Helgens tävlingar

Nu äntligen så sätter Knallens serietävling igång.
Första tävlingen blir på sjön Tolken med utgång sjö bredared.
Vanlig tid 10-14.
För mer information se på Möllers Knalleblogg länk vänster.
För er som inte fiskat där förut kan ni få lite förhandsinformation.
För ett 20-tal år sedan så arrangerades SM i pimpelfiske på sjön och efter detta har den ännu inte blivit sig lik.
Den abborre som gick grunt har efter detta varit som bortblåst och djupfiske är att rekommendera. 5-10 meter.
Grundfisket har dock börjat ta fart igen med några få som lyckas att lura upp fisken på lite grundare vatten så den är på gång.
Djupfisket å andra sidan är normalt sett lite bättre med fin snittvikt och det är inte sällan som segervikten ligger mellan 10-20 Kilo.
Fiskesätt som fungerar är allt du har i lådan med avvikningar mellan alla fiskesätt.
Oftast behövs inget agn men vissa dagar är de sparsmakade och vill ha en blandad kompott av larver eller öga.
Isläget skall enligt Björn vara 13-18 centimeter kärnis så man behöver inte borra ihjäl sig.
Hittar man rätt så kan det komma upp en hel del matfisk men även nån gädda eller gös kan blanda sig in i leken.
 
På Söndagen har Horreds havsfiskeklubb pimpeltävling samtidigt som vi i Skaraborg har vårat första DM.
Våran tävling utgår från Eggby kyrka med Eggbysjön och del av Skärva-Lången som Arena.
Samma tider gäller vid dessa tävlingar.
 
Om någon är sugen på att fiska på Hjälmaren så anordnar Götlunda tävling vid Lungers udde. Se Team Örebroarnas blogg för mer info.
Ta det försiktigt på isarna. Även om det kommit snö på så kan det vara halkigt och man ser ju inte isen längre och kan bedömma istjockleken genom snömassorna.
Väl mötta i helgen.

Larver

Sitter och förbereder mig inför seriestart såväl i Knallens serie som våran egen DM-serie.
Vad det gäller utrustningen så har jag nog fördigt det mesta men det sista som görs i ordning är ju larverna.
För att få så bra beten som möjligt så får men ligga i lite. Maggot och pinkies är ganska lättskötta bara man inte ger dem för mycket temperaturväxlingar. Gäller både värme och kyla. I bägge lägena så förpuppas de ganska snabbt och är i stort sett obrukbara vintertid. På sommaren kan man ju alltid ha dem i mäsket eller varför inte meta på dem.
Alla larver får krypa igenom ett såll av varierande dimension för att ta bort de som inte håller måttet och rör på sig.
Detta har ju de flesta hållt på med någon gång. Men hur är det med blodisarna då?
Många köper ju sina blodisar direkt på tävling och kastar sedan i det överblivna i vattnet. En del köper mycket så att de skall ha ett tag och då krävs det lite omvårdnad. Beroende på varifrån man köper dem så kan kvaliteten variera ordentligt.
Vissa plockas i Sverige och vissa importeras. Oftast då ifrån Polen, Balt-stater eller Ryssland där priset är betydligt lägre. Men som vanligt så får man vad man betalar för och de importerade räcker ju om man skall använda dem endast den dagen men om man skall spara dem en längre tid är det uteslutet. Inom en vecka så är de oftast döda allihop. Men vad gör det för om de kläcks så kan det ju komma in någon annan art i Sveriges fauna? Eller om de bär på någon parasit som heller inte hör hemma här?
Nej bättre är det då att satsa på helsvenskt. Man vet vad man får och inte sprider vidare något oknytt.
Om man sedan vill ha dem längre än bara aktuell dag så har jag lite tips.
 
Kortare förvaring: Lägg in burken som den är i kylskåpets dörr.
 
Längre förvaring: Lägg dem i kallt vatten i en öppen burk i kylen  och plocka bort om du hittar någon död larv för annars tar den dör på resten, och det fort.
 
Säker längre förvaring med större kvantiteter: Gör som ovan men byt vatten på larverna. Börja med att hälla av larverna i en akvariehåv och låt det rinna av. Fyll upp den tilltänkta burken med kallt vatten. Var dock försiktig i början för om du har klorerat vatten så tar det död på larverna snabbt. Har ni klorerat vatten ta då med dig vatten från fisketuren eller smält lite snö eller is för att fylla upp burken. Tag sedan ett durkslag som passar i burken och lägg på larverna. Låt de sedan krypa igenom durkslaget till endast de döda finns kvar i silen. Tag de döda larverna och avlägsna dem. Själv slänger jag dem i akvariet där vi har våra fjolårsyngel av karpar som snabbt väger med så fin mat. Man kan även frysa in dem och lägga dem i mäsket under sommaren. När det sedan är dags att fiska så brukar jag själv dagen innan tävling först hälla av vattnet igenom akvariehåven och rinna av. Sedan upp på tidningspapper för att torka upp lite. Trycksvärtan är inget problem för larverna utan har mer en medicinsk effekt på dem. Efter upptorkning så lägger jag upp dem i burkar som är försedda med diskunderlägg i burken. Det kan även gå bra med tidningspapper. Se bara till att larverna torkat tillräckligt. Annars finns risken att de fryser då det blir kallt ute. Sedan kan larverna förvaras i vilken ficka som helst som håller rätt temperatur. Om det är kallt ute så förvara dem i innerfickan tills de behövs.
 
Hur länge kan man då förvara blodisar?
Gör man rätt och byter vatten på dem lagom ofta (beroende på vattenkvalitet) så kan man ha dem i flera månader. Själv har jag lyckats ha levande blodisar i mer än 3 månader. Med inporterade- en vecka.
Maggotar har jag haft 4 månader och pinkies i 8 månader. De var rätt slaka då men kröp omkring ändå.
Lycka till med eran larvförvaring.
Ett durkslag lagt i en burk med vatten fungerar som rensning av larver.
 

Äntligen DM i Skaraborg.

