DM, Kval, SM, SM, Abborre och SM

Lång tid utan att rapportera. Så nu får det bli lite sammanfattning innan det blir för mycket att skriva om.
Träningsmetet i kanalen gick sådär innan lag-DM men det var ju ändå A-laget som skulle fiska så då fick jag ta träningspass lite vid sidan av för att testa vad som gällde för kanalmetet. Hade inte det mäsk jag önskade men skulle testa lite olika för att se vad som evetuellt kunde fungera och hur man skulle göra för att få det att fungera.
 
Satte mig 3-4 peggar bortanför de andra för att inte störa dem då vi inte hade några kantmetare mer. Hade som plan att dra in braxen och enda sättet var att fiska samma tid som de andra för att få ett rättvist resultat. Men då jag satt själv så skulle det ge mig lika mycket fisk som de 2 högsta vikterna inne på sträckan för att ge godkänt. Så vi körde igång och jag testade med flera olika varianter men blev inte nöjd trots att jag hade en skaplig vikt så nådde det inte upp till den standard jag själv satt upp. Men i lag-tävlingen var det jämnt som det skall vara och ingenting var färdigt.
 
Dag 2 och jag var den enda som fick samma plats (tror jag) och våra kämpar från Lidköping skulle jämna ut så gott det gick emot formstarka Tibro som hade en knapp ledning efter dag 1. Fisket startade men det blev inte den farthöjning dag 2 som var önskad och heller inte det egna resultatet men i alla fall så var det lika jämnt idag men Lidköping spurtade förbi Tibro och tog hem lag-guldet. Själv hade jag bara kunskapen om 2 olika tillvägagångssätt som inte skulle anändas vid kvalet och grundplanen skulle kanske vara intakt.
 
Så hem och ladda inör kvalet men de rapporter som kom ifrån dem som varit där och testat satte griller i huvudet och nya planer smiddes. Att de hade haft ett fröjdigt fiske med mer av allt och hårdare fiske gjorde mig så förbryllad att jag ändrade min gameplan för att ladda i mer under kvalet. Men då jag äntligen fick chansen att mobba både Adell och Markus under samma helg så tog jag den verkligen inte utan fick agera statist när jag gjorde bort mig under 2 dagar med sistaplatsen varje dag. Men det är i alla fall skönt då man hittar lite grejer ma gör fel och kan rätta till dem.
 
Fel 1 var att jag inte följde min masterplan och mäskade på alldeles för hårt.
Fel 2 var att de frysta jokers var fel paket och inte de leemade som önskades med rätt effekt och blandningen blev då helt fel.
Fel 3 var att de jokers som leemades upp inte var tillräckligt bra utan skrämde nog mer fisken än lockade till sig dem.
Men det är bara att komma igen för jag vet att jag inte är sååååå dålig på att fiska men det är ju ganska små marginaler mellan succé och fiasko på denna nivån. Så nästa år skall jag ta en landslagsplats.
Hur svårt kan det va?
 
Under tiden var SM i tradmete men jag fick tacka nej till detta då Ronja inte ville fiska detta så piren i Nyköping blev utan Leijon-besök denna gången trots att det är ett roligt vatten med en hel del fisk.
 
Istället blev det förberedelser inför SM i Int-mete för hela slanten. Söderhamn skulle belägras och man har ju en ruskig rutin från detta vatten så man visste ju precis vad man skulle göra! Fiskar som snittade på 2 hekto skulle få flyga upp och bröstas ned i keepnetet för att snabbt följas av nästa. Id, mört, abborre och skimmers skulle avlösa varandra och man skulle fiska onthedrop med kanaltackel betade med blodisar. Tung grundmäskning och sedan bara loosfeeding.
Hur svårt kan det va?
 
Starten på lördagen och man hade lottat till sig en plats på högkajen och var ganska förnöjd med det.
Fisket började och grundmäskningen bombades ut. De löjor som fanns där skulle ju skrämmas ut av mäskningen för det gjorde de senast. Rullspöplatsen mäskades upp med feeder och även en kortplats . Fick då se att Challe satt på kant uppåt på norrsidan flakerade av Stormen inåt så det skulle ju bli en giganternas kamp där och jag satt på första parkett. Men de skulle allt få se mig baxa upp den ena efter den andra! Hur svårt kan det va?
 
Men det blev inte riktigt som jag förutspått. Löjorna försvann inte och ställde till med förtret.  Att fiska en halv-meter över botten hjälpte lite men inte tillräckligt och näst sista platsen på sektionen var min med 5,7 kilo. Surt att inte begripa vad som gått snett men mina grannar hjälpte mig i nöden och gav mig mitt alibi och bortförklaring. Platsen jag var så glad åt skulle de betala stora pengar för att slippa då det kommer ut ett avlopp där och är 70 cm djupare. Och då jag höjde 50 cm så var jag egentligen 20 cm för djupt och fiskade. Och vid närmare eftertanke så hade grannarna till höger om mig betydligt grundare inställning på sina riggar än mig. Synd att man ska vara så trög och inte testa att gå upp ändå högre i vattnet. Challe å andra sidan satt och gjorde alla möjliga fel på sin kant och drog upp högsta vikten på den sektionen.
 
Till stugan och ladda om efter en smarrig måltid i Söderhamn city och blanda till en ny häxblandning för dag 2 blir det ju helt annat fiske. Idarna blir skogstokiga och löjorna har evakuerats då det klivit in grövre fisk för det brukar de göra!!! Testade att göra några sötekulor till dag 1 med att överfukta ett utvalt mäsk med en hel flaska Bremes som fick stå precis som det var över natten för att sedan bara blandas i som plockgodis till fisken, Gjorde samma sak till dag 2 för det verkade vara bra men denna gången blev det 1 flaska caramel. Men denna gången fick jag lägga i blandningen i en plastkasse över natten av utrymmesskäl då vi skulle fara hem efter tävlingen.
 
