Sverige! Vi har ett resultat.

Hej på er alla pimpeltipsfrälsta i landet. Nu har vi ett resultat i det mest ärofyllda SM i pimpeltips.
Det är ju alltid lätt att vara efterklok som Lilja t.ex Eller veta starkast innan en tävling hur det kommer att gå. Som Lilja t.ex Men att klara av att tippa på 1 fiskare i varje klass är något av det svåraste att klara av. Det är lättare att bli meterolog och pricka in vädret på SMHI. Och det gällde ju inte heller vilka som skulle åka till VM i fotboll av Sverige eller Italien utan handlade om vilka som kunde tackla fisken som var på sitt suraste humör.
 
Att jag fick lite rätt i mina farhågor om att det skulle bli surfiske och inte det fiske som alla har i åtanke när det gäller Mälaren utan blev som ett surfiske i något vatten söder om Malung fanns ju inte på världskartan. Inte ens jag kunde förutspå att det skulle vara så trögt. Men fisk fanns det och storlek fanns det men de ville helt sonika inte nappa. Var frustrerande att se så många duktiga fiskare inte lyckas med att få någon fart på fisken i detta fiskstinna vatten. Men då det var fullt med nors i vattnet så finns det ju en möjlighet att det blir helt andra förutsättningar precis när som helst. Det var ju några halvkilosborrar som fick syna dagsljus i alla fall.
 
Men många vill nog glömma denna dagens fiske och bryta ihop och komma igen så jag skall inte skriva för mycket om det. Då jag nu har räknat och slitet med siffrorna ifrån dagens tävling kan man se att det var minst lika svårt att pricka in alla "spelhästar" i alla klasser och det blev mycket skiljda resultat. Och med detta kan man ju säga att det inte var i närheten att krossa några rekord trots mycket duktiga spelare. Endast hälfte av samtliga Svenska mästare var spelade av någon över huvud taget till skillnad mot vanliga år då det endast missas någon enstaka.
 
Så det var alltid någon av spelarna som plumpade och i många rader var det flera spelare som plumpade och det var nog bottenrekord i resultatet om man snittar det. Men ett  extra pris delar jag faktiskt ut i år till Kristian Ekman som lyckades med konststycket att med berått mod spela på Robin Nyborg som given vinnare av herrsenior. Robin hämnades med att väga in 10 gram och förärade Kristian med hela 191 poäng. Den i särklass högsta poängen på en spelad fiskare någonsin. Kristian belönas med valfritt Dalaspö.
 
Men dagens suverän och först att klara av att vinna detta 2 gånger blev Jan Branell som krossade allt motstånd och vann med 119 poäng som var o-hotat idag. Han hade ju ändå som plump idag Andreas Möller med 49 poäng så det var mycket bra gjort idag. Stort grattis Jan. Du får ännu en uppsättning av det gula setet med Dalaspöt, gul lina, Kinnepirk i helmässing och gul Ownerkrok.
 
Nu får vi bara hoppas att alla får en god natts sömn innan morgondagen och kan ladda om batterierna inför morgondagens lagtävling.
 
Sov gott och ta hand om varandra så ses vi vid Steningeviken i morgon
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0