Fick ett härligt samtal av Lennart Hertzberg som talade om att det blir DM 1 i pimpelfiske nu på Söndag.
Konstellationen av fiskevatten blir ny i alla fall för de flesta med gällande isläge.
Då isen inte var tillräckligt bra över hela Skärvalången så ruskas den östra delen bort. Så ifrån sundet med pinnen och Österut är det avruskat. Då det blir lite väl lite att fiska på så ingår även Eggbysjön i tävlingssträckan och fungerar även som utgångsplats. Samling vid Eggby kyrka och skyltat från Riksväg 49 vid Axvall.
Anmälan från 08:30
Utgång 09:30 
Fiske 10-14
Ingångstid: tas på plats.
Sportfiskarnas regler. Endast abborre räknas.
För de som aldrig varit på Eggbysjön så kan jag som har varit där i säkert en timme och fyrtiofem minuter (inklusive kaffebreak) tala om precis hur sjön är.
Det är en Vallesjö med samma karaktäristiska stuk med mestadels små fiskar att fiska på. Sjön är djup och fiskas med fördel på kanter och grynnor på djup 2-5 meter. Även inslag av klunsar finnes men i vilken utsträckning vet jag ej. Vad det gäller för Skärva-Lången så är det ju samma förutsättningar. Vilken av dessa sjöar som kommer att leverera bäst återstår att se. Samma gäller vilken metod. 3-krok, tafs och balanspirk är de hetaste tipsen men även mormuska kan gälla på sjöarna så man får vara beredd på allt.
Så nu är det bara att gå man ur huse för att komma ut och fiska och ha det riktigt kul.
Ove Ritheim står säkerligen och kokar korv för fulla muggar både före och efter tävlingen.
Vad som gäller snöläget i Sverige så är det mycket varierande mängder som fallit.
I Lidköping så har det bara kommit lite puder. I Borås någon centimeter. I Sälen har det kommit en halvmeter på fjället och i Örebro ca 20 cm. Det senaste ställer till problem i larvjakten så det kan nog bli lite brist på dem till helgen.
Vad som gäller för Örebroarna som verkar få ställa in sina tävlingar i Helgen. (Alsen är väl redan inställd?) så finns det alternativ att åka söderut nu för att få pimpla.
Lördagens fiske ihop med FK Knallen kommer säkerligen bli en kul tillställning då man förhoppningsvis kan använda sig av Hjälmaregrejer.
Söndagens DM i Skaraborg blir väl mer åt Siksjöformat men sker troligtvis på större djup än på Siksjön.
Alternativet är ju FK Knallens tävling på Söndagen som jag själv inte vågar kolla vad det är då vi ska ha DM.
På Lördagen blir det premiär för Ronja med den "trimmade" skryllan och kanske det får bli ett extra lååååångt spö. Världens bästa krok skall hon nog spara till Söndagen då den säkerligen passar där.

Pimpelpremiärhelg i Södra Älvsborg

Äntligen var det premiärhelg med isar mindre än 2 timmar i resväg.
Då vi varit på Longsjön med uppskruvade förväntningar på Lördagen for vi idag söderut med ordentligt nedskruvade förväntningar till Skäresjö mellan Alinsås och Borås för att pimpla.
Vi var på den sjön för 9 år sedan och det är nog inte många tävlingsfiskare som satt sin fpt här sedan dess då det var så uselt så att Milsjön i Malung verkade hetare. Då var segervikten på 8 hg med raskt fallande skala.
Med detta som facit och enda turen dit för egen del så var förhoppningarna ganska lågt ställda då det varit trögt på så många "säkra" sjöar tidigare. Men lite gnagde nog känslan av att Möller på gårdagens klubbmästerskap tog hem titeln med hela 11 Kg på en sjö de flesta aldrig fiskat på.
Kom som vanligt sent iväg från parkeringen och traskade iväg. Gick ett tag på grusvägen men kände inte alls igen mig så efter en stund ringde jag och kollade. Mycket riktigt hade jag tagit fel väg och fick vända och börja om. Väl framme vid isen hade redan alla hunnit sprida ut sig på isen och det var endast Inge, Börje och Roy kvar vid utgångsplatsen. Lite intressant då Inge är en jäkel på att välja rätt ställe för sitt fiske vart han än kommer.
Gick endast ut ca 20 meter på isen för att testa startviken och det var ju lagom för precis när jag gjort i ordning på grejerna så gick starten. Ned med en 25 mm pirk då jag minndes att denna viken var grund. Blev förvånad då det var 5 meter djupt. Kör i vind tänkte jag och gjorde några lockryck. Skrattade till då jag redan i första hålet fick 2 borrar. Såg att även Inge fick fisk på andra sidan viken men jag höll mig kvar med flera bomhål som resultat. Fiskade mig utåt igen efter en sejour intill vassen och började få lite fisk men endast fåtal på djup mer än 5 meter. Fiskade mig över till andra sidan viken och vände vid Inge och fortsatte tillbaks till utgångsplatsen. Första timmen 12 abborrar. Andra timmen 20 abborrar. Under den tredje timmen var jag i stort sett 20 meter utanför där jag gjorde första hålet och fick ett bättre hål. Ganska snart var det fler fiskare där och jag gick runt dem och fick ett till hål med lite fisk i och 3:e timmen slutade med 36 fisk. Samtidigt var det många som redan gett upp och kommit tillbaks till starten så helt plötsligt var det 30 fiskare som syntes varav 15 var i klungan. Detta resulterade i att fisken blev skrämd och slutade nappa och sista timmen slutade på 1 fisk. Blev av med 1 pirk och fick 1 gädda och en mört med men de simmar återigen i sjön. Vid invägningen av mina 69 fisk som vägde 1524 gram såg jag att det ändå var en skaplig påse som renderade i en 4:e plats med Challe som 5:a På 3:e plats kom Per-Anders med 1,9 kilo. Henrik Bengtsson blev 2:a med 2,4 kilo men gladast av dem alla var nog dagens segrare Mats Pettersson som blev totalsegrare med 3,4 kilo vilket nog är mer än han fått ihop på de tidigare 4 tävlingarna. (då var han ändå med i Dalarna bl.a på Storhamra)
Bra jobbat Mats och kul att du börjar återfå färgen. Beige är inte så kul som det låter!
Nu är det bara att avvakta inför nästa helg då förhoppningsvis knallens serie startar och då med en riktigt kul sjö.
På Söndagen vore det väl själve F.N om vi inte kan starta våran egen DM-serie i Skaraborg. Med helgens kyla och vindar så MÅSTE det finnas bärbara isar även hos oss. Isen idag låg där jag var mellan 15-20 cm.
Men glöm fortfarande inte att det kan fortfarande finnas svaga punkter på era isar och speciellt där det ligger torr snö ovanpå isen. Där kan det till och med vara livsfarligt att gå.
Tråkigt dock för Jämtarna som fick ställa in för kyla då det skulleblåsa med 12 -grade som kyler ordentligt.
Vi har haft 5 -grader och 5 sekundmeter vilket var kallt nog då det narade ordentligt idag.
För resultatlista idag se på knallens hemsida.

Dagens fiske i Värmland.