Dag 2 började med lottning och det var skönt att inte komma på samma sektion som Challe om man nu skulle göra bra ifrån sig. Men det var Dyberg som ledde hela tävlingen när han drog en turlott och fick sitta i kanalen och fläska upp över 20 kilo brax. Tom Östlund vann min sektion och Anders Eriksson vann den fjärde. Men dag 2 skulle jag få äran av att sitta på Challes plats fån dag 1 där han vann. Men det brukar ju inte vara nån höjdare med kantplats dag 2 men för idens skull så kan det ju vara bra tänkte jag utan att veta att iden var som bortblåst idag. Men det var bara att kämpa på och göra det bästa man kunde med situationen.
 
Starten gick och den klumpen som blivit med mäsket i plastkassen hade baxats isär och fördelats i den andra blandningen dunkades ut på dagens plats och fisket kunde börja. Direkt var det fisk på platsen. Kanske inte riktigt den storleken som man räknar med i Söderhamn men ändå. Kom man igenom löjorna så var det bottenfisk ganska snart på kroken. Ja just det, glömde jag att skriva att det var inte en enda löja som lämnat ån utan de hade skickat ett grupp-SMS till sina vänner så att de skulle ha släkt-träff där. Men det var bara att kämpa på och javisst hade jag skapligt fiske men tyckte att de var lite för små.
 
Det viktigaste för dagen var ju att man inte skulle få epitetet SIST. Och för dem som inte vet så står detta för Sämst I Skaraborg Totalt. Och det stod emellan mig och Pierre som satt på kantplats nedströms på högkajen så vi hade kantplatserna i stort sett mitt emot varandra. Men själv hade jag ganska bra fokus på mitt egna denna dagen och kämpade väl och det känndes som det var skaplig vikt på gång. Men hur mycket skulle det vara. Vore ju kul med en placering denna gången för självförtroendets skull. Och då grannarna spekulerade i om jag hade 15 kilo så tyckte jag att det var väl lite och ta i men i alla fall 10. Vägningen kom och då ledarvikten var på 8 så känndes det bra men då nätet drogs upp blev jag nedstämd.
 
Alla mina farhågor besannades då nätet kom upp och visst så har storleken betydelse. Det var många men ack så små fiskar och det blev bara 6,8 kilo och en placering i mitten. Men jag får ta med mig att jag slog de närmsta på kanten flera platser in och det var ju inga blåbär de heller så lite föröjd får jag vara ändå. Men nu till epitetet SIST. Det tog ett par dagar innan hela listan kom ut men då visade det sig att jag krossat Pierre med samma poäng men ett helt kilo mer så nu vet vi vem som blev SIST. Grattis Pirre! Och Askolinponken gjorde som Dyberg dag 1 och dominerade i kanalen tätt följd av Jompe. Men Challe den stackaren fick sitta på sektion 1 och fiska på plats 3 eller 4 dag 2 och gjorde även denna dagen allt fel. För emot alla profetior så drog han upp den högsta vikten här med så då var det klart att han tog sitt första guld här med.
Medaljtrion 2018 Åslund, Challe och Östlund
 
Ja nu vet man ju inte vad han skall sikta in sig på för efter 2007 så var det ju bara Int-metet som han saknade SM-guld i då han har tagit guld i Havsfiske, Kustfiske, Pimpel, Mormuska ochTradmete så frågan är om det finns någon i Sverige som kan mäta sig med detta då det är vilt skilda kunskaper för respektive disciplin. Bara att lyfta på hatten åt denna gigant och säga att det är en ära att få bli slagen av honom. Bra jobbat Charles!
 
Men nu grottar vi inte ned oss mer i det utan vi kör vidare. Under helgen vart det feederkval men själv åkte jag ut till Ullersund för lite rekreationsfiske. Var ju första gången på många år som jag inte for iväg på R.S.T som vanns av Örebro, Men Ronja var inte sugen på detta heller så det blev en tur med spinnspö och pimpelspö. Först en tur ut till Järna för lite bryggpimpel men det var inga inne så vi for till Ullersund istället och där skall ju fisket börja snart och direkt fick vi kontakt med abborrarna. Först drogs ett gäng på pimpel men det var bökigt att pimpla från den nya cykelbron så det fick bli jig istället.
 
Och det nappade till och från med jämna mellanrum och det blev ett gäng abborrar hem så att det kunde bli lite söndagsgodis på tallriken. Nu börjar ju den säsongen då man med lätthet kan stå från land i sundet och kommer man rätt dag kan man dra upp hinkvis med matabborre från land i denna Sveriges största sjö. Inslag av gös och gädda får man räkna med och emellanåt kan det även bli någon prickig fisk.
Lite matfisk av den bättre sorten är ju aldrig fel.
 
Men nu är det bara att ladda inför helgens batalj i Göta kanal. SM i Internationellt mete för klubblag skall avgöras. Och denna gången skall jag vara med i laget. Förutom mig blir det Blom, Micke och Jens som skall försvara Lidköpings färger och med lite tur kan vi få med några bankrunners. De är ju lite B-betonade men man får väl ta vad som kan fås! Challe och Rosenkvist kanske kan komma med för lite glada hejarrop och moraliskt stöd. Men alla groupies och huliganer klarar vi oss utan för vi behöver koncentrera oss in i det minsta för att få bukt med våra konkurrenter.
 
Nu är det dags att det vänder och fokuseringen är på topp. Hur svårt kan det va?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0