DM 3 Göta kanal 3/6 2018

I dagens hetta har vi avklarat sista deltävlingen i våran DM-serie. 30-gradig hetta strålande sol och nästan vindfritt vid Göta kanal i Töreboda på Ludvigsons sträcka. En sträcka som är prima att ha tävlingar på då cykelstigen går på andra sidan kanalen. Även fisket kan vara bra men oftast segrar man på 1 kilo  Fjolårets händelser med segrar på 2-siffriga vikter kommer nog att dröja innan de händer igen.
 
Dagens plan var att lägga en grundplatta med urban soil som sedan toppas med utblandad super cup och lite flakes from hell som även Blom DY skulle få testa idag. Mask hade plockats och sorterats och även en frusen dl med maggot/puppor skulle få göra jokersen sällskap ovanpå mäskhögen.. Och efter lottning stod det klart att jag inte skulle få kantplats utan nästmitt i stället och det tackar jag för. Men sedan fick man planera varje steg med att skydda sig mot solen och dricka så mycket som möjligt hela tiden.
Dagens bästa vän med kalla drycker.
 
Uppladdningen skedde i rask takt och alla skyddade sig mot solen i mesta möjliga mån genom att hålla sig i skuggan. Det är ju svårt att skydda sig när väl tävlingen startat. Speciellt om man inte har något parasoll med sig så det är ju bara att göra det bästa av tillfället.
Pierre laddar med dagens häxblandning.
 
Mäskning och 14 grapefruktstora bollar lades i det klara! vattnet i Göta kanal. Ja vattnet var klart som en Jämtländsk sjö och man kunde se botten flera meter ut och även mörtstimmen  som simmade där. Men det var aktivitet lite varstans så nu var det bara att vänta och se. Vattnet grumlades ju upp lite när vi bombarderade det med våra mäskbollar. Men starten gick och vi kunde börja fiska. Blom DÄ på kanten följd av Askolin från platsen han dominerade ifrån i fjol. Sedan Micke Hjelm och jag sedan avslutades sektionen av Jens som satt längst in.
 
Började ganska snart att nappa lite mört men sedan trasslade flötet så jag lirkade lite men fick inte bort det så jag hystade in  spöet men när jag tittade upp så hade inte flötet följt med in och elasticen var ute ett par meter. Ja när man kör med fjollelastic  så känner man ingen fisk. Men det var bara att hålla i toppen så fick den jobba med elasticen och till slut såg jag braxen men då släppte den. Surt tänkte jag för det kan mycket väl vara den enda jag ser idag.
 
Men det kom fler allteftersom och även ett par mat-abborrar som var väldigt bångstyriga att få in . Testade inne på 4-metaren och fick både löja och mört men inget som dög. Men det svarade på mäskning men till slut hade jag nog övermäskat stället för det reagerade inte som tidigare. Och i slutet blev det blodisfiske istället för mask som det var tidigare. Men slutligen had ejag plockat upp 4 kilo fisk vilket räckte till en hedrande andraplats efter Askolin på sektionen vilket jag får vara nöjd med. Askolin hade 4,6 kilo så det var en bite upp till honom.
B-sektionen vanns av Blom DY på 6 kilo så det innebar att jag hade dagens 3;e högsta vikt.
Dagens resultat
 
Det var ju en salig bladning av resultat innan men nu rätades frågetecknen ut Och det var Daniel Blom som vann serien i år före Mikael Hjelm och Thomas Askolin. Själv fick jag nöja mig med en 8:e plats med 2+3
Men det är läropengar i allt och mycket man lär sig vid varje tillfälle så till slut skall man nog få ordning på spektaklet. 
Daniel Blom Och Fula gubben. (Det är Blom som håller i gubben om ni undrar)
 
Men nu får vi trimma så mycket som möjligt för nästa helg är det landslagskval igen i Svartån Örebro. Och man får väl kolla hur Kristian Ekman gör för han vann ju en kula där i lördags och gäller nu som favorit till nästa helg.
Sköt nu om er så ses vi.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0