 Vi var 3 glada Skaraborgare som åkte till Longsjön i Värmland ett par spinnkast från förra årets SM-vatten.
Kalle Abresparr från 3-kroken hade återigen gjort ett ordentligt arbete inför dagens tävlin och ruskat av de delar av sjön som hade dålig is (och det var många).
Vi hade aldrig varit på sjön förut men hade lite förhoppningar om att det skulle nappa lite blandad fisk.
Kom sent ut i starten så jag hade bara 15 minuter på mig att ta mig dit jag skulle starta.
5 -grader och snålblåst med hal blank is utan galosher och valet blev att gå de 15 minutrarna längs med högersidan för att börja där. Började utanför de andra med förhoppning om att det stod lite större fisk där. Fiskade mig genom klungan in mot en vassrugge där jag fick första fisken. En microb fick syna skryllans botten. Precis i vasskanten fick jag 2 till och bytte till 25 mm pirk. Hörde efter en liten stund ett klassiskt delfinrulleskrik utifrån och en kille tog en halvkilosborre. De fanns men det var ont om dem. Harvade runt i området och petade ihop 28 fiskar med den dignande vikten 557 gram. Vid invägningen såg jag att det var en ganska vanlig vikt och de som hade lite större påsar hade en eller två bonusfiskar. Chefen visade vem som bestämde i Herrseniorklassen med Kjell-Ove Jenssen tätt i hälarna på ca 2,5 kilo. Dagens högsta vikt hade Embrektsen tror jag att han heter på 2,9 kilo i Veteranklassen.
Henrik "Evert" Jonsson tog tag i taktpinnen för året och utklassade mig och Challe som hade 8 hg med sina 1,1 Kilo endast 16 gram ifrån prisplatsen.
Trevligt att se att det kom 85 startande till denna sjön med snålblåst och skralt fiske.
Tack Kalle för att du lägger ned ett sådant jobb som du gör så att vi andra kan få fiska.
I morgon blir det nog surfiske igen men skam den som ger sig Skäre Sjö har nog mer fisk än den har visat tidigare då Bernt Andersson vann på 8 hg om vi inte minns fel med Challe som 2:a på 5 hg och mig som 3:a med 358 gram.
Men vi hade i alla fall mer fisk än Greven med vänner som testade SM-vattnet i veckan med 1 fisk på 3 man i 5 timmar på 2 olika ställen av sträckan.
Ta det fortfarande försiktigt på isarna. De har byggt på idag men är fortfarande osäkra.

Ser bra ut inför SM i pimpel

Dystra rapporter från Skara SFK att även denna helgens pimpel-DM ställs in.
Knallen kommer dock att köra Lördag och Söndag men vilka sjöar det blir får vi hålla koll på antingen på deras blogg eller på telefonsvararen.
Även Värmland skall anordna tävlingar dagarna 2 och det är väl inte helt omöjligt att man far dit på Söndag.
Trevlig läsning inför pimpel-SM när man tittar i startlistan. Redan där så ligger Lidköping först i flera klasser. Stark fördel Lidköping!
Eller heja Tibro?
Håller på med förberedelser inför detta och har trimmat upp min och Ronjas skrylla då det räknas med plockefiske på SM även om de rapporter som lämnats vittnar om uselt fiske. Men det skall nog bli helt annat till SM:et.
Ronja har fått ett hål gjort så att hon inte behöver resa på sig för att stoppa ned fisken och en maggothållare fastsatt med kardborre bredvid så hon snabbare kan agna. Inte för att jag tror att det skall behövas agnas under SM-helgen men den kommer att vara bra att ha på många tävlingar både före och efter SM. Själv har jag monterat en maggothållare på samma sätt.
Upptrimmade skryllor.
 
Var även ute och tittade på Kinneviken nu i middags.
Trot om ni vill men det ver en pimpelfiskare långt ut på Vänerisen. Om personen i fråga bara är tokig, okunnig eller självmordsbenägen kan jag inte svara på men jag rekommenderar ingen att ge sig av ut på Kinneviken.
Personen sitter för långt ut för att kontaktas och jag kan precis se personen med hjälp av kikaren.
Hoppas bara han klarar sig in med för det är högst 2 dygn sedan som det kom små is-skärvor och drev ihop och ligger nu 5-6 Km ut ifrån Lidköpingsbeachen. Det ligger även ett tunnt lager snö på den så ojämnheter syns inte alls. Även Lidan har is-skorpa men där är nog isen bättre än på många ställen. Detta för att den lade sig efter snön kom.
Nu är det bara att avvakta och se vilken sjö som Knallen skall använda sig av och packa larver kvar.
Kör försiktigt och var vaksamma på isarna i helgen.
 

Pimpelpremiär på hemmaplan.

Äntligen var det avklarat med pimpelpremiär på hemmaplan.
Jag och Albin for iväg till Ahlgren (agent K) och vidare för att köpa fiskekort.
Ner till sjön som heter Eggbysjön och där har jag aldrig pimplat förut så det skulle bli kul. Men hur är isen? Kommer vi ut och in torrskodda? Goda vibrationer från Ahlgren som haft sjön under lupp det senaste gjorde att han fick ledsaga oss ut på sjön föredömligt med ispik som aktivt testade isen. Han förklarade topografin på sjön så att man hade ett litet hum om hur den såg ut undertill och vi borrade våra första hål vid första vassudden. Isen var skaplig med 10-12 varv på borren i stort sett i hela viken. När vi sedan kom ut på snöbeklädd is så var det endast 4 varv och naturligtvis så höll vi oss borta från detta. Om någon frågar om man kan arrangera en tävling där så är svaret lätt. ABSOLUT INTE! Skulle inte kunna skicka ut någon annan på isen men det är ju på rätt väg och börjar växa även där det ligger snö.
Vad det gäller fisket så var det ju helt OK enligt mig. Alla fick fisk på denna korta stunden och själv så fick jag ca 40 abborrar och 5 mörtar. Inget dåligt resultat och fisk fick jag i vartannat hål. Det verkar ha varit 4-6 meter som gällde i sjön och jag hade kontakt med någon större bit som raskt klev av igen. Om det var abborre eller gädda vet jag ej och kommer aldrig få reda på det men det finns fina klunsar i sjön så omöjligt är det inte.
Hoppas bara isläget fortsätter förbättras för i Valle var det 5 -grader och endast tunnt med snö där det fortfarande ligger kvar någon.
Om ni skall ge er ut så var ytterst försiktiga för istjockleken är mycket varierande. Bara för att den är 10-15 cm där du testar innebär det inte att den är det över hela sjön utan kan vara lövtunn på sina ställen och bara vara som ett skyddande skikt för snön att inte bli blöt.
Hoppas nu bara att det är någon som hittar bättre is så vi kan genomföra vårat första DM nu på Söndag

Testfiske i morgon

Fick en trevlig rapport från agent K idag om hållbar is i Skaraborg.
Åker i morgon och testar med Albin och herr och fru K.
Ska bli intressant att testa denna sjö som är ny för mig trots att den är på hemmaplan.

