Västsvenska pimpelserien på Strängsered

ÄNTLIGEN!
Så kan det låta när det blir premiär på någorlunda hemmavatten.
Första tävlingen söder om Örebro och då hittar blodhundarna is som håller alla deltagare på ovansidan vilket var föga troligt men de lyckades ändå. Bra jobbat av er. Trodde ju det längsta att vi skulle få åka till Värmland eller Fåsjön i Nora men det blev Strängseredssjön mellan Bottnaryd och Ulricehamn som blev lördagens arena.
 
Väst-Svenska pimpelserien skulle dra igång och det blev återigen Strängseredssjön som vann då det är en av de sjöar som lägger sig allra snabbast. Men att gå ut på denna sjön på nyis är  ju inget man strävar efter för vissa sjöar bjuder på enormt  fiske då det är nyis men Strängsered är inte en sådan. Så man ställde in sig på surfiske de lux och skruvade ner förväntningarna å det grövsta.
Planen var att gå bort till en sommarstuga för att fiska på ett kullerstensgrund/ås men då man kom iväg för sent och det var ett pärlband med fiskare på väg däråt så gjorde jag en rokad och valde längs med landsvägen i stället.
Många taggade pimplare på väg ut på isen. Foto Andreas Möller
 
Starten gick och man satt aldeles själv längs med vägen men ingenting nappade alls. Emil Löfgren for förbi på utsidan med precis samma resultat. Borrade mig bort mot vassen där Dan satt och då jag for förbi hade han fått 5 fiskar och det var ju ingenting så jag fortsatte bortåt över viken där det hördes om några som fått någon fingerfisk men Dan var nog ändå klart värst med sina 5. På Udden satt det ett pärlband med fiskare så där tyckte jag det inte var någon mening att stanna så jag fortsatte bort mot nya fiskevatten runt udden.
 
Nu började desperationen märkas men efter ett 10-15 tal hål skakade det till och jag hade i alla fall fått napp. Och ganska snart så fick jag även upp min första pinne och hade då spräckt nollan efter en dryg timme. Och man såg att det var desperation från flera fiskare för det var många som bytte fiskeområde och klungor bildades lite här och vart men i efterhand så fanns det inga skäl utan det var lika magert fiske överallt. Men jag harvade på i det området jag fått fisk på och även gammelhål levererade dessa små loppor.
 
Testade runt med olika beten på kroken och tyckte att vit pinkie var det bästa för att i slutet helst vara ren 3-krok. Tyckte ett tag att det måste vara bra med singelmyska men fick inte ett pet på det. Lattjo att höra sedan att dagens segrare Andreas "Nyllet" Möller fått bäst på detta när han blev ensam över kilot med sina 70 fiskar. Själv slet jag ihop 43 fiskar så det var ganska jämnt fiskat men synd att man inte satte sig på fisken i tid. Något på 6 hekto hade jag och det var precis utanför prisplats men nog i alla fall poäng då listan var :
1 Andreas Möller drygt kilot
2 Mikael Andersén knappt kilot
3 Dan Johansson 8-hektoisch
4 Emil Löfgren 654 g
5 Daniel Ahlgren 642 g
Med reservation för fel i stavning och vikter.
 
Såhär såg isen ut efter några värstingar varit där och härjat. Foto Andreas "Byxan" Möller-
 
I morgon kommer de köra cupen på någon sjö med samling vid bensintappen. Men för egen del blir det Nora-rycket på Nora-sjön som gäller. Och det är första tävlingen i Pimpelsport cup så det kommer nog många storfräsare dit så man får spänna upp sig ordentligt om man skall kunna hävda sig där. Och förväntningarna är inte uppskruvade här heller för även där är det ganska ny is  så det är nog inte full fart på de randiga krigarna än. Men jag hoppas jag har fel och det skall bli kul att träffa alla igen.
 
Sköt om er så ses vi.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0