Södra Barken 3/2-18

Vintern sätter käppar i hjulet lite varstans just nu. Denna lördagen skulle många tävlingar ha gått av stapeln men alla blev inställda och man fick börja titta på tävlings-schemat över pimpel-Sverige och söka om vad som fanns tillgängligt och närmast oss. Valet blev då Södra Barken mellan Fagersta och Ludvika med utgång vid Vad såg.
 
Har varit där en gång tidigare och minndes om att det var en sjö med många fiskar som det gällde att få tillräckligt många i varje hål och hoppa över bomhålen och gärna med rätt snitt på fisken med. Inget konstigt säger ni men det är just det som brukar gälla för att ha en chans att plocka upp 10-20 kilo med småborrar. För det var ju många duktiga fiskare med idag så det skulle nog kräva att man gjorde allt rätt från start.
 
Och man blev häpen redan vid ankomst då hela parkeringen (i stort set) var full med bilar. Att det var ett populärt vatten var ju inget att tveka på och det skulle bli kul att se vad den levererar denna hål gjordes närmare landdagen. Förutsättningarna var att isen var 25-30 cm med 20 cm snö med bitvis stöp.Frågan var bara var fisken skulle stå Djupt eller grunt? SÅ vi vandrade ut på isen och kollade vart alla andra gick och det fick bli startsidan och vi hittade snart ett område jag kännde igen.
 
Där utanför en brygga hade jag lite kul fiske senast och där fick vi starta denna gången. Starten gick och en Kinne 25 fick släppas ned i hålet. Men det var lite i det djupaste laget för den men fisk blev det ändå men nästa hål slogs närmare land. Fler fisk där och ytterligare närmare land. Men när det blev grundare än 2 meter slutade det att nappa. Ut igen och nya fiskar. Gick ganska raskt upp till 40 fiskar men sedan blev det surt.Såg då att de andra som närmade sig plockade fisk i en jämn takt med tafs så jag testade det med. Men inte ett enda pet på vare sig tafs eller singelmyska.
 
Testade med större pirk och fick några men det blev ingen fart på fisken och jag fortsatte bort i viken. Där nappade det lite igen men då grundare än 2 meter. Fick dock ingen större fart på fisken i hålet och testade med olika beten men inget gav rätt resultat. Testade i slutet att byta kroken till en annan färg och fick då mina bästa hål för dagen. Surt att man skulle testa detta allt för sent. Och att man inte fick fisken att bita bättre var ju heller ingen höjdare. Och att hälften av fisken fastnade i iskanten var ju också bakslag. Fick i alla fall ihop 118 borrar med en vikt av 2450 g. Räckte ju inte upp på prisplats men man fick vara nöjd ändå att inte bli alltför akterseglad av den ena storfräsaren efter den andra.
 
Men dagens värsting var återigen Mr magic Engvall som tog hem det med en påse på 6,4 kilo. Han kommer nog att avsluta vintersäsongen med sönderskavda och dåligt rengjorda händer om han fortsätter  så här. 2:a var Dyberg  på 5,9 och sedan Magnus Eriksson från Västerås. Och det var en enorm dominans från Nora idag som kallar sig Sveriges bästa klubb och idag var de det eller också var det att de saknade konkurrans.
 
Kul att se när man jämnför med personer befinner sig i samma område. Själv lade jag märke till att jag tyckte jag hade minst fisk av oss i området men sedan hade jag högst vikt av dem jag kollade med. Kul sätt att jämnföra som nog de flesta gör hela tiden. En del är bra på att bedömma vilken fart man har på fisket och en del sämre. Många har koll på många  utan att de vet om det men det är ju oftast för att hitta på justeringar i sitt eget fiske. Men ibland kan man bli förvånad om resultatet skär sig allt för mycket mot vad man har sett och  bedömt.
 
Men det blev i alla fall en härlig dag på isen och lite skön bilåkning på det. Men kollade vad som fanns att erbjuda inför söndagen. Men av de tävlingar som inte var inställda så var de slutna endast för klubbmedlemmar eller distriktet. Så nu får man fundera på om man skall köra mormuska-DM eller pilla navelludd i morgon.
 
Sköt om er så ses vi. Glöm inte pimpeltipset.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0