Israpport 19 Januari 2014

Läget på isfronten är mycket instabilt just nu.
Direktrapport från Vristulven där ett par gäng har trotsat farorna och ändå gett sig ut. Varierande is mellan 2-5 cm och sämre på snöfläckarna naturligtvis. Ute på den stora delen är det fortfarande öppet. Det finns alltså lite förhoppningar om att det skall gå att fiska nästa helg. Men ta det försiktigt. En av de som testade idag fick ta ett fotbad då han blev sittandes på iskanten när isen brast under fötterna då han gick för nära en snöfläck.
Några skall vidare till Lerdala-Lången för att testa isen där och vi väntar med spänning på rapport.
Igår hade Skinnkroken Km på Kappsjön. Tävlingen var öppen och 50-60 personer gav sig ut på isen. Även där uppe i Malung så var isen för ojämn och dålig och ett par stycken fick ofrivilliga bad men klarade livhanken. Så se upp med vart ni går ut och var aldrig ensamma. Se återigen Kalles blogg så har ni en bra checklista på vad som skall tas med ut mer än rena fiskegrejer, Skriver inte här då rapporten är så pass bra att man inte behöver fylla på med något. För egen del så blev det återigen en "vit" helg och abstinensen börjar växa. Kan det nu bli fiskbar is i närområdet eller inte. Väderrapporten är ju lika instabil som isen och ena dagen skall det bli 10 -grader för att nästa dag visa +grader. Ostabilt då det är ett högtryck i Norr och 2 lågtryck i Söder som jobbar emot. Det är bara att hoppas att högtrycket vinner så att isarna kan växa till sig för nu har den mesta snön blåst av isarna.
 
Såg även på israpporten på TV 4 i morse och blev glad då de äntligen visade lite rapport om läget med en representant från Vikingarännet som varnade om isläget. Han avslutade dock med att säga att han skulle ut och åka skridskor på Mälarens Södra sida men inga större kommentarer om att varna allmänheten utan han var själv bästa drängen på gården.
Avslutningsvis skulle de informera om olika isar och dess faror och hade kallat in en kvinnlig expert. Satt som klistrad för att kanske få reda på något nytt så att man kan få förklarat något som man inte visste förut. Hon visade en bild på "pannkaksis" som kan bildas i bräckvatten och sedan var det nyheter och reklam. De skulle fortsätta efter vädret så jag satt kvar och väntade då jag klart trodde att de skulle gå igenom de olika isarna. Men ack vad jag bedrog mig. Det var visst bara "pannkaksisen" som skulle talas om i säkert 10-12 sekunder.
Mitt betyg till TV 4 om detta var initiativet 4+ Utformningen 4-. 
Kontentan av min betygsättning är att det var mycket bra att gå ut och tala om isarnas bristfälliga kvalitet men att hisseninte gick ända fram till hållplatsen att det blev ingen varning och ingen information om vad de skall kolla på för faror. Just nu så kommer säkerligen många ändå ge sig ut på isarna och flera kommer säkerligen drunkna då de ej har vana från att ge sig ut på isar och tror att de är odödliga eller Jesus.
Hoppas att mediorna blir straffade snart för sin inkompetens i området då de i stort sett aldrig kontrollerar med kunniga källor innan de går ut med informationen. I detta fallet var det med en halvgalen långfärdsskridskoåkare som har en hel del rutin. Och det går ju att åka lånfärdsskridskor på lövtunn is så länge man har farten uppe. Men kom ihåg att de alltid är nära gränsen och det är många gånger som det är ett stort antal skridskoåkare som oftast går igenom samtidigt. Ett jätte- att han inte fick varna Svensson om att inte ge sig ut på dessa bristfälliga isar.
Tänk nu på alla att: TA DET FÖRSIKTIGT OM NI NÖDVÄNDIGTVIS MÅSTE GE ER UT PÅ ISARNA!

Alternativ issport

Kortfattat om isläget.
Isen söder om Mora har is tunnare än 5 cm då det kom snö samtidigt som isläggning.
Mycket bra rapport från Kalle Abresparr på vidar/safirs blogg. Läs denna ordentligt och sprid den till besservissrar som är världsmästare på iskunskap och ändå skall ge sig ut.
På Pimpelsport kan man läsa om att isen BÖRJAR bli gångbar. Läs artikeln här med  respekt för isläget.
Vad gäller Vristulven så ser det inte ljust ut men fördelen är ryktesvägen att sjön är öppen ute på stora sjön så det finns chans till fiskbar is snart.
Nora-rycket på Norasjön är inställd likväl som tävlingen på södra Hyn i Värmland.
Hörde även om ett par elever på Foshagaakademin som varit ute för att isfiska i Värmland men gått igenom isen.
Hoppas att lärarna ger er en ordentlig uppsträckning eller att näsbrännan räcker för att ni skall ha respekt för isen och verkligen kontrollera isläget innan fiske. Ingen som jag känner är odödlig.
 
