Rymmer de ut i bäcken? För de verkar ju inte finnas kvar i sjön! Men skam den som ger sig. Fortsätter över till vassen på andra sidan.
 
De flesta har flytt ifrån utloppet och Benny Svensson känner sig mobbad och utfryst där han får sitta själv i snålblåsten så jag slår lite följe med honom. Han har knappt fått fisk och jag tar en löptur till honom och borrar bredvid honom och sätter mig och språkar lite. Helt plötsligt blir Benny tyst. Och ni som känner honom så brukar han inte bli det. Helt plötsligt fick han en fisk av den bättre storleken följt av en till, och ännu en ja det blev en hel radda med borrar. Så det blev ett frenetiskt borrande efter om det fanns fler där. Och det fanns det säkerligen men de ville inte bita.Så efter ett gäng hål till så fick det vara nog och jag började fiska mig tillbaks över sjön.
 
Klungan utanför starten hade flyttat sig närmare starten men det var ändå inte dags för uppgång. Fiskade på och fick någon emellanåt och även jag fick en bonusfisk på starx över hektot men mäktade bara att få upp 23 fiskar med den hugande vikten av 280 gram. Undra nu bara hur det låg till emot de andra. Benny klådde ju min påse med 2 av de fiskarna han fick då jag var där och Thörneling fick ju ganska många då jag var bredvid honom. Och om det var surt över hela sjön så kan det ju räcka en bit men hur långt. Svaret var att det var lite för lite och den direktkvalade platsen flög sin kos för mig då alla resultat gick fel för min del. Benny hade ju fått lite fisk till och gick segrande från isen med 1,5 kilo.
Dagens segrare Benny "matjord i fickan" Svensson  Foto: Champ Ahlgren
 
2:a blev Rotsén även han över kilot och allteftersom blev det påsar som petade ned mig i totalen. Men fiskar man inte bättre så. Skall bli intressant ändå att se resultaten när de blir sammanställda och se hur långt efter man blev för förutom Daniel Ahlgren så har det varit jämnaste serien på länge. Och innan idag hade alla som hade placering 14 eller mindre chansen att ta en SM-plats. Men då SM går i Luleå så kanske det är några som hoppar av så man får chansen ändå. Blir ju i alla fall 2 Lidköpingslag på SM där så en dag får jag i alla fall fiska.
 
Stor grattis igen till Daniel Ahlgren som dominerade serien så väl att han avgjort den redan efter 2 deltävlingar i bästa Rosenkviststil och kunde bara glida omkring idag på isen.
Champ Daniel Ahlgren Lidköping   Foto:Junior-Champ Alvin Ahlgren
 
Kul också att vi fick besök ifrån Vattnanfiskarna men beklagligt att vi inte kunde bjuda dem på bättre fiske. Men en 4:e plats är väl inte så dumt ändå men jag hoppas att Ni får bättre fiske nästa gång ni besöker oss.
 
Veckan som kommer har de ju utlovat bra vinterväder med många minusgrader men tyvärr reviderar dem detta med reducerade minusgrader varenda gång man tittar så nu tittar jag inte mer för då blir det väl midsommarväder igen!!!
Så vi får se vad det blir för tävlingar nästa helg men det finns ju en del att välja på så här års och bl.a Cancertävlingen på Lien. Men vi får se vart det bär av.
 
Sköt nu om er så ses vi.

Kommentarer
Postat av: Ahlgren

Tack Storleijon!

Vi får väl se när Rotzén har räknat klart hur det blir med platserna. Men lag iaf!

Svar: Ja det ska bli kul!
Tomas Leijon

2018-02-25 @ 18:38:56
URL: http://skaraborgsdistriktet.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0