I väntan på bättre tider var jag igår i Sparbanken arena i Lidköping  som nog är prototypen för våran framtida pimpelarena som jag skrev om förra året. En nätt inomhushall 7 km lång och en km bred med pipeline från Jämtland med klunsar vid mittcirkeln. En utopi eller ej?
Gästande Sandviken som skulle komma och trilla boll mot vårat anrika Villa BK. En toppmatch eftersom Villa ligger 3:a och Sandviken leder. Och till PEO så kan ju bandy vara mycket mer underhållande än att se på målarfärg som torkar. Bara det görs rätt.
Matchen startar och Sandviken dominerar. Villa får en man utvisad men gör under utvisningen 2 mål. När spelaren återvänder så tar Villa över matchen och Sandviken gör 3 mål efter slarv av Villa. Efter detta var matchen annorlunda. Villa dominerar OCH gör målen. Sanviken ser mest ut som rundningskoner. 5-3 i halvlek och en Edlund som mest åker omkring och gnäller i bästa Fosshauganda. Konstigt med de som egentligen är så duktiga på bandy skall vara så hemskt fjolliga när det kommer motgångar. Lär dig kämpa även i motvind pojkd....l.
Andra halvlek och man väntade sig en anstormning som heter duga. Och visst kom den allteftersom men det var Villa som återigen dominerade. Ganska grinigt som om det redan hade varit slutspel och den förste i varje dispyt med domarna var den lille Edlund. Anmärkningsvärt att han fick vara kvar på planen då jag själv hade slängt ut gnällspiken ur startelvan då det inte är direkt sportmannamässigt med gnäll och efterslängar och inte främjar lagandan. Att Villaklacken välförtjänt skanderade Edlund Hallå? var riktat till att han nog var mentalt någon helt annan stans än att vara i Lidköping för att spela bandy. Seger för Villa med 8-3. Rättvist.
En eloge till sittplatsläktaren som till och med de oväsnades lika mycket som ap-berget var kul. De brukar vara ganska tystlåtna annars men inte idag. Att Villa bjöd på så strålande spel var mycket skönt för med detta spel så går inget lag säkert mot dem.
Att Sandviken sedan är så blonda att de tror att de kan åka till Lidköping för att "fiska" efter målchanser så har de aldeles fel.
Lidköping är ju en fiskestad med Spiken ute på Kållandsö. Fiskarn är ju en gammal målvakt i Villa som håvade in de flesta bollar på sin tid. Sedan har vi ju David Karlsson, Daniel Andersson, Jesper Bryngelsson och Charles Fasth (inte på isen idag)
Lägger man sig då och fiskar så fastnar man i något drivgarn eller mjärde någon gång under färden.
Kan väl tro att Kristoffer Edlund trampat på en gammal såtekrok strax för avslaget då han var så kinkig.
 
Nu är det bara att hoppas att Kung Bore skärper till sig så att vi får gå ut på naturis snart.
Knallen kanske svingar med trollspöt och håller Gaisaren borta från ismaskinen så att det blir ordning på torpet.

Hemliga isar.

Man kan ju inte säga annat med läget som det är just nu.
Söder om Mora skall man vara ytterst vaksam om man skall ta sig ut på isarna nu.
Det kalla vädret i slutet av helgen gav en isskorpa på 1-4 cm efter detta kom det en hel del snö och lade sig ovanpå. Alltså precis som i vanliga livet. Är det hemligt så läggs locket på.
När isen får det isolerande locket uppepå så är tillväxten av is mycket liten. Om det är snöfritt kan de tunna isarna växa med 1 cm i timmen i bästa fall men med locket på är det inte säkert att isen växer alls. Minns hur det var för de arma Östgötarna för ett par år sedan. De fick 2 cm isskorpa och ovanpå detta 60-70 cm snö. Snön tryckte ned isen så att den sprack och till slut hade issörjan fryst ihop så att det gick att gå ut efter närmare 2 månader. När man borrade så var det mycket poröst och på våren var detta borta på ett par dagar och säsongen över i ett brådrask.
Att det finns många som vet bättre än alla andra och ändå skall ge sig ut finns ju över hela landet. Stange rapporterar om 2 regnbågspimplare som höll på att få sätta livet till för att få ge sig ut på fiskafänge.
Läs Team örebroarnas blogg om detta.
Kolla även isen själva om ni skall ge er ut och lita absolut inte på någon. Allra minst media som gör allt för att få sälja lösnummer. Minns hur det var i våras när de tipsade allmänheten om att ge sig ut på isarna för att det var så härligt. Att det då rörde sig om vårisar som redan hade spirat sig nämndes aldrig. Och att flera fick sätta livet till borde ju vara straffbart likväl som mord eller dråp. Men allt för tryckfriheten och några lösnummer till då de även fick skriva om dem som mist livet.
Rapporterna haglar numer om isläget och man kan sammanfatta med att söder om Mora så har de flesta sjöar en isskorpa på under 5 cm med 5-15 cm snö ovanpå (just nu) och inte bygger speciellt mycket. Samma rapporter kommer både från Axvallsjöarna som uppe på Norasjön där det är tänkt att Norarycket skall gå av stapeln på Söndag. Men man kan ju hoppas på att FK Knallen kan skrapa fram någon hållbar is så att serien kan börja. Det har ju redan försvunnit 2 deltävlingar p.g.a isbrist.
Att det skall bli fiske på Norasjön om det inte blir DM på Söndag återstår att se. Men vi får hoppas på att kylan biter igenom och att samtliga tävlingar går att hållas.
Men för allt smör i Småland, glöm inte att säkerheten går i första hand.
Isdubbar, livlina och kamrat skall man inte ge sig ut utan.
 

Isläget

Just nu ser det lite ljusare ut på isfrpnten.
Rapporter kommer in om att isen ligger på SM-vattnet Runn.
Norasjön har fått is inför stundande Nora-rycket.
Eggbysjön har 2 cm is under eftermiddagen. Vet dock inget om Vristulven ännu.
Håller bara kylan i sig så skall det nog kunna bli pimpelfiske i närområdet både Lördag och Söndag.
Med närområde så menar jag mindre än 2 timmar i bil. Vristulven är ju en styv halvtimme bort så det är ju kanon.
Så nu skall det väl inte bara vara de lyckliga Masarna som skall få beträda hemmais.
Är väl lite som Villa. Borta bra hemma bäst!

Annorlunda

Alla gillar olika. Det är ett begrepp som har kommit fram av några som tror att de kommit på något nytt.
Själv gillar jag pimpelfiske. Övrigt fiske är tidsfördriv innan nästa pimpelfiske.
Det har inte alltid varit så men allt eftersom man utövar det så blir det bara roligare.
Från början var jag med och grundade Götene SFK som arrangerade fisken i mete, pimpel, kust och hav. Klubben växte och på våra serietävlingar var det 50-80 startande och på klubbmästerskapen kunde det vara mer. Tyvärr var inte de fiskande så aktiva i de öppna tävlingarna. Inte ens DM där uppslutningen var dålig. Det blev allteftersom en klubb för inbördes beundran. Ingen vidareutveckling och specialtrixen var mycket hemliga. Som junior var det frustrerande att inte få de tips man väl behöver i den åldern så utvecklingen stangerade. Allteftersom så kom det in flugfiske och trolling i bilden och det blev två stora falanger som inte kunde samsas. Politik drogs in i bilden och chismerna ökade med stora raviner mellan dem. Efter flera turbulenta år gick jag över till Lidköpings SFK där det endast var ett fåtal fiskare men vilka fiskare. Var med på samtliga KM det året och blev sist på alla. Pimpel, kust, hav, mete och internationellt mete. Det var skillnad mot att alltid vara topp-placerad i Göteneklubben. 
Men de som var i klubben var ju en hel del meriterade och rutinerade fiskare som Charles Fasth som jag minns från början som den glade som aldrig fick någon fisk. Han kom alltid fram och frågade mig hur jag hade fått fisk och sög åt sig som en svamp och numer är det svårt att klå honom. Till sommaren åker han på VM i Internationellt mete. Han har ju även flera SM-medaljer inom i stort sett alla discipliner så något blåbär är han ju inte. Niklas Khilström var ju även han iväg på Landslagsuppdrag. Eber Nilsson var ju en rutinerad metare och Patric Eriksson en slitvarg på pimpelisarna. Nu blev det ju en match att inte bli sist och äntligen en utmaning. Utrustning testades och man testade gränser med lintjocklekar, krokstorlekar mm mm. Gick naturligtvis långt över gränsen. Minns när jag satt på Flämsjön med 0,10 lina. 25 mm pirk med en 18 krok och fiskade på 10-12 meter. Naturligtvis blev jag sist. Gången efter gick jag dit med 0, 25 mm med en JK special och krok i storlek 12. Satt på samma ställe och hade kanonfiske. Hade det nappat på de första grejerna så hade jag ju inte känt nappen.
Utveckling är bra och jag lyssnar på många i hela landet och försöker få ihop en helbild av det. Kanske man kan plocka fram något ess ur ärmen vid rätt tillfälle. Variationerna är många och de flesta metoderna har sin tjusning. Varje år har sin tjusning men det brukar vara någon trend som stämmer för året i ett område. Vissa år nappar fisken grundare än vanligt och då gäller det alla sjöar i området. Vissa år djupare och samma här att det gäller i alla sjöar. Tror själv på att det har med isläggningen hur den sista veckan innan isläggningen var vädermässigt.
 
Denna helgen tog jag ledigt från fisket. Inte för att det är mättat på pimpelfronten. Men det är allt för tråkigt att åka bil. Har ju redan varit i Dalarna 5 gånger i vinter så man börjar att få valkar i de nedre regionerna.
Kylan skall ju komma och jag hoppas och tror att fisket kör igång här hemma nu. Lördagen med knalleserien och Söndagen med DM-serien. Sjöar ej bokade ännu men Knallen gåt ut med sitt tidigast Fredag och Tibros tävling på Kyrksjön kan bli flyttad till Vristulven beroende på isläget.
 
Eftersom kylan kommer nu så passade jag på att plocka mask !
Ja det stämmer. Idag den 11 Januari 2014 var jag ute och plockade mask. Det var full fart i komposten så det gäller att passa på. Det kan ju vara någon gång det inte går att få tag på larver och varför inte sätta på en liten mask då?
 
I Lidan strömmar det på men håller på att lägga sig. Laken har ju kommit igång lite grand och Kholbeck har fått en på 3,8 och någon annan har fått en på 4,6. Timothy fick en som var 85 cm lång men endast vägde 3,5 kilo. Kanske var den på återgång då en sådan fisk borde vägt 5-6 kilo.
Mina vänner från Kungsbacka är nu på väg ut till Hörvikens Marina för att bottenmeta lake från bryggorma. Det är ju ett enkelt och bra ställe att fiska på då bryggorna sträcker sig långt ut i viken och hela viken är en lekvik för laken.
Nu är det bara att vänta på att kylan skall tag tag i isarna så att man inte behöver tillbringa hela helgerna med att åka bil.
Kolla gärna annars på Jokerbloggen eller pimpelsport där Björn Borg har skrivet ihop lite om Gunnar "Pipa" Palm. Läsvärt då man kan få en inblick i en Pirktillverkares leverne. Vi skall vara tacksamma att det finns sådana som Gunnar så att vi kan få tillgång till välfungerande pirkar som även är tillverkade i Sverige med kärlek till sporten.
Tack alla pirktillverkare att ni finns. Det är ju inte så många kvar i Sverige. Vissa som verkligen gör dem själva och vissa som "outsorsar" produktionen till utlandet och hävdar att de görs i Sverige men till ett lågt pris.
 

Storhamra och summering av helgen.

Ja nu har vi provat på Storhamrasjön i Januari med.
Dagens strapatser började med att bara ta sig till sjön. Med nysnö som låg i varierande mängd gjorde vägarna svårkörda. E 45:an var spårig och flera avkörningar var ett faktum. Från Noppikoski och till Sveg var de usla. Vägen in till sjön låg snön i varierande tjocklek och på sina ställen så att det skrapade i underredet på bilen. Så pass så att bränsleledningarna slets ur sitt fäste på Mickes bil. 
Väl framme var det hela 164 perssoner som samlats för att få lov till att pimpelfiska på Storhamrasjön.
Ingen dålig siffra med tanke på att det är början på Januari. Att det sedan är den tävling som går längst söderut i Sverige är anmärkningsvärt. För dagen hade det till och med fått i väg en hel hög med Värmlänningar som fått krypa till korset då inte ens Arvikatrakten kan hållas med is. Flera Svenska mästare syntes i startfältet så uppsättningen av de startande höll en hög klass. Dagen till ära togs ett nytt grepp och all fisk utom gädda och lake skulle inräknas. Blev lite full i skratt åt detta då jag under mina 8 gånger på Storhamra inte kunde minnas att man fått något annat än abborre eller gädda.
Tog med mig Ronja som för dagen hade fått en ny specialkrok av Peo och skulle gå så långt hon hann eller orkade. Grundet halv-vägs över första baljan såg man inte tillstymmelse till då vattnet var ett par meter högre än vid påskpimpeln. Kom fram till bananskäret då utgångstiden tog slut och började där. Fick lite ströfisk men de var för små och få för att stanna på. Skrattade till då Micke plockade upp en mört på tafsen.
Gick vidare till Gubbens guldkust där vi tidigare fått en hel del fina abborrar och visst fick jag fisk där direkt. Såg de som satt på västra flanken som plockade lite fisk men valde att gå till den östra då den var oborrad. Mellan öarna brukar det gå en landtunga men den var helt under vattnet nu  men jag visste ju att den fanns där. Hittade ett hål där det nappade lite bättre och provade med larver och fick direkt -mört! Satt i detta hålet i 40 minuter och plockade 3-4 mörtar i microformat och sedan en abborre. varierade fram och tillbaks med ett par mörtar följt av en abborre. Fick en liten gädda och trodde att hålet skulle dö men det var samma fart igen. Smällde på igen och en kilosabborre vände i hålet. Jag det fanns ju fin fisk mitt ibland lopporna så jag harvade kvar i området då Ronja var salig att det nappade lite bättre där. Var ju dock en bit att gå tillbaks så även om fisket dog ut så fanns inte möjligheten att vandra omkring och leta "rätt" fisk för sjön. Summerade ändå ihop 3,1 kilo med över hälften i mört.
Vägrade ju sätta på tafs då man är på Storhamra och man vet vilket fint fiske som kan bjudas på när fisken väl kommer till hålet. Hade säkerligen höjt vikten i påsen rejält med att tafsmeta i stället men var för tjurskallig för detta.
Detta resultaten räckte ju naturligtvis inte för att komma upp på prisplats då det krävdes över 4,1 kilo för att nå dit.
Dagens högsta vikt hade P-A Nyberg från Woxnadalen med 8,6 kilo.
Som lök på laxen så vann Axelsson Ovansilgan Seniorklassen med 7, 5 kilo.
Hemmafiskare båda två och duktiga fiskare över lag. Laxen har väl god koll på alla de risvasar som ligger i sjön men jag själv trodde ändå på lite högre vikter i varje fall på de segrande. Hade tippat på mellan 10-15 kilo men det är ju stor skillnad emot påskens vårfiske då vattenståndet är ett par meter lägre och fisken mer samlad. Ser fram emot annandagspimpeln här på sjön.
Micke fick avbryta tävlingen 40 minuter tidigare för att likt Mc Gyver laga bilen med snöre och buntband så att vi kunde ta oss hem. Funkade kanon och höll hela vägen.
Snöade ner till Orsa för att övergå i regn. Söder om Mora gick det över i snö igen och vägarna blev sämre. Ner till Filipstad var det varierande snö och regn men efter det var det bara regn. Kom hem vid 23:00 ganska möra i kroppen efter 3 dagars pimpling och bilåkande.
Nästa helg anordnas det tävling i Älvdalen och skall troligtvis bli dubbeltävling i området.
Kommer nog inte att åka själv då det skall bli 15 minusgrader och jag avvaktar med att dra med Ronja på så pass kallt väder. Sedan så kommer det ju minugrade till oss med så helgen därpå kan det ju vara möjligt att det går att genomföra någon tävling på närmare plats.
Enligt rykten skall Nora-rycket gå den 19:e och det är ju bara halva vägen och kul fiske i en sjö som har en hel del fisk.
Tack alla för en trevlig helg på isen.

Hans Erlingson vann på Siksjön.

Dagens tävling söder om Sveg var en tävling i tålamod.
Fick tips innan (tack för det) om att gå långt åt höger. Valde att avstå detta för Ronjas skull inför den stundande Storhamra. Valde i stället att gå rakt över sjön till el dorado som såg ut som ett bra ställe. En stor klippa som låg tio meter ut från land på en udde med djupa vikar på bägge sidor som hade lite vass. Chefen började i viken till vänster och Albin till höger. Började längre ut för att fiska mig emot land. 5 meter djupt med stora stenar på botten men först när jag kom in till land efter 6 hål så fick jag första pollen. Kändes som småfisk men även ðe stora kan ju nappa försiktigt. Fortsatte runt stenen och Ronja fick på något stort som snöt tafsen för henne. På utsidan av klippan nöp en 150 grammare utan att tveka. Albin kom och slog ett hål och hade fisk som slog på pirken. Gick in på insidan igen och fick upp 2 abborrar som nätt och jämnt hade fått ränder. Gick vidare in till vänster och fick ett hål med 10 fisk och återfick hoppet för det var ju 8-9 hekto. Sedan var det ändå trögare. Fick några enstaka småfiskar till och vägde in 1,1 kilo
Ronja kämpade på väl och fick till slut en abborre och vägde in 19 gram. Albin fick ihop 2140 och kom upp på pris plats. Andersen fick 2958 och blev 8:a.
Samuel Larsson vann Juniorklassen på nästan 2,4 kilo. Skall bli kul att se honom i morgon då det är hans första tur till sjön. Han är duktig och fisket där kan passa honom bra.
Fisket idag var det nog ingen som blev klok på. PEO och flera andra fick fisken på 70 cm djupt medans andra satt och fiskade på 10 meter. De stora nappade både djupt och grunt och man hittade ingen logik. Stora pirkar, små pirkar, tags, Mormuska, balanspirkar. och olika beten var "bäst".
En del nöp det direkt medans andra satt länge för att få fisk.
Hoppas att det blir bättre i morgon och att de flesta får mer än dubbla hela sin helgskörd av fisk. Och det skall väl inte vara så svårt Mats.
Kommer ju bli svårt för Anders Hedström men de flesta andra borde klara av det.
Team Edsbyn gjorde nog rätt att vila upp sig med frifiske i stället så att de kan komma med full-laddade batterier.
Och Kenneth!
Hoppas Pelle sa till dig så vi får se dig på isen i morgon.
Pallar inte ryggen att bära så ta med dig en pulka att dra hela lasset på.

Ensam Värmlänning starkast på Målingen

Första lördagen i Januari 2014 och pimpeltävlingen längst söderut har gått av stapeln på Målingen strax söder om Sveg.
För hands spekulationerna var många.
Min egen gissning var att en fiskare skulle få 11 kilo och ingen annan över fem.
Gick ut och började längs med en grundas utanför första ön. Gjorde ett par hål innan jag fisklös gick in och förbi en klunga som satt på snön och fick lite fisk. Första hålet där och 2 fiskar direkt. Fick en till innan jag och Ronja gick rakt ut och letade efter grund. Hittade ett ca 300 meter ut och fick ett par napp men de plockade bara av maggotarna så vi gick vidare. Efter 2 timmar närmade vi oss skäret och jag fick 2 sjuttiogrammare. Fortsatte i området med både gammelhål och nya och fick lite fisk här och var. Storleken var bra så jag petade ihop 2939 gram som räckte till pris plats. Segraren Anders Hedström från Munkfors petade ihop 10630 gram (med fyra fiskar kvar i skryllan)
Veteranklassen vanns glädjande av Björne på 4,4 kilo.
Kul att se dig på isen igen Björne!
Av Skaraborgarna eller samtliga som kom från söder om Värmland var återigen Anders Rotsen värst med 3,5 kilo mycket tack vare två klunsar med en topp på 1,5 kilo.
Bernt Andersson i veteran och Andersen och Ronja kom även de upp på pris plats.
I morgon är det Siksjön som gäller och nya friska insatser.
Glöm nu bara inte att köra försiktigt. Vägarna är bättre nu men ta det varligt.

Kör försiktigt i morgon

Väl framkomna i Sveg får vi varna inför morgondagen.
Föret mellan Orsa och Sveg är modigt.
Flera avåkningar mest av folk från söderhållet. Vi träffade på en som nyligen åkt i diket och han var ändå Dalmas.
Vi fick även ett möte med skogens konung norr om Noppikoski.
Ta god tid på er så att vi ses på Målingen i morgon.

3-dagars pimpelfiske i helgen.

Ja nu är det bokat och klart med pimpelfiske i helgen.
Själva har vi valt att bo på Svegs camping. De har 5 och 6-bäddsstugor igång just nu och bokning sker hos Anki på 0680-13025.
Kommer ju bli trevligt att träffa många som ger sig ut på premiärfiske i helgen. Även de som varit ute före blir ju kul att träffa.
Lördagens tävling blir på Målingen SV om Sveg innanför Siksjön.
Söndagens tävlingsvatten är inte oficiellt ännu medans Måndagens drabbning på anrika Storhamrasjön blir en ny upplevelse för många då de flesta har varit med om annandagens 5-timmars på Storhammra.
Skillnaden mot påskens fiske är ju att nu är vatten-nivån ett par meter högre , fisken mer utspridd och säkerligen ståndplatserna andra än vad som gäller på påsken. Skall bli riktigt intressant och man får väl lyssna på infödingarna som brukar komma med goda tips utan att hymla med hemliga platser eller tekniker. Vinnarplatsen är ju sällan samma som tidigare och vem vet kanske det är den stora baljan utanför starten som är vinstgivande nu?
Skall även bli intressant att se hur många av de öar man brukar ränna sunt omkring som nu ligger under vatten.
I Storhamra har de lagt i 49 risvasar så det skall nog finnas fiskeplatser till alla.
Vad det gäller Målingen har jag inga tips alls då jag aldrig har sett sjön förut men kul skall det bli.
Att det är många som skall vallfärda Norrut i helgen är det ingen tvekan om då Knallen åker iväg med en 12 man stark trupp. Grodan får med sig både Ahlgren och Börjesson så nu får man passa sig ännu mer. Tur att man inte åker i den bilen för då blir man nog säkerligen sist i bilen igen!
Kör försiktigt på vägarna upp för det skall snöa i helgen om rapporterna stämmer.

Gott nytt fiskeår.

Nu har 2013 tagit slut och kan summeras.
Vintersäsongen blev lång och fin med tyvärr uteblev resultaten på DM-serien för min egen del och det får bli arrangörsklassen på SM. Sluttampen blev bättre och med en 6: plats i B-serien hos knallen var snöpligt nära att få fiska med de stora grabbarna. Henrik Bengtsson och bokstavsmannen blev överlägsna 1:a och 2:a där. Men i slutet kom det lite framgångar med seger såväl som 5-timmers på sjön Viken och Gåxsjön. Nytt PB med 13222 gram var ju en riktigt kul händelse då både 1:an Ankarberg och 2:an Thomas Larsson från SM var på isen. Även 7:e placeringen på Storhamra rankar jag högt även om Jörgen bara hobbyfiskade vid sidan av, men då hade jag väl blivit 8:a i stället.
Vår och sommarfisket var av blandad kompott med seger i trad-DM och en andraplats på INT-DM på samma poäng som suveräne Patrik Rosenkvist men ca 25 kilo lägre vikt då han krossade oss andra ordentligt i Lidan.
En veckas träning med de glada Orsaiterna i Lillån och Ore älv där Oscar den förskräcklige visade mig hur man skall feederfiska i älven och braxfisket i Lillån var anskrämligt bra när solen inte bröt igenom.
Många goda tips från Jörgen hjälpte nog till andraplatsen i serien då jag tog med dem hem och testade dem på hemmaplan.
Kustfisket blev en kul grej men Rotsén gick det inte att rå på då jag inte fick upp bumlingen som höll på att dra i mig i havet.
Trad-SM var en konstig upplevelse då det fisket borde passat mig som handen i handsken men ack nej, det hjälpte inte ens med hur långa spön som helst.
Int-SM i Växjösjön och Trummen var också en kul upplevelse och med de nyvunna tipsen och rutinen från att ha fiskat där så har jag många nya idéer som skall föra mig uppåt i listan. Fick ju en ny idol då Kristian Ekman från Alingsås tog en hedrande silvermedalj och det gladde mig mest av alla som tagit medalj under året. Trevlig kille som inte ställer till med bråk och hittar oftast något vänligt att säga.
I och med Kristians idolskap har jag nu 3 idoler. Förutom honom så är det Kenneth Lilja Orsa i pimpel. Idolskapet innahar han för att han vunnit SM-guld i Pimpel och kan han vinna så kan jag!
I Tradmete är det Åke Jejely från Mariestad. En klassisk fiskare som ALLTID fiskar efter de stora fiskarna och lyckas med det. Har nog inte varit med om att han inte tar den största fisken under tävling. T.ex när han i Göta kanal deltager på Int-DM och lyfter upp en gös på 1,5 kilo med rö-vitt bullflöte och daggmask. Synd att han tappade den andra han hade på för då hade han tagit sektions-segern också.
Den i havsfiske står vakant ännu då det inte ännu har trädit fram någon som kan axla manteln.
Denna säsongen i pimpelfiske började ju bra med en 5:e plats på Stortandsjön och en 4:e på Gryveldammen. Isen lade sig även på Lidan och det såg ljust ut. Sedan vet vi ju alla vad som hänt. Kung Bore är kraftlös och isarna försvinner allt längre Norrut. Resorna till Dalarna blir allt tätare då det inte finns några isar söder om Siljan.
Första helgen i Januari anordnar Sveg och Ovan-Siljan en 3-dagars cup och det är nog de tävlingar som är längst söderut i vårat avlånga land. Många är det som skall vallfärda dit då till och med fiskarna i Knallen får krypa till korset och börja åka bil för att komma till fisket. Knepigt att höra Masarna som gnäller på att det är långt till tävlingarna. Vi har 5,5 timmar till Noppikoski och Knallen ytterligare en timme. Kom ihåg det när ni börjar gnälla.
Att Knallarna valt att åka till Vandrarhemmet i Noppi har jag avrådet dem från då vi anser att vi blivit illa behandlade av de snäsiga tjejerna som hade hand om stället och fått en städavgift även att våra rum var renare än när vi kom. Kanske de behövde extra pengar till någon fest eller liknande?
Hoppas nu alla kör försiktigt som skall till Dalarna i helgen. Vägarna varierar kraftigt i kvalitet på körbanan och om det nu kommer snö på dem också så ser ni inte att det är blank isgata på många ställen där solen inte kommer åt och då är det livs-farligt att stå på för mycket.
Kör försiktigt och ha ett gott nytt fiske-år.

RSS